Nytt förslag, förbjud bensin- och dieselbilar i delar av Göteborg

KLIMATFASCISM. Bensin- och dieselbilar kan totalförbjudas i ett område i Göteborg. Allianspartierna, som styr i kommunen, vill att trafik- och byggnadsnämnden pekar ut ett nybyggnadsområde som passar för pilotprojektet. Området skulle i så fall bli det första i Sverige att införa Miljözon, skriver Göteborgs-Posten.

Emmyly Bönfors Bild: Centerpartiet

Tanken är att välja ut ett område som ännu inte byggts och testa förslaget i mindre skala, som om det faller väl ut kan komma att bli verklighet i fler områden på sikt.

Jag vill ju se en utsläppsfri stad, säger Emmyly Bönfors (C), kommunalråd med ansvar för miljö och klimat.

Miljöpartiet tycker att förslaget är för litet och för sent.

-Pettersson säger att förslaget är en löjlig halvmesyr. Varför inte förbjuda biltillverkningen i Göteborg?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Nytt förslag, förbjud bensin- och dieselbilar i delar av Göteborg

 1. Bra tänk. Lägg samtidigt ner Volvo AB, Volvo personvagnar, SKF, hamnen, Landvetter flygplats och sluta andas så är solens inverkan på jordens klimat kompenserad.

  Å andra sidan om ”vi” inte bygger så tätt med rejäla grönområden så slipper vi många problem och jag tror att vi skulle få det bättre på alla sätt om ”vi” slutade med att stapla människor på varandra. Det kostar lite extra men är en förtjänst längre fram.

 2. Förbjud förbjud förbjud Allt som korkade politiker har att komma med. Det som borde förbjudas är korkade stupida politiker som det vimlar av.

  43
 3. Ännu en rödhårig extremist från CP. Hur många kan de få fram? Hon ser ut som en trevligare kusin till ödlan från Maramö, men antagligen lika korkad. Denna politikera, liksom Veronica Palm bedömer jag bara duger till en sak!

  38
 4. Mycket snack om bilar nu för tiden. Bensin, Diesel, Hybrid, El. Höjda bränslepriser, höjda elpriser. Skatter, åtstramningar, styrmedel, förbud. Miljö, klimat. Uppskruvade och helt galna språkrör.
  Men en sak är det helt tyst om. Inte ett knäpp. Och det är ändå en faktor som har en enorm inverkan på hälsan, här och nu. Ska nu våra bilar diskuteras så är det väl märkligt att det är så tyst betr. -BILGRILLNINGARNA- !!!!!!!!!!!!

  34
 5. Pedofilpartiet kämpar på, vem har de mest korkade politikerna ?
  Centern eller Miljöpartiet…det är nog dött lopp.

  48

Kommentera