Terrordåd när brittisk politiker knivhöggs till döds av somalier

TERRORISM. Den brittiske konservative parlamentsledamoten Sir David Amess, 69, har dött efter en knivattack. En somalisk man med brittisk medborgarskap i 25-årsåldern är gripen och misstänks nu för terrormord och polisen uppger att de inte söker efter någon annan gärningsperson.

David Amess

Det var tidigare under fredagen som David Amess träffade väljare i en kyrka i Leigh-on-Sea i Essex som en man misstänks ha attackerat Amess och huggit honom flera gånger med en kniv. Mannen greps kort efter det första larmet kom in och en kniv ska ha omhändertagits av polisen, enligt Sky News.

Amess vårdades av ambulanspersonal på platsen, men hans liv gick inte att rädda.

Mordet på den brittiske parlamentsledamoten Sir David Amess betraktas formellt som ett terrordåd av polisen.

”Den tidiga utredningsfasen har avslöjat ett möjligt motiv kopplat till islamistisk extremism”, uppger Scotland Yard.

Jag är i djup chock. Jag började gråta så fort jag hörde talas om det här för vi älskar honom djupt, säger den lokala gruppledaren Judith Canham till Sky News.

Amess var gift och far till fem barn. Han var veteran och med sedan Margaret Thatcher’s dagar 1983.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Terrordåd när brittisk politiker knivhöggs till döds av somalier

  1. När en vit gärningsman med västerländsk bakgrund mördade folk i Kongsberg så var etablerad media snabba att hänga ut personen i fråga med namn och bild. Nu råkar nybrittiska gärningsmannen i Essex ha icke västerländsk bakgrund och rötter i mena land. Då är det locket på i etablerad media. Hyckleri så det förslår

Kommentera