Svenskar åker till Norge för att tanka

DRIVMEDELSPRISER. I går undrade vi på bloggen Är det svenska bilister som ska rädda världen?, där jämförde vi bränslepriserna i olika delar av världen och noterade att svenska politiker och många journalister skyller det höga bränslepriset på världsmarknadspriset på olja.

Nu visar det sig att ovanligt många svenskar tankar bilen i norska Trysil, drygt fyra mil från svenska gränsen, rapporterar SVT Dalarna. På svenska sidan i Sälen kostar en liter diesel minst 19,32 jämfört med 15,69 kronor på andra sidan gränsen.– Det är härligt, normala priser som det borde vara, säger Erik Johansson från Hagfors vid en bensinstation i Trysil.

Han säger att han sparar runt fyra kronor litern.

Statsminister Stefan Löfven (S) sa under onsdagen att det kan bli aktuellt med stöd till bland annat hushåll om de höga bränslepriserna blir ihållande.

-Pettersson säger att 20-25 procent skillnad på bränslepriser mellan Norge och Sverige kan inte bero på något annat än politik. Den svenska och norska kronan är värd ungefär lika mycket så det finns obetydliga valutafördelar.

Runt 200 kronor i skillnad på en tank diesel känns orimligt, men Bolund och Stenevi är nog glada, för att det blir dyrare för svensken att åka till jobbet, att handla, att hälsa på släkt och vänner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Svenskar åker till Norge för att tanka

 1. Ja men det är ju perfekt. Svenska bilister släpper ut Norsk CO2. Då har ju Sverige börjat med räddningen av hela världen för det är bara Svensk CO2 som är skadlig för miljön. Dessutom kan M(upp) P(partiet) hävda att deras politik är bra eftersom man i Sverige använder/säljer mindre (Svenskt) bilbränsle. WinWin.

 2. På tal om tanka fick Stenbock en pensionshöjning om c:a 460:-/mån.
  P.g.a. av ålder och men från sjukdomar,tvingas jag ha ett fordon för att kunna bo kvar i min lägenhet,utan att ligga samhället till last. Tankade min bil med c:a 40 liter 95-oktan häromdagen. Där försvann i skatt mer än min pensionsökning !
  Så nog f-n gör man mycket för oss äldre,och andra som är beroende av fordon för att överleva.

 3. Miljöpartiet de grö….de hemska, är inte nöjda förrän vi som sagt går tillbaka till häst och vagn. Idag börjar Miljöpartiet de hemska sin årskongress och tydligen ska lilla Sverige fortsätta nå klimatmål år 2030. Om bensinpriset i så fall kommer vara 50 kr/litern så kommer landsbygden försvinna rätt så omgående. Redan idag har bönderna i söder svårt att få gårdar att gå runt och det blir inte lättare av att dieselpriset är så högt. Då är det nog värre i norrland där avstånden är längre och kollektivtrafiken inte är lika bra som i söder. I Norrland är man mer beroende av på annat vis än i söder. Jobbar man dessutom på oregelbudna tider så måste man ha bil men det är något som Miljöpariet de hemska aldrig kommer förstå. Miljöpartiet vet inte hur vanligt folk utanför tullarna har det

  18
 4. Vem ska fö alla bidragstagare när arbetarna snart inte har råd med att ta sig till jobbet!

  27
 5. MP är det mest Svenskfientliga partiet i Riksdagen Världens högsta diselpris elbrist fri invandring ja allt som är negativt för Svenska folket. står MP för….

  43
  • Lisa, Bolund är född och uppväxt i Stockholm så att ta tumnelbanan är nog inga problem för honom. Däremot har Bolund helt glömt att en stor majoritet av svenska folket bor utanför tullarna och lever i en annan verklighet än han själv gör. Flertalet av oss vanliga medborgare finns inte i Stockholms innestad även om man kan tro det på sättet han resonerar

   14
 6. Först lägger Politikerna överskatt plus moms på bensinen, sedan skall man ge bidrag till bensinen.
  Men då skall du ansöka om bidraget, stå med mössan i hand och vända ut och in på din ekonomi.
  Vore det inte bättre att sänka skatten på bensin, kasta ut Bolund och ge pensionärerna en anständig pension.

  53

Kommentera