Flytande arabiska för att jobba åt Södertälje Kommun

ARBETSMARKNAD. Södertälje kommun söker en vaktmästare till Ronnaskolan i Södertälje, enligt Arbetsförmedlingen. Arbetet är på heltid och tills vidare. Erfarenhet som skolvaktmästare efterfrågas. Körkort B är ett krav.

Ronnaskolan Foto: NRK

Om jobbet: En dag på jobbet. Du inleder dagen med att gå igenom skolan så att allt ser ut som det ska. Om något inte är okej fixar du det själv eller felanmäler vid behov. Förmiddagen går sedan åt att ställa iordning ett grupprum, reparera ett lås på plan fyra och ett handtag hos förskoleklasserna, sätta upp en ny ringklocka på fritids samt ta emot och dela ut fyra kartonger som kom med posten.

Efter lunchen har du två elever som ska hjälpa till i vaktmästeriet så du, tillsammans med eleverna, målar två väggar och reparerar två bänkar i ett klassrum. Som avslutning på dagen åker du förbi en underleverantör för att införskaffa verktyg och materiel för morgondagens projekt i musiksalen.

Generellt har du omväxlande arbetsuppgifter med snabba omställningar beroende av väder och andra faktorer. Du arbetar tillsammans med din kolleger på skolan och tillsammans har ni även mycket kontakt med eleverna. Många arbetsuppgifter får du från din närmaste chef, men mycket i jobbet kräver eget initiativ.

Utöver skötsel av lokalerna arbetar du även med den utvändiga skolmiljön med allt från isbekämpning och snöröjning till iordningställande inför skolans aktiviteter utomhus.

Vem är du?

Krav:

 • Att du har körkort.
 • Att du har erfarenhet från så väl invändig som utvändig fastighetsskötsel.
 • Att du har datorerfarenhet i enklare system.
 • Från början stod att det var ett krav att tala svenska och arabiska men nu är annonsen ändrad.

Meriterande:

 • All form av hantverksutbildning så som elektriker, VVS med mera.
 • Att du talar flytande svenska och arabiska.
 • Att du tidigare arbetat i miljöer med barn och ungdomar.

Personliga egenskaper:

 • Du är lösningsorienterad och strukturerad då stor del av arbetet baseras på eget ansvar.
 • Du trivs att arbeta i team och vill bidra till förbättringar i verksamheten.
 • Du är serviceinriktad och trivs när du kan hjälpa andra.

Vi erbjuder dig:

 • Vi erbjuder dig en provanställning som kan övergå till tillsvidareanställning samt möjligheten att arbeta i en miljö som bygger vår framtid.
 • Du har även tillgång till kommunens förmånsportal, www.sodertalje.se/formaner

Välkommen till oss! Vårt administrativa arbetslag består i dagsläget av 8 personer som på olika sätt stöttar och hjälper vår undervisande personal. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om anställningen

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor: Heltid

Arbetsplatsen ligger i kommunen Södertälje i Stockholms län.

Södertälje kommun är Arbetsgivare.

-Pettersson noterar att arabiska är en merit för att arbeta som vaktmästare på en svensk skola i Sverige. En stor del av skolan är en katastrof och det beror på massinvandringen som fortsätter år efter år.

Om Ronna på bloggen…

Filmen från 2013.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Flytande arabiska för att jobba åt Södertälje Kommun

 1. Vi, södertäljebor, vet att det handlar inte bara om språket.

  Kulturen är lika beständig som språket för invällarna.

  ”Kulturen” innefattar allt i samhället, t.ex. ”skattekulturen”!
  – där det egna banksystemet är dominerande.
  – ”tekniken” vid husköp är avancerad.

  Har en god vän som tvingades fly från Södertälje för att han kände till
  invällarnas system. – hotad till livet.

  Än en gång: Grattis alla yngre, som ska leva i ”det nya Sverige”!
  – och som inte förstår att rösta på SD!
  – för att säkra sin framtid!

 2. Varför allt detta fokus i svensk TV och Radio på Afghanistan? Förbereder regeringen oss för ett nytt stort mottagande av bidragsturister som sedan kan åka på betald semester till hemlandet de ”flytt” från?

  17
 3. Chefen på Södertälje kommun borde åtalas.
  Här talar vi svenska. De som vill bo här ska lära sig svenska. Annars kan dom flytta nån annanstans. Detta visar förfallet bland många svenska institutioner. Det måste bli en ändring. Vi är svenskar och har vårt eget språk och kultur. Den ska vi värna om och de som kommer hit ska anpassa sig eller flytta. Så fungerar det i alla normala länder och så ska fungera här också.

  19
  • Kungen, i framtidens Sverige så kommer svenska vara ett minrotetsspråk. Jag anser percis som du att svenska är språket man bör kunna. Verkligheten ser dock inte ut så. I framtidens Sverige så kommer arabiska, somaliska, persiska och de jugoslaviska språken vara de mest gångbara. I segregerade områden behöver du inte tala svenska utan de räcker med till exempel arabiska, somaliska och persiska

   5
   2
  • Hej Kungen !
   Du skriver att ”Chefen på Södertälje kommun borde åtalas.”

   Kanske menar du att det är kommundirektören.
   Har du polisanmält brottet som du anser tjänstemannen är skyldig till?

 4. Du vet va jag kan alt. Jag har jobat som vaktmästaree på 20 ställen i 30 år. Synd bora at jog glomde mit CV i Syrien.
  Tyvärr är det så dom fungerar nysvenskans. Dom tror dom kan allt, men i själva verket kan dom inte mycket mer än att hitta på jävelskap och ljuga.
  Vi kommer att gå en spännande framtid till mötes, för nu börjar dom inkompetenta dyka upp på de flesta positioner i samhället.

  27
 5. Personliga egenskaper!!!! Jag tror inte det finns någon arabiskt talande som har dessa egenskaper.

  Kommunen borde ändra till följande ”klanmedlem med auktoritär styrka och okuvlig religiös hållning”

  28
  • I det nya Sverige behöver man inte tala svenska utan det går bra med arabiska, somaliska, persiska eller något utav de jugoslaviska språken. Många elever i segregerade skolor talar inte svenska med varandra utan helt andra språk. I dagens Sverige så sägs det att språket är nyckeln till integration men det är svårt integera elever med icke västerländsk bakgrund som har annat modersmål än svenska om det till exempel bara talas arabiska på rasterna. Jag anser för övrigt att alla som vill jobba i Sverige ska kunna svenska eller lära sig. Det gäller även ishockeyspelare, fotbollsspelare och andra yrken att ska man jobba i Sverige så måste man gå till exempel Sfi. Vill man inte lära sig svenska så kan man inte heller jobba här, punkt

Kommentera