Löfven tänker inte lyda EU-nämnden om kärnkraften

KÄRNKRAFT/ENERGI. Statsminister Stefan Löfven (S) kommer inte att lyfta kärnkraften som ett hållbart alternativ i klimatomställningen under EU:s kommande toppmöte. Detta trots att en majoritet i EU-nämnden kräver att han gör det, rapporterar SvD, bakom betalvägg.

Steget Efter

När statsministern samrådde med riksdagens EU-nämnd inför torsdagens och fredagens EU-toppmöte i Bryssel krävde en majoritet i EU-nämnden att Löfven ska ta upp frågan om kärnkraft. Majoriteten utgjordes denna gång av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna.

Löfven säger att han inte ser någon anledning att ta upp en fråga ”som ingen har på dagordningen”. Beslutet har fått M-ledaren Ulf Kristersson att reagera starkt.

Löfven säger i klartext att han inte tänker bry sig om det beslut som EU-nämnden har fattat, nämnden som är den instans som ska ge regeringen mandat inför rådsmöten, säger Kristersson.

EU-nämnden är ett organ i Sveriges riksdag där riksdag och regering samråder i EU-frågor. I EU-nämnden bestäms Sveriges förhandlingsposition inför möte i Europeiska rådet och Europeiska unionens råd.

-Pettersson säger att Stefan Löfven (S) struntar i demokratin för att Miljöpartiet inte gillar kärnkraft…

En fördel ser jag dock, detta är Löfvens sista toppmöte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Löfven tänker inte lyda EU-nämnden om kärnkraften

 1. Klart att han inte vågar att ta upp det, då riskerar han ju samarbetet med dem som är dom
  som fullt medvetet kör landet ner i avgrunden, nämligen MP. Men när det gällde att skänka bort framtiden för våra barn, födda som ofödda, då var Löfven snabb, han var väl först av alla länder att agera, så snabb att han även rundade grundlagarna.

  Kan endast känna förakt för sådana makthavare!

  25
 2. EU-nämnden får väl utse någon annan, som representerar svenska folket, i stället för Löfvén. Och skicka denne. Kul att följa vem som blir insläppt. Om Löfvén inte följer nämndens direktiv, så måste nämnden tillse att Löfvén prickas eller helst avsätts.

  Notera att IPCC VETENSKAPLIGA RAPPORT förordar att världen bygger kärnkraft för att minska CO2-utsläpp. Samtidigt anges att det inte lönar sig att bygga vind- resp solkraft eller fossilkraft av ekonomiska skäl. Samtidigt anger den politiska sammanfattningen, som stödjer sig på ”politisk vetenskap”, alltså det enda media återger, i princip tvärtom. Politisk vetenskap är något ovetenskapligt som påstås vara vetenskap – Fake Science! Vetenskap är ALDRIG ”settled”, skall alltid kunna göras om, bygger på öppen omanipulerade data resp observationer.

  Ett stort antal länder skiter i dessa COP-möten och har beslutat att följa vetenskapens råd enligt den vetenskapliga rapporten, d v s Kina, Ryssland, Indien, Polen, Ungern, Frankrike för att nämna några. Andra länder satsar på att tillskansa sig internationella bidrag och satsar i tysthet på kärnkraft resp kolkraft. UAE invigde för några månader sedan världens största kolkraftverk (ett större tas i drift i Kina inom kort).

  Men klimatfanatiska kommunister i Sverige leder Sverige in i internationell fattigdom.

  27
 3. Bara en diktator uppför sig så.
  Hoppas att han bli fockad innan han slutar som partiledare.
  Svenska folket skall minnas den drummeln som en svikare för det svenska folket.

  40
 4. Självklart, de vill att vi ska tillbaka t 1950talet. Kalla lägenheter, inte köra bil,
  inga resor etc. Självklart gäller inte nämnda
  regler dem själva. Arma land.

  41
  • Det vore bra om sossarna ville tillbaka till tiden före 68-vänstern som har förstört så mycket.

   MP å andra sidan vill tillbaka till 1850-talet som det verkar. Svält, massutvandring, barnadödlighet, farsoter, m.m, m.m, passar dem som slank in i riksdagen på ett sälvirus.

   Tiden före 1970 är den hittills bästa i Sverige. Med Palme började det först utförslöpan som ett litet nedförslut för att i dag vara i det närmaste fritt fall. Det är mycket som är bättre i dag men vi har också förlorat en hel del på vägen. Framförallt är Sverige inte längre en nationalstat och den inverkan som främmande kulturer har fört med sig har gjort Sverige till ett sämre land – för alla.

   26
   • Bah, den som tror att sossarna hade något med Sveriges positiva utveckling att göra efter andra världskriget kan inte sin historia.
    Vi fick denna positiva utveckling TROTS sossarna. Sossarna spenderade denna tid med att begå socialistiska experiment på det svenska folket för att utveckla den socialistiska övermänniskan samt stärka sina maktpositioner i samhällets alla nivåer och myndigheter och arbeta för att göra om grundlagarna så de kunde få författningsskyddad makt över hela samhället och inte ha en irriterande person utanför politiken som kunde sänka deras planer genom att utnämna domare som inte gjorde som Partiet sa med mera.

    10
 5. Han om någon borde veta att vår ryggrad industrin behöver el, borde också minnas sina åsikter från förr.
  Men vi har tydligen haft en mollusk som ledare.

  41
 6. Har vi en Regering i Sverige ? Cementkris Elkris Världens dyraste disel Kriminaliteten ökar lavinartat importen från Afrika o mellanöstern pågår för fullt till kostnad av 100tals milijarder årligen av idag lånade pengar……

  52
 7. Diktator Löfven som styr på hemmaplan utan att skämmas. Sedan åker han till Bryssel och klagar på Ungern och Polen.

  57
 8. Puckot obstruerar. Han ska göra som han blir instruerad. Genom sitt agerande sätter han dagordningen för nästkommande regeringar. Det kan i förlängningen ge en möjlighet att på ett elegant sätt, i framtiden, krossa socialdemokratin, med detta prejudikat.

  50
 9. Vore toppen om Löfven fick avsluta karriären med ett misstroendevotum p.g.a riksdagstrots.

  56

Kommentera