Nimis är en symbol för islamofobi och bör brännas ner

ISLAM. Hanteringen av Lars Vilks konstverk visar hur myndigheter och politiska partier använder sig av dubbla måttstockar och underminerar svensk lagstiftning, skriver bland andra Mikail Yüksel, partiledare Partiet Nyans, på Göteborgs-Posten.

Nimis på Kullaberg i den självständiga staten Ladonien började byggas 1980 av Lars Vilks.

Konstverket Nimis som är skapat på Östra Kullabergs strand av konstnären Lars Vilks, har blivit ett alltmer omdebatterat ämne efter hans bortgång. Det är just nu oklart vad som kommer hända med bygget, men de flesta riksdagspartierna är helt eniga om att Nimis behöver bevaras. Höganäs kommun har därtill framfört ett önskemål om att Kulturdepartementet ger stöd för att säkerställa att konstverket även framöver kan bevaras.

Det finns dock flera juridiska svårigheter som gör framtiden oklar för Nimis. Det 40-åriga verket är olovligt placerat i Kullabergs naturreservat i Skåne. Med andra ord är Nimis ett svartbygge inom ett reservat. Inte vilket naturreservat som helst utan ett Natura-2000-reservat. Ett friluftsområde med väldigt känslig natur.

Farligt för allmänheten
Dessutom bedömer räddningstjänsten att Nimis är farligt för allmänheten. Flera gånger har de fått rycka ut för att hjälpa människor som skadat sig när de besökt området.

Hanteringen av Nimis visar också hur myndigheter och politiska partier använder sig av dubbla måttstockar och underminerar svensk lagstiftning. Detta kontroversiella verk är inte den första byggnad som olovligt placerats i ett naturreservat. Vi minns fallet med Anita Gimvalls kåta som byggdes i Vindelfjällens naturreservat där hon fiskat sedan barnsben. Gimvall är av samisk börd. Hennes särskilda minoritetsrättigheter skyddas i grundlagen. Men detta grundlagsskydd har inte utgjort ett hinder för länsstyrelsen att bränna ner hennes kåta flera gånger med hänvisning till att tillstånd saknades.

Det finns flera moraliska aspekter att väga in i beslutet om Nimis framtid. Bland Sveriges medborgare finns det mycket starka känslor om verkets skapare Lars Vilks. En del ser honom som yttrandefrihetens hjälte, en del som nationalistisk legend och andra som rasistisk provokatör. Det ingen kan frångå är att han genom sin ”konst” var drivande i arbetet för att polarisera det svenska samhället. Det är viktigt att påtala att det inte enbart var hans konst som var problematisk. Han vistades i rasistiska sammanhang och samarbetade med rasistiska organisationer och personer, senast i en ”kontroversiell” utställning i det alltmer högerextrema Polen.

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

För många, däribland muslimer, är det ett elände att se Nimis stå kvar.

Förutom att vara ett svartbygge, symboliserar Nimis för många även osämja och polarisering till följd av skaparens andra gärningar. Att bevara Nimis skapar inte bara oklarheter rörande den svenska rättssäkerheten, utan kommer också bidra till ytterligare polarisering. För många, däribland muslimer, är det ett elände att se Nimis stå kvar. Det har kommit att symbolisera normalisering och acceptans av islamofobi och rasism i samhället. Därför bör Nimis omgående brännas ner av länsstyrelsen. Det vore inte en dag för sent.

  • Mikail Yüksel, partiledare Partiet Nyans
  • Adisa Hadzihalilovic, andre vice partiordförande, Partiet Nyans
  • Sead Busuladzic, partistyrelseledamot Skåne, Partiet Nyans

-Pettersson tycker att Mikail Yüksel och de andra ska bränna sitt partiprogram och varenda koran som finns samt flytta till ett muslimskt land. Jag tycker även att myndigheterna i Sverige ska förbjuda islam som är en rasistisk ideologi som hör hemma i Medeltiden. Myndigheterna sysslar med dubbla måttstockar, islam bör behandlas som nazismen i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Mikail Yüksel, utesluten islamist. Grundare av Partiet Nyans

20 thoughts on “Nimis är en symbol för islamofobi och bör brännas ner

  1. Moskéerna i våra svenska städer har kommit att symbolisera normalisering och acceptans av hedersvåld och kvinnoförtryck i samhället. Därför bör alla moskéer omgående brännas ner av länsstyrelsen. Det vore inte en dag för sent.

  2. Det är snarare islam, som polaliserar samhället! Så bränn ned alla moskéer istället, som ju endast skapar motsättningar.

    Lars Vilks, och hans verk, enar alla oss som tror på ett fritt, levande och demokratiskt samhälle.

    Skapar man därigenom motsättningar till fundamentalister och extremister, än sen, vem bryr sig!!! Det är bara så det ska vara i ett samhälle som är sunt och friskt!!!

  3. Undrar om de gamla statyerna i Afghanistan som talibanerna sprängde bort också sades vara symboler för ”islamofobi”?

  4. De är vana att bränna annans egendom. De tog inte seden dit de kom. Det är bilbränder. Granater inkastade i bostäder. Bomber.
    Nimis blir en lätt match

    25
  5. Den muslim som inte anpassar sig i Sverige kan åka nån annanstans. Ju fler som åker desto bättre. Vi har inte bjudit hit dom

    36
    • Nja, beror på vem vi är?, det är korrekt att svenska folket inte bjudit hit dem däremot har ju svenska politiker, journalister, kändisar, batikhäxor och annat pack stått för inbjudan.

      12
      2
      • Du glömmer att räkna in socialdemokraternas kontrakt med muslimska brödraskapet, som tecknades redan 1999!

  6. Vi behöver inga Mussar i landet,det räcker med en oduglig regering som
    ingenting klarar av,se bara på kriminaliteten,den skulle ju knäckas.Men vad
    har hänt,den ökar som aldrig förr.

    33
  7. Om det är ett elände för muslimer att se Nimis, så är det en styggelse för svenskar att se och höra muslimernas stridscentraler.

    33
  8. Partiet Nyans kanske kan förklara vad i konstverket som är rasistisk. Är det bråten till vänster eller höger i bilden som provocerar mest? Är det rasistikt symbolikt i bröthögen i mitten.
    Eller är allt fantasifoster i deras egna huvuden? De bör i så fall jobba lite med sin paranoia och fobier.

    39
  9. Den så kallade partiledaren bör åka till valfritt land söderut istället för att springa runt i Sverige och spela viktigpetter. Islam är en politisk våldsideologi på samma nivå som nazism och kommunism, dessa ideologiers mål är världsherravälde som skall uppnås genom våld, förtryck och terror.

    42
  10. Tänk att vi i Sverige måste se dom jävla muslimerna varje dag. Jag tycker dom ska åka till Mellanöstern och gnälla.

    47
  11. När jag var i 10 års åldern läste jag en bok som förutsåg det som händer nu. Jag föreställde mig muslimerna komma ridande på sin kameler och hugga huvudena av kristna! Men det behövs inte
    vi bjuder in dom och lägger oss platt för deras vilja. Nu låtsas Stefan ta krafttag mot antisemitismen När han i åratal har iinporterat judehat och mordlystna uttalanden. En muslim får vräka ur sig vilka hotelser som helst utan åtgärd? Vakna innan det är försent! Eller vill ni att våra fökolebarn i framtiden ska ha slöja?

    47
  12. Det här säger väl det mesta för att inte säga allt om islam, så fort något eller någon ifrågasätter eller motsätter sig islam så ska personen ifråga dödas eller som Vilks bygge nu brännas ner!
    Se bara dom antika helgedomarna i Islamistiska statens tidigare kalifat vilka då sprängdes i luften och jämnades med marken!
    ”islam fredens religion”!?
    Påminner snarare som en mördarideologi!

    52
  13. När jag läser namnen på de som uttalar sig så behåller jag gärna konstverket och de tre kan ta sina trofränder och dra!

    58
  14. Ordet ”fobi” betyder ”en obefogad och ogrundad rädsla”!
    Ok men vad menas då med ”Islamofobi”?
    Är det inte så att islamister runt om i världen sprider terror vilken leder till ond bråd död för tusentals oskyldiga människor varje år?
    Så hur kan man då tala om ”islamofobi”, som om rädslan för islam skulle vara obefogad?

    53

Kommentera