Kan gangsterrappen gå samma väg som SD?

MEDIA. Gangsterrappen är kanske den unga subkultur som provocerar mest, med sin våldsromantik och nihilism. Lucas Gottzén blickar bakåt och ser likheterna med SD:s resa från militant fascism till riksdagen, på Expressen.

Lucas Gottzén är professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet och medarbetare på Expressens kultursida. Vad Lucas Gottzén, tidigare Forssberg menar med sin jämförelse mellan gangsterrapp och Sverigedemokraterna är för mig obegripligt.

-Pettersson läser att Lucas Gottzén skriver ”men Jimmie Åkesson lyssnar fortfarande på Ultima Thule”, och surrar om kulturkrig, då undrar jag om inte Socialdemokraterna och Miljöpartiet kan gå samma väg som de fascistiska islamisterna och vänsterpartiet gå tillbaka till sina rötter kommunismen innan de riktigt lämnat dem…

Ultima Thule

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Kan gangsterrappen gå samma väg som SD?

 1. Gangsterrap kan aldrig gå samma väg som politiska rörelser. Den enda väg den kan gå är som i USA. Det uppstod i svarta ghetton där knarket frodades. Idag har man städat upp i dessa området och gangsterrap är helt utdöd i takt med att de svarta langarna och knarkarna försvunnit. I Sverige däremot lever den kvar eftersom vi har så misskött samhälle och vidöppna gränser.
  Förstår inte hur man tänker när man tror att kriminella knarklangare kan gå samma väg som SD?
  Antingen blir de mördade, hamnar i fängelse eller hittar annan sysselsättning och slutar med skiten.

 2. Några textrader hämtade ur ”Internationalen”, kampsången som sossarna brukar sjunga med glödande entusiasm:
  ”Båd´stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter dignar ner” (håller med, – men det beror ju till stor del på dom själva).

  ”månn´guldets kungar nånsin haft ett annat mål än att bli närda” ( ja, välnärda har många sossar sett till att dom själva har blivit, så som Jan Emanuel Johansson, Pär Nuder, Björn Rosengren, Göran Persson, mfl.)

  ”vi skjuter våra generaler” (så långt har det inte gått, – ännu, men totalförsvaret är avskaffat, och den allmänna värnplikten är slopad).

  ”Störtas skall det gamla snart i gruset” (och man är sannerligen på god väg)

  Socialdemokraternas jubileumskör sjunger Internationalen

  • I gamla öst får folket rysningar och blir rädda då de hör den. De gick från dörr till dörr och tvingade ut folk första maj för att sjunga den i tåget. För dem symboliserar låten förtryck och terror

Kommentera