Mördaren Mohamed: Hellre Somalia än att utvisas till Sverige

BROTT & STRAFF. Sommaren 2020 dömdes Mohamed Ali, 23, till livstids fängelse i Danmark och utvisning för ett uppmärksammat dubbelmord i Köpenhamn. Då hånskrattade han åt domen – nu vill han slippa utvisas till Sverige på grund av ”en hotbild mot honom”.

Dubbelmördaren Mohamed Ali vill till Somalia. Foto: Polisen

Mohamed Ali har också sagt upp sitt medborgarskap i Sverige för att slippa bli utvisad hit och säger sig hellre vilja skickas till Somalia.

Ett halvår efter att Mohamed Ali släppts från Kumla, där han avtjänat straff för grovt vapenbrott, greps han för ett uppmärksammat dubbelmord i Danmarks huvudstad Köpenhamn där Dödspatrullen lyckats lura rivalerna ur gänget Shottaz i en fälla.

Den 28 augusti i fjol dömdes han så för dubbelmordet i Danmark. Påföljden: Livstids fängelse. När domen meddelades hånskrattade han i rättsalen, innan han växlade några ord med sina underhuggare och fräste ”hora” ut i tomma intet.

Domen fastställdes den 9 juli i år, Där dömdes han också till utvisningen från Danmark.

Nu kommer Mohamed Ali tvångsflyttas till Sverige. Han har själv yrkat på att få stanna i landet, alternativt utvisas till Somalia.

”Mohamed Abdigahni Ali yrkar i första hand att han ska få stanna i Danmark och i andra hand att han ska överföras till Somalia vid utvisning från Danmark”, står i en ny dom från förvaltningsrätten.

Anledningen, uppger han, är att ”det är förenat med en övergängande fara” och att det finns ”en hotbild mot honom i Sverige”.

-Pettersson hoppas de danska och svenska myndigheterna kan komma överens, givetvis av humanitära skäl, så herr Ali får avtjäna sitt straff i hemlandet Somalia.

***

TIDIGARE 2021-07-10. Fem mörkhyade ”svenskar” får rejäla straff även av Danmarks hovrätt

BROTT & STRAFF. ”Dödspatrullens” utpekade ledare Mohamed Ali, 23, och två andra medlemmar döms till livstids fängelse i Danmark för det uppmärksammade dubbelmordet utanför Köpenhamn 2019, rapporterar Østre Landsret, den danska motsvarigheten till hovrätten.

Två yngre åtalade får sänkt straff, 16 års fängelse istället för 20 år. Den tidigare domen var det längsta straff omyndiga personer dömts till i Danmark i modern tid. Morden var ett led i gängets konflikt med ”Shottaz” i nordvästra Stockholm.

-Pettersson noterar att de två som var 17 år närmorden begicks får 16 år, i Sverige är motsvarande straff 4 års sluten ungdomsvård.

***

TIDIGARE 2021-07-08. De mörkhyade ”svenskarna” döms även av Danmarks hovrätt

INVANDRING & BROTTSLIGHET. De fem männen, med kopplingar till Rinkebygänget Dödspatrullen, fick strängast möjliga straff av Glestrups tingsrätt i Danmark. Mohamed Ali, Benjamin Owusu Afriyie och Mansor Ismail dömdes då till livstid. Nu fälls de för dubbelmord även i Danmarks motsvarighet till hovrätten.

Mohamed Ali, foto: Polisen. De fem dömda och de två mordoffren är alla lika solbrända.

Idag klockan 13 meddelade domstolen, Østre Landsret i Köpenhamn att samtliga åtalade anses vara skyldiga till brott. Det som återstår nu för domstolen är att diskutera påföljden. Den meddelas klockan 11.00 i morgon fredag.

Från försvarets sida finns en förhoppning om att åtminstone de två yngre åtalade ska få lägre straff eftersom 20 år är längsta straffet som minderåriga dömts till i Danmark i modern tid.

-Pettersson säger bara Tack, Danmark!

***

TIDIGARE 2021-06-28. De mörkhyade ”svenskarnas” skuld prövas av Danmarks hovrätt

VÅLDSVÅGEN. I dag startar den andra rättegången mot fem unga ”svenska” män som dömdes till långa fängelse straff av Glestrups tingsrätt i augusti 2020. Domen överklagades har överklagats och på måndagen inleddes motsvarigheten till en hovrättsförhandling i Köpenhamn.

Enligt uppgift har nu en av de yngre ta på sig ett större ansvar för brottet. Ett stort säkerhetspådrag väntas när de fem unga ”svenskarna” ställs inför Østre Landsret i Köpenhamn med start måndag. Rättegången är planerad att pågå i sammanlagt åtta dagar.

I dag kommer rätten att få ta del av åklagarens sakframställan och sedan lyssna till de åtalade. Nytt i den här förhandlingen är att en av de yngre gärningsmännen har erkänt ett av morden på den person som sköts med ett stort antal skott, samt till vållande till annans död, för den som sköts med ett skott i låret.

Samme person nekar däremot till att ha tänt eld på flyktbilen. Den utpekade ledaren tar på sig ansvar för att ha tänt eld på flyktbilen, men var inte närvarande på mordplatsen.

Anledningen till att den yngre har erkänt är enligt en hypotes att de andra ska komma lindrigare undan. Det här har i alla fall indikerats inför förhandlingen, men det återstår att se om det kommer att bli så under själva rättegången. Men frågan är om eventuella nya uppgifter kommer att ha någon betydelse i skuldfrågan eftersom domstolen i Glostrup i höstas kom fram till att de agerade i samförstånd, oavsett vem som tryckte av skotten.

De fem åtalade, tillhörande gänget ”Dödspatrullen” dömdes alla som skyldiga till de två morden och mordförsöket som skedde 25 juni 2019 mot tre personer som kopplas till den rivaliserande grupperingen Shottaz. Konflikten handlar i grunden om barndomsvänner från Rinkebyområdet i nordvästra Stockholm som vänt sig mot varandra efter en konflikt om pengar.

I Danmark finns en gänglagstiftning som gör det möjligt att döma till dubbelt så hårda straff om brottet sker som ett led i en gängkonflikt. I Danmark fick två 17-åringar 20 års fängelse, i Sverige döms 17-åringar till 3 eller 4 års sluten ungdomsvård för mord.

***

TIDIGARE 2020-08-28. Fem mörkhyade ”svenskar” skyldiga för dubbelmord i Köpenhamn. Tre får livstid och två 20 år.

BROTTSLIGHET. Alla fem ”svenskarna” ur det kriminella nätverket Dödspatrullen som stått åtalade misstänkta för dubbelmordet i Herlev utanför Köpenhamn förra året är skyldiga.

Det meddelar Glestrups tingsrätt. En enhällig jury fann de fem gängmedlemmarna skyldiga till mord och mordförsök. Juryn ansåg också att morden var del av en gängkonflikt, vilket kan innebära hårdare straff enligt dansk lagstiftning. Hela domen tillkännages senare under fredagen och vi kan alltid hoppas på livstid. Åklagaren har yrkat på livstid för de tre äldsta och 20 år för de två 17-åringarna, vilket rätten tyckte var rimligt.

Jämför med Abdirizak Osman, nedan, som mördade en ”kollega” i Sverige och dömdes till tre års sluten ungdomsvård.

Morden begicks en del av en gängkonflikt mellan Dödspatrullen och Shottaz från det somaliska samhället Rinkeby i Stockholm.

Mohamed Ali, 22, anses vara ledaren, och Mansor Ismail, 20, och Benjamin Owusu Afriyie, 25, döms som skyldiga liksom ytterligare två som båda var 17 år vid mordtillfället.

Mohamed Ali, 22, dödspatrullen ledare
Mansor Ismail, 20, Dödspatrullen

-Pettersson säger att somalier ska vara i Somalia, svenskar i Sverige…

Franky” till höger heter Faisal Abdikarim Mohamud, den andre kallas ”Gucci” men heter Mohamed Hassan Abdirahman. Båda var kända av polisen och bloggen men mördades i Köpenhamn.
 • TIDIGARE 2020-08-10. Fem mörkhyade ”svenskar” åtalas för dubbelmord i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. Dubbelmordet i Herlev, Köpenhamn förra sommaren kopplas till en pågående gängkonflikt i nordvästra Stockholm. Idag börjar börjar rättegången i Danmark, men polisen oroar sig för nya hämndaktioner efter en rymning i Kungsbacka nyligen.

Abdirizak Osman dömd för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott rymde nyligen i Kungsbacka. Foto: Polisen

Fem år efter det första mordet i Bromsten har tio unga män dödats, i vad som anses vara gärningar kopplade till konflikten mellan de rivaliserande gängen. De inblandade var tidigare barndomsvänner, skolkamrater och grannar i Rinkeby och Tensta i Järvaområdet, men är nu del i en av de blodigaste gängkonflikterna i Sverige.

Bara ett av morden har lett till fällande dom, mot en då 16-årige, Abdirizak Osman som mördade en 24-åring på en pizzeria i Rinkeby inför flera matgäster. Det ska ha varit en hämnd för att en person på den egna sidan mördats i Rinkeby några dagar tidigare.

Kring den aktuella konflikten har det skett flera mordförsök och förnedringar, som filmats och spridits för att visa makt.

Abdirizak Osman, nu 18 år, dömdes för pizzeriamordet dömdes till tre års sluten ungdomsvård på grund av sin låga ålder. Med bara några månader kvar på ungdomsanstalt fick han nyligen hjälp att rymma under en bevakad permission vid ett köpcenter i Kungsbacka.

Samtidigt ska också en närstående till honom ha lämnat ett skyddat boende och är även han spårlöst försvunnen.

Fem personer, somalier, i grupperingen ”dödspatrullen” som den nu efterlyste 18-årige mördaren tillhör, står åtalade för ett dubbelmord på medlemmar i gänget ”Shottaz” och ett mordförsök i danska Herlev i juni förra sommaren. Rättegången börjar idag, måndag och pågår hela augusti. Samtliga nekar till brott.

I Danmark riskerar de dubbelt så hårda straff om det kan bevisas att de har kopplingar till gängkonflikter.

Polisen hoppas att eventuella fällande domar kan avskräcka unga att gå med i gängen. Men den dödliga konflikten mellan de två gängen är långt ifrån slut.

 • TIDIGARE 2019-06-29. Man med somaliskt utseende gripen för dubbelmordet på ”svenskarna” i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. En 21-årig, mörkhyad man med somaliskt utseende har anhållits i Danmark misstänkt för att vara inblandat i dubbelmordet på två ”svenskar” i Herlev, Köpenhamn i tisdags, rapporterar Ekstrabladet

Snart i svensk media om en gripen ”svensk”

De mördade, som svenska medier kallar svenskar, var en 21-årig och en 23-årig, båda med somalisk bakgrund. Enligt EkstraBladet var den mördade 23-åringen en ledare för den kriminella invandrargruppen Shottaz i Stockholmsförorten Rinkeby, som i åratal har plågats av gängbrottslighet.

En av ”svenskarna” som mördades i Herlev.

TIDIGARE 2019-06-26. Danska polisen: Skjutna männen är svenskar

BROTTSLIGHET. Polisens inledande undersökningar efter tisdagens dödsskjutning utanför Köpenhamn pekar på att offren var två unga svenska män, skriver danska polisen i ett pressmeddelande. Männen är ännu inte identifierade.

Screenshot_20190626-131546_Expressen.jpg

Det var på tisdagseftermiddagen som de två männen sköts ihjäl i Herlev utanför Köpenhamn. De satt i en svenskregistrerad bil som blev beskjuten ett tiotal gånger med pistol och automatvapen.

-Pettersson kan garantera att den danska polisen och Expressen har fel. De mördade är garanterat inte svenskar, möjligen ”svenskar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Mördaren Mohamed: Hellre Somalia än att utvisas till Sverige

 1. Han kommer säkert komma hit igen. Om han inte gör det så lär väl migrationsministern eller utrikesministern se till att han kommer ”hem” till Sverige igen. Med ett sådant track record så lär Mohammed bli försörjd av det svenska samhället livet ut. Det är ingen som vill anställa en sådan gangster

 2. Ja, du Mohamed. Två alternativ.
  Antingen köper du en flyhbiljett.
  Annars kan du gå tillbaka samma bäg du gick hit.

  23
 3. Det enda vettiga som kommit från honom att han vill till Somalia, hoppas att han tar ett stort gäng landsmän med sig ner!

  25
 4. Det är nog gott gry i grabben. För inte ser vi hudfärgen som en indikation på hur huvudet fungerar? Eller gör vi?

  En apas IQ blir inte högre för hen flyttar hit. Den förblir låg och det medför naturligtvis problem, inte bara för hen utan för oss alla.

  26

Kommentera