Under FN:s klimatmöte går elbilarna på olja

KLIMAT & MILJÖ. FN:s klimatmöte COP26 hålls i den skotska staden Glasgow den 30 oktober till den 12 november 2021. Miljö- och klimatminister Per Bolund har fått i uppgift att leda förberedande diskussioner om klimatfinansiering, rapporterar Regeringen.

Jaguar I-Pace Foto: Jaguar

Tidningen The Scotsman rapporterar att en flotta av lyxiga elbilar som ska köra världens ledare runt under Cop26-konferensen kan laddas med hjälp av matoljedrivna generatorer på grund av brist på laddstationer.

Den brittiska regeringen har bekräftat planen trots att man insisterar på att “hållbarhet kommer att vara kärnan i Cop26”.

Flottan med cirka 240 Jaguar Land Rover-fordon inklusive dess I-PACE SUV kommer att tillhandahållas för att 120 besökande statscheferna och deras följe mellan deras hotell och SEC-arenan i Glasgow nästa månad.

-Pettersson undrar varför inte miljö- och klimatminister Per Bolund styr upp konferensen. Det borde finnas cyklar i Skottland eller också hälla oljan direkt i dieselbilar. Det är effektivare,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Under FN:s klimatmöte går elbilarna på olja

 1. Används tillägg i drivmedel, så blir det i avgaserna EXTRA mycket cancerframkallande ämnen. Att förgifta (och döda) mänskligheten bryr sig inte klimatidioterna om, men ställer till ett j-a liv för lite god naturlig CO2. Någon rimlig proportionalitét har de inte.

  24
 2. Man blir orolig när Per B. har getts örtroendet för att leda den förberedande diskussionen för världens miljö eller tyder det på något annat? Är det inte passande i anständighetens namn att varje deltagare får hyra varsin eldriven sparkcykel för att ta sig dit från de vindkraftdrivna hotellen. Sedan kan de få el i lokalen med varsitt hyrt löpband att driva elbehovet under seminariet. Journalisterna kan få hyra enklare hopprep, som var och en genererar lite el med dynamo i handtagen. D¨håller de värmen utan att värma upp lokalen också. Att de använder förbränningsmotorer visar väl ändå att skottarna inte helt förlorat förståndet.

  14
 3. De kan väl cykla eller ta Stockholms T-bana (till Glasgow). Det brukar ju vara svaret på alla transportproblem från MP.

  22
  1
 4. Får Bolund sitta vid “stora” bordet denna gång med de “stora” grabbarna, så han nu kan säkerställa att Sverige får inleda och sätta tonen för hela mötet.

  13
 5. -Pettersson undrar varför inte miljö- och klimatminister Per Bolund styr upp konferensen. Det borde finnas cyklar i Skottland eller också hälla oljan direkt i dieselbilar. Det är effektivare,
  Per Bolund starka sida är inte att vara effektiv och framförhållande.
  Han skulle naturligt vis tagit med elcyklar, tänkte väl inte på det.

  23

Kommentera