De riktiga palestinska ”hjältarna”: Terrorister

av Bassam Tawil

 • Enligt [Palestinska myndighetens president Mahmoud] Abbas och Palestinska myndighetens ledarskap är den palestinier som deltar i jihad (heligt krig) mot Israel och judar och blir dödad, skadad eller fängslad en ”hjälte” och ”frihetskämpe”. Detta är samma Palestinska myndighet som Bidenadministrationen nu arbetar för att stärka.
 • Denna approach av Palestinska myndighetens ledarskap har sänt ett budskap till generation efter generation bland palestinierna om att mord på eller skadande av en jude är en ädel gärning som ska ge förrövaren gränslös respekt – till och med dyrkan.
 • Det här är de absurdas teater, där en högt uppsatt palestinsk tjänsteman fördömer Israel för att man gör ansträngningar för att åter tillfångata dömda terrorister som mördat och skadat flera judar och som avtjänar långa straff. Israel bör, enligt denna tjänsteman, stiga åt sidan när terrorister rymmer från fängelser och återgår till att mörda judar.
 • Det som Abbas, PLO och Fatah har sagt – på arabiska – om terroristerna under de senaste dagarna avslöjar Bidenadministrationens diskussioner om att återuppliva den israelisk-palestinska fredsprocessen för vad den egentligen är: en dödlig skenbild.
 • Under sådana omständigheter, hur kan Abbas – eller någon annan palestinsk ledare – någonsin återgå till förhandlingsbordet med Israel, oavsett hur många hundratals miljoner dollar Bidenadministrationen bestämmer sig för att slösa på palestiniernas värdelösa ord?
Enligt Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas (på bilden) och Palestinska myndighetens ledarskap är den palestinier som deltar i jihad (heligt krig) mot Israel och judar och blir dödad, skadad eller fängslad en ”hjälte” och ”frihetskämpe”. Detta är samma Palestinska myndighet som Bidenadministrationen nu arbetar för att stärka. (Foto av Alaa Badarneh/Pool/AFP via Getty Images)

Medan många internationella nyhetsmedier riktade sin uppmärksamhet mot rymningen som utfördes av sex Palestinska fångar från ett israeliskt fängelse den 6 september, och på den efterföljande dramatiska jakten som inleddes av israelisk polis och militär var det bara ett fåtal – om ens några – som rapporterade om Palestinska myndighetens ledarskaps pågående glorifiering av terrorister.

Palestinska myndighetens hyllande av palestinska terrorister, inklusive de som tillfångatagits av israeliska säkerhetsstyrkor, åtalats och för närvarande avtjänar fängelsestraff, är inget nytt. Faktum är att det är en sedvana som går tillbaka till de första åren efter grundandet av Palestinska befrielseorganisationen (PLO) år 1964.

Sedan dess har PLO inte bara överöst palestinska terrorister som mördar och skadar judar med lovord, utan också utbetalat månatliga stipendier till dem och deras familjer.

Läs vidare

3 thoughts on “De riktiga palestinska ”hjältarna”: Terrorister

 1. Ja, när det gäller dessa där nere i mena-länerna, duger det med rasism, som härifrån t o m understöds, men här så ska vi minsann bekämpas till varje del, även om vi bara värnar våra fränder och vårt land, utan terror. VILKEN SJUK DUBBELMORAL DET ÄR!!!

  14
 2. Utdrag ur ett Riksdagsdokument från 2017, – en interpellation av Mikael Oscarsson (KD), och som handlar om att Mahmoud Abbas i ett 90 minuter långt tal gått till häftig attack mot judarna, där han påstod att fientligheten mot judarna och Förintelsen.– inte berodde på deras religion utan berodde på judarnas bankverksamhet och deras ocker, samt vidare att ashkenaziska judar inte har någon hemortsrätt i Israel. ”Vilka konsekvenser får president Abbas antisemitiska uttalande”, undrade Mikael Oscarsson. ”Kommer Abbas antisemitiska att uttalande att få någon praktisk konsekvens i Sveriges kontakter med den palestinska myndigheten? Kommer regeringen att kräva att Abbas tar avstånd från sitt uttalande och ber Israel om ursäkt? Kommer Abbas antisemitiska uttalande att resultera i att Sverige stoppar hela eller delar av sitt omfattande ekonomiska stöd till Palestina?”

  Av dokumentet framgår också att statsminister Stefan Löfven kallar Mahmoud Abbas parti, Fatah, för Socialdemokraternas kära systerparti, och att den rödgröna regeringen via biståndsorganet HR/IHL, förmedlar stora belopp till mer eller mindre öppet antisemitiska organisationer, vissa av dem med kopplingar till terrorstämplade PFLP. År 2017 avsattes mer än 22,5 miljarder kronor för ändamålet. Därutöver att palestinska myndigheter lär barnen att judar är grisar och hundar. I de palestinska skolornas böcker finns inte heller Israel på kartan. I en lärobok för palestinska barn finns ett rejält kapitel om en person som dödade 37 civila judar. På Facebook och Twitter uppmuntrar palestinska myndigheten till våld mot civila judar, mängder av skolor uppkallas efter terrorister och idrottsevenemang får namn efter självmordsbombare. Mikael Oscarsson: ”Är det inte rimligt att regeringen ser till att vi får transparens och att skattebetalarna får reda på vad alla skattepengar till palestinska myndigheten går till?”
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellation/konsekvenser-av-president-abbas-antisemitiska_H510560

  13
 3. Vi har haft två utrikesministrar som har fjäskat för dessa korrumperade gökar: Dom skall ha val vart fjärde år: Abbas har suttit sexton år utan val. Vi har pumpat in miljarder till dessa typer, o vår S regering snackar demokrati. En minister kom till palestinska högkvarteret för en del år sedan o såg alla Mercedes bilarna utanför. Han skattade o sa ” Här har visst Sida varit” Ang.våra två utrikesministrar hade dom passat bättre som kassörskor på Konsum. ( inget ont om kassörskorna)

  17

Kommentera