Grundlagsändring föreslås för att bekämpa terror

TERRORISM. Regeringen vill att grundlagen ändras så att det blir möjligt att förbjuda deltagande i terroristorganisatione, skriver TT. – Det är för att vi senare ska kunna besluta om ett särskilt deltagandebrott, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till nyhetsbyrån.

Steget Efter

Föreningsfriheten i regeringsformen har tidigare satt hinder för det. För att grundlagen ska ändras krävs två beslut i riksdagen, och ett val emellan.

-Pettersson har inget emot lagändringen i sig, frågan är vem som ska besluta om vad som är en terroristorganisation? Justitieministern är inte vuxen den uppgiften.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Grundlagsändring föreslås för att bekämpa terror

 1. JUST PRECIS, Pettersson! Ytterligare en farlig lagändring! Det enda det kommer ut över är oss oliktänkande, om inte lagändringen är saklig och objektiv, gällande vad som menas med TERRORISM! Och det är svårt. Särskilt när viljan för detta inte finns hos makthavarna, utan det enda de försöker klura ut, är hur de ska sätta åt oss högertänkande!

 2. Såg riksdagens frågestund idag.Löfvens sista. Många vettiga frågor så när som på miljöpartiets. Knappast några begripliga svar. Ungefär som motvalls kärring. Att S skulle vara i regering efter sept 2022 förefaller alltmer föga troligt.

 3. Alla som vill beröva SAP makten, det vill säga runt 80% av de röstberättigade kommer att terroriststämplas? 😉

 4. ja enkelt att konstatera islam är en terroristorganisation !
  altså borde islam bekämpas med alla medel ! är det då dags att Sverige tar vid där Rikard Lejonhjärta slutade.
  det kan vara problematiskt katolska präster är ju alla pedofiler och och har bara stöd av Centerpartiet vilket troligen inte kommer att hålla lång sikt

  22
 5. Farligt vem beslutar vad eller vilka som tillhör terroristorganisationer, det kommer nog i första hand att användas mot den inhemska befolkningen.

  28
  • Är exakt det dom vill.

   Dom har skapat ett problem och sedan erbjuder dom en ”lösning” vilket var deras mål från början.

   26

Kommentera