Löfven missar poängen

En av modern tids största pajaser, Stefan Löfven, försitter inte chansen att kalla Sverigedemokrater för rasister när media lyfter upp SD-tjänstemannen som haft kontakt med miljöer som inte respekteras i Sverige.

”Att den här typen av högerextrema personer finns i SD:s värld är ingen överraskning”, säger Löfven i en intervju.

Kanske det kommer som en överraskning för Löfven att tjänstemannen började sin politiska bana hos Miljöpartiet. Just det, samma parti som Socialdemokraterna krupit upp i knät på under sina regeringsår. Som om det inte är nog, så har denna tjänsteman också arbetat tätt tillsammans med den socialdemokratiske riksdagsmannen Pyry Niemi i Nordiska rådet.

Jag kan inte tolka det på annat vis än att såväl Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Nordiska rådet har kopplingar till högerextremism och rasism. Eller tolkar jag Löfven, Bolund m.fl. fel?

Stefan Löfven som förövrigt sitter käckt iklädd en kippa i GP:s intervju borde ägna några minuter åt sitt eget partis bakgrund. Inte minst med tanke på den pågående Förintelsekonferensen.

 

22 thoughts on “Löfven missar poängen

 1. Jag ser sällan att socialdemokraterna i vardagslag bär med sig en naturlig sympati för judar och Israel, varken i kommuner eller svensk riksdag. Åtskilliga gånger har många sossar plumpt kritiserat Israels försvar när Israel angrips av t.ex. palestiniers attacker av terror. Jag vet att det förstås inte gäller alla sossar men tillräckligt många för att tvivla på deras äkta engagemang mot antisemitism.

 2. Det märks också bland världens ledare att denna konferens inte är något att bry sig om,
  dels vet dom om Sveriges agerande under kriget, och att småsossarna idag! springer omkring på Malmös gator och ropar slagord mot judar tillsammans med den person som kört Malmös ekonomi till absolut bottenläge,

  14
 3. Inte ens i slutet av sin bedrövliga statsministerbana verkar Svett-Tsaren ha lärt sig något. Från finländsk horisont kan man bara häpnas över hur ni svenskar stått ut med honom så länge.

  17
 4. Det är nog en del av valrörelsen: SD börjar bli ett allvarligt hot mot väljarsiffrorna och nu gnäller sosseriet högre och högre.

  43
 5. Löfvén verkar ha glömt att mannen fram tills förra året stod på hans egen lönekostnader… varför undersöktes inte mannens bakgrund då? Nä… inte förrän han ”bytt sida” (eller planterats) kunde Löfvén utnyttja faktumet och hänga ut mannen… enkom för att ”brunsmeta” SD . FY FAN FÖR ALLA DUBBELMORALISTER… ”det är OK om S gör det” alla andra ska dras i smutsen

  45
 6. Märkligt att alla förefaller ha glömt bort att det var Stefan Löfven som gjorde MP:s Mehmet Kaplan till bostadsminister!
  2016 fick han dock avgå, detta efter att han visat sig ha haft samröre med fascisterna ”Grå vargarna” i Turkiet!
  Sveriges hittills ende minister med fascistkopplingar tillsattes med andra ord av ingen mindre än ( trumvirvel ) Stefan Löfven!!!!!!!

  49
 7. Frågan är hur kom det sig att denne man från miljösekten fick anställning på sds kansli?
  Borde man inte ha anat att här var inte alla hästar hemma.

  45
 8. Nä du tolkar honom inte fel.
  Expos klavertramp visar hur okunniga och infantila de faktiskt är, men Stefan fattar nog inte det om ingen talar om det för honom

  42
 9. Socialdemokraten Erik Brandt (1884 – 1955) nominerade 1939 Adolf Hitler till Nobels fredspris.
  Löfven behöver bättra på sina kunskaper i sossehistoria.

  55
 10. Numera blir jag inte ens irriterad på knäppisen. Mungiporna åker allt oftare upp en bit, när han gör sina uttalanden. Fasen också, jag tycker faktiskt lite synd om honom.
  Stefan Löfven, ansök snarast jobb som svetsare. Eller tänker du göra som Veronica Palm, leva på bidrag resten av livet. ”Det vill väl ingen”, var det något pucko som sade i en tv-debatt.

  48
  1
 11. I ”Morgonstudion” i SVT i morse beklagade sig en muslimsk imam (i Malmö) över att rasismen, islamofobin och antisemitismen hade ”tagit plats i” Sveriges Riksdag. Vilket parti menade han??

  30
  • Varför inte utvisa imamen? Han själv står för rasism och antisemitism… vi andra som har hjärna och hjärta för Sverige står för Islamofobi, vilket jag betraktar som sunt förnuft. Islam har inget att göra i Sverige

   24
  • Jodå, de kan nog skaka fram någon ännu mer verklighetsfrånvänd. Delat ledarskap mellan Mållgan och Mååna, det hade varit mumma det.

   30
   1
 12. Antar att denna dogmatiska fastbitenhet är till för att betrygga väljarkåren. Som snällaste tolkning.

  28
  1

Kommentera