Tyskland skärper gränsbevakningen mot Polen

MIGRATION. Tysklands inrikesminister Horst Seehofer meddelar att bevakningen av gränsen mot Polen ska skärpas. Seehofer säger till BBC att 800 poliser nyligen har satts in vid tysk-polska gränsen med anledning av den senaste tidens ökning av antalet migranter som tar sig till Tyskland från Belarus.

Jag är beredd att öka siffran ytterligare om det är nödvändigt, säger Seehofer.

På söndagen bröt polisen upp en samling av omkring 50 personer som tillhör en tysk grupp med nationalister som uppmanat sina medlemmar att samlas vid gränsen för att agera mot migranter som försöker ta sig in i landet. Under insatsen beslagtog polisen bland annat pepparsprej, en bajonett, en machete och batonger.

EU anklagar regimen i Belarus för att flyga in migranter från Mellanöstern och Afrika för att skicka dem vidare till EU som hämnd för EU:s sanktioner.

Polens regering har föreslagit att bygga en mur mot Belarus för att hindra migranterna.

-Pettersson tror att det är Ryssland och Vladimir Putin som ligger bakom detta. Belarus diktator Alexander Lukashenko är Putins knähund och törs inte göra något utan godkännande från Kreml och Putin gör allt för att destabilisera väst…

Putin och Lukasjenko skakar hand under sitt möte i Sotji i februari 2021.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tyskland skärper gränsbevakningen mot Polen

 1. dettabär en hämd aktion för det flyplan som tvingades ned i belarus .EU förbjöd all flygning till och från belarus ! belarus hämd är att dränka EU med terrorister jihadister ..sen att Putin inte vill blanda sig i är självklart orsaken till det behöver man bara titta på en karta?

 2. Är ju rätt konstig att EU väljer att stänga Gränsen mot Polen i stället för att hjälpa Polen stänga gränsen mot Vitryssland, verkar som EU vill straffa Polen för att dom inte dansar efter EUs pipa, så mycket för den solidariteten.
  Lasse

  22
 3. Apropå “att Putin gör allt för att destabilisera väst”, och Mikaels kommentar här ovan: “Putin anklagar ju dem för att bete sig som bolsjeviker”. Det ligger mycket i ordspräket att “även en blind höna kan finna ett korn”.
  Putin om PK-ledare i väst: “Känns igen från bolsjevikerna”
  https://youtu.be/QC9OfuJN9C4

  21
 4. Destabilisera väst klarar tyvärr våra egna politiker av att göra själva.
  Putin anklagar ju dem för att bete sig som bolsjeviker.
  Kan inte annat än att hålla med.

  49

Kommentera