Malmö stads anställda får julklappar för en tusenlapp var

SKATTER & BIDRAG. Trots pandemin gör Malmö stad ett mångmiljonöverskott. Det innebär bland annat förstärkningar till kultur-, fritids- och föreningsliv. Och Malmös tyngsta politiker har klubbat att alla stadens 27.000 medarbetare ska få julklappar – för en tusenlapp var, skriver Sydsvenskan, bakom betalvägg.

Bild från Jeander

Enligt Skatteverket får en julgåva i normala fall uppgå till ett värde av 500 kronor för att vara skattefri men under 2021 är det tillåtet för arbetsgivare att kombinera den tillfälliga gåvan med julgåvan och ge dig en skattefri julgåva för upp till 2500 kronor.

Nåväl, Sydsvenskan skriver att Malmö stad gör ett mångmiljonöverskott, detta trots att Malmö får drygt 6 miljarder i utjämningsbidrag från andra kommuner och skattebidrag från staten för att inte gå i konkurs. Det är drygt 16 miljoner om dagen i förlust, fast Malmö kallar bidrag för överskott. Den politiska kommunledningen i Malmö består av socialdemokrater och liberaler som har samtliga kommunalrådsposter med beredningsansvar.

23-24 procent av Malmös budget är bidrag från andra delar av landet.

-Pettersson undrar varför inte bidragen minskar när det blir pengar över och drev jag ett företag eller en organisation som gick med stora förluster skulle inte jag skänka bort 27 miljoner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Malmö stads anställda får julklappar för en tusenlapp var

 1. Om det går så bra för malmö kanske dom inte behöver alla 6 miljarder om året i stödpengar. Dom borde klara sig själva. Sänk utgifterna eller höj skatten

 2. Överskott med andra människors skattepengar i bidrag. Ganska oförskämt. Vill inte Danmark ta över Malmö och arbeta om staden till vad den ska vara, d.v.s. självförsörjande. Sveriges partipolitiska rödgröna röra driver konsekvent de svenska kommunerna i konkurs och kriminalitet med förödande konsekvenser.

 3. Jag säger ingenting om att en kommun uppmuntrar sina anställda. Det är de mer än värda. Men Sveriges tredje största, och andra största för den delen, borde gå med överskott i och med sin storlek. Orsaken är naturligtvis att finna i utanförskapsområdena vilka Stockholm slipper tack vare kranskommuner typ Botkyrka.

  Det är hög tid att sluta göda ofränder och istället ta hand om våra egna. De ofränder som faktiskt arbetar torde i stor utsträckning göra det i nystartsjobb och som alibi på företag som vill verka ”woka”.

 4. Hade det inte varit bättre att dela ut pengarna till alla de kommuner som årligen får avstå pengar till Malmö.

  21
 5. Tjänstemän och alla anställda i en kommun har sina jobb så länge skattepengar kommer in och ingen tvivlar på deras berättigande.
  Varför kulle de således bita handen som föder dem?

 6. Jaha, 27 000 000:- är alltså prislappen för att såssarna ska försöka muta till sig 27 000 extra röster i kommande val. Hela landet måste stötta upp det slösaktiga styret i Malmö. Var kom det s.k. överskottet ifrån ? Du betalar !

  41

Kommentera