Livvakterna som saknas

INRIKES. Den 3 oktober förlorade vi än en gång två kollegor ur vår blå familj. Två kollegor ute på uppdrag med en skyddsperson i bilen på väg hem från en resa likt så många andra resor som gjorts tillsammans med skyddspersonen. Livet som livvakt…

Livvakterna som dog i tjänsten den 3 oktober 2021.

Varken våra kollegor eller skyddsperson kom hem till sina familjer denna dag. Våra två kollegor Andreas och David, två extremt professionella och hängivna kollegor som Aldrig lämnade något åt slumpen. Så noggranna och duktiga. Båda med lång erfarenhet inom personskyddet i Polisen, Andreas sedan 2011 och David sedan 2016 med tillikauppgifter som instruktörer.

De hade en enorm drivkraft som instruktörer inom Bops och Polkon, att vi kollegor skulle utvecklas och bli bättre poliser och livvakter. Det var verkligen laget före jaget för dem båda. Fantastiska kollegor, medmänniskor och vänner. Saknaden är enorm.

Andreas stora passion i livet förutom sin familj och barn var bland annat friluftslivet och träning. En mer jordnära person fick man leta efter som gärna spenderade någon vecka av sin semester ute på de svenska fjällen helt ensam, bara han och naturen. Otroligt modig, skojfrisk, busig och varmhjärtad.

David som också värnade otroligt mycket om sin familj var en rolig skånepåg som aldrig hade långt ifrån skämt och skratt. Han har haft många intressen under årens lopp där den gemensamma nämnaren är att han djuplodade i allt som han tog sig för. Om det så var taktik, utrustning, träning, allt om aktiebörsen eller hur man löser en Rubiks kub, han hade sökt all info som fanns och delade gärna med sig till andra.

Våra tankar går nu till Andreas och Davids anhöriga och familj. Vi vill hedra dem och deras minne genom denna insamling till deras respektive och deras barn. Både Andreas och David lämnar två barn var efter sig. Insamlingen är tänkt att underlätta för dem framöver och även om pengar inte är mycket i denna stund så kan det ge viss trygghet och nya fina minnen och ljuspunkter i framtiden. Vi vill avsluta med en text som Andreas satte upp på kontoret vilken känns än mer relevant i denna stund. Så låt oss nu göra detta tillsammans. Together E veryone A chives M ore

Vila i Frid mina vänner och hjältar ❤Bidrag kan även ges via Swish 123 184 9173 Bankgiro 503-2313 märk bidraget med ”livvakter”

Läs mer på Facebook…

-Pettersson tycker att livvakternas familjer borde få de bidrag de muslimska organisationerna i Sverige får. Utan islam hade Andereas och David samt många andra levt idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Livvakterna som saknas

 1. Abdreas och David, R.I.P.
  Det som stör min sinnesfrid; Varför kör150 -160 km/t och ifrån följebilen?

  3
  1
  • Hög fart är standard och en del av taktiken. Dom körde inte ifrån följebilen. Den ligger på olika avstånd för att lättare se om någon följer efter.

 2. Det är med tårar i ögonen jag får veta att två av våra Rikshjältar –
  Skyddsänglar, poliser blivit dödade i sin tjänsteutövning.

  Vi andra har alltid haft ”arbetarskydd” på olika sätt i vårt jobb.

  > Mitt medlidande för anhöriga till poliserna!
  //”age”

 3. Jag skickar min andel av den finansiering för islamisering Sossarna årligen skickar till Islam! Sossar! V g verkställ!

  32
  • Vem skickar du pengar till?

   Inte till islam eller sossarna hoppas jag!
   Till de pensionärer som arbetet in sin lilla pension i
   Vårt Fosterland – hoppas jag!

Kommentera