Plan mot extremism kritiseras

I Göteborg har kommunen tillsatt resurser för att bekämpa den våldsbejakande extremismen. Nu kommer svidande kritik mot den nya strategin från Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

I den nya strategin ingår bl.a. ett vägledande arbete för kommunens 55 000 anställda när man hyr ut lokaler, nyanställer och arbetar med ungdomar.

Från den yttersta vänstern kommer nu kritiken. Anders Bernmar (V) oroas över att kommunens anställda kan tvingas kontrollera hur och till vilka bidrag betalas ut. Exempelvis organisationer med kopplingar till våldsbejakande extremism.

Bernmar menar att detta är en uppgift för Säpo, inte för kommunen. De kommunanställda kan enligt honom hamna i situationer där man tvingas belysa kön, etnicitet och hudfärg. Det i sin tur kan innebära brott mot grundlagen och det, menar Bernmar, ska inte ligga på kommunen.

Fast frågan är om inte V och Mp oroas över andra utfall av strategin. I den här kommentaren kan man möjligen ana oron över vänsterns avoga inställning.

4 thoughts on “Plan mot extremism kritiseras

 1. Extremism är endast i betraktarens öga. DÄRFÖR är det MYCKET FARLIGT, att bekämpa den som sådan. För det judiska, var ”extremism” i Hitlerriket. Och kapitalism anses som ”extremism” i Nord-Korea. m m. m m. Våld ska naturligtvis bekämpas. Men man måste vara aktsam, när man går på en viss synvinkling, som man ogillar från makten. Det kan istället bli ideologisk diktatur, och förföljelse, om man inte passar sig.

  MAN MÅSTE FÅ TYCKA SAKER FRITT, UTAN ATT EN SJÄLVTILLRÄCKLIG STAT, LÄGGER SIG I OCH STYR!!!

  10
  1
 2. Jag tror att Säpo har tillräckligt med jobb.Om man utöver det ska detaljstyra alla generösa bidrag som betalas ut till suspekta organisationer tror jag nog att det skulle falla utanför ramen för deras nationella uppgifter.Vänstern och Mp är så duktiga på att leka poliser i vissa fall så detta är nog ingen övermäktig uppgift för dom.I vanlig ordning så vill man nog ha ryggen fri för”oh hemska tanke ” tänk om man skulle bli kallad rasist …..Det var nog där skon klämde.

  26
 3. Nonsensargument; vänsterpolitiker brukar inte ha några som helst problem att ifrågasätta och neka bidrag/lokaler etc när det kommer till ”högerextrema” organisationer. Där gäller inte hänvisningen till Säpo.

  42

Kommentera