Stäng

Ivermectin och HCQ har tagits bort från covid-19 behandling i Indien

PANDEMI. Ivermektin och hydroxiklorokin (HCQ) har tagits bort som rekommendation som läkemedel mot covid-19 i Indien, detta efter att studier visat att dessa läkemedel har liten eller ingen effekt på covid-relaterad dödlighet eller klinisk återhämtning av patienten, rapporterar India Today.

Indian Council of Medical Research (ICMR) och National Task Force on Covid-19 har tagit bort rekommendationen av Ivermectin och Hydroxychloroquine (HCQ) från sina reviderade riktlinjer för läkemedel mot behandling av infektionen Covid-19.

Flera kliniska studier har visat låg dödlighetsfördelen för HCQ. Faktum är att när HCQ administreras med azitromycin, ökar det risken för negativ läkemedelseffekt (ADE) hos patienter, sa experter.

Studier fann också att det inte fanns några bevis för minskad dödlighet, ingen effekt på sjukhusvistelsens längd eller återhämtning vid användningen Ivermectin.

Läs hela artikeln på India Today…

-Pettersson noterar att indiska myndigheter uppmanar samhället att samlas för att säkerställa att människor följer alla Covid-normer och aggressivt uppmuntrar till vaccination.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Ivermectin och HCQ har tagits bort från covid-19 behandling i Indien

  1. Varför är man rädd? har man blivit skrämd tidigare? Det är svårt att ge ett direkt svar på vad man kan göra, är så individuellt.
   Det är livsfarligt att leva, man kan faktiskt rentav dö, så sjöng Barbro Hörberg.
   Sluta se på nyheterna, undvik media och läs in dig på ditt fantastiska immunförsvar, som skött om dig ända hit.

   Djupandas genom näsan, ät näringsriktig kost, motionera, kort sagt se till din kropp, den är unik.
   Räkna på allt du hör, och kolla på ex. platz.se, FHM och tänk ett varv till.
   Rädsla är inte bra, men i vårt ”trygga”;samhälle, är det många värre faror som vi möter var dag.
   Allt är egentligen bara en tanke bort, så lev ditt liv, händer det så händer det.
   Ta hand om dig.
   Ha en fin solig dag, D-vitamin är bra.

 1. I början av denna pandemi då man funderade på att använda HCQ och gjorde kom en undersökning på väldigt pålitliga The Lancet….. som sade att HCQ var totalt värdelöst eller t.o.m. farligt och hela medströmmen flödade av detta… sedan om några veckor visade det sig att denna utredning inte var peer reviewed utan en ren hit-piece…. om man titta på Indien så finns en artikel från i våras där man tryckte in Ivermectin sedan komerer denna artikel nu….smittspridningen försvann under sommaren och då kommer detta….. det finns starka krafter bakom sanningen…

  artiklarna….
  https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2021/05/22/coronavirus-indian-us-community-reacts-spike-covid-19-deaths/5220007001/
  https://eu.statesman.com/story/news/politics/politifact/2021/05/24/covid-treatment-hydroxychloroquine-ivermectin-fact-check/7415294002/
  och smittspridningen
  Kunde inte klistra in bilden så lade upp det hela på bloggen osså länk https://bjornwiklund.wordpress.com/2021/10/12/hoax-pa-steroider/

  det finns inga tillfälligheter…. och de som inte delade ut Ivermectin i Indien skulle ställas inför rätta….. stora krafter i detta… bra dock att Indien hela tiden har lyckats ligga bättre till än vi går trots mkt mindre vaxning osv……

  27
 2. Det ändras hela tiden, skulle inte komma till Sverige, det kom hit…. Unga smittar inte… plötsligt ska alla över 12 år vaccineras…ålder som är så individuellt…

  Vaccin till alla över 55…sedan över 65…eller hur var det nu? sen försvann Astra helt…vad då orolig… och Sverige köpte Danmarks lager av Astra… vi är ju inte som dom, vi är grandiosa och vet alltid bäst.
  Svenskarna skrattade åt danska kronan på sextiotalet, va!? bara 65 öre… ingen skrattar längre 😉

  Moderna är så bra sades det… nu är det stoppat för de under 30… finns faktiskt 60-åringar med kondition som 30-åringar och tvärtom…hm, Japan var på hugget först…

  En del har ”fått” (skattemedel betyder gratis, så regeringen jobbar gratis, bara så ni vet, begär inte för mycket) en dos, men vad händer nu? Island stoppar det helt, en del länder gör si andra så…
  Fullvaccinerad personal smittar fullvaccinerade brukare i Umeå, bara där, eller?…
  I Karlshamn dog sju fullvaccinerade och en ovaccinerad, förr förra veckan.
  Sju av tio som dör, är fullvaccinerade enligt FHM…
  Det har snart dött fem miljoner av covid, sägs det av jordens befolkning på snart 7.9 miljarder.

  Vi måste tänka på andra, därför måste du vaccinera dig…
  Det har hittills dött över åtta miljoner av svält men lika förbannat äter sig folk i ”rika länder” sig mätta…
  Hur var det nu? tänka på vilka andra?

  Ska man byta en miljon år gammalt immunförsvar mot en spruta som ska utvärderas 22/23?… ja kanske.
  Kanske vaccinera sig, men ändå måste man hålla avstånd, undvika folksamling mm, och riskera att bli sjukare, verkar vara ett bra vaccin.
  Inte ens en ”garanti runt hörnet” och det man har i sig tickar på… kanske en Alien… Har nog sett för mycket på ”dumburken”.

  De säger ”ovaccinerad”. Ingen spruta, en spruta, andra dos….efter fjorton dagar=fullvaccinerad…efter några månader 85%av skyddet borta…
  Fast får man en spruta har man fått vaccin och då borde det väl heta ”vaccinerad”, lika väl som det heter solbränd, även om man bara har fått lite sol.

  Ingen pratar om vikten att äta rätt och sköta sin kropp, ge den möjligheter att föra en kamp på schyssta villkor.

  Vi upplever nu troligen den bästa affärsidé efter kristendomen, som också saknar evidens. Har han levt? hade han 12 pojkvänner?
  Blev hans mor gravid genom ”Helig ande”, eller genom örat, som en del nunnor tror, varpå de har huvudbonad som skyler öronen, eller var Maria en ung tjej som jobbade i templet, som var vanligt förekommande. Präster kan ju som bekant annat än att predika…

  Enda evidens är att om du är yngre än 20 år löper du större risk att bli skjuten till döds, åtminstone i Sverige… och de flesta som sorgligt nog avlider är över den medelålder som SCB räknat ut och oftast av en kombination av annat. Ni har väl sett alla svarta rubriker om undernärda inom äldreomsorgen? fast socialstyrelsens rekommendationer är, ”dräglig vård”, och åldersdiskriminering gäller bara t.o.m. 65 års ålder….

  Mässlingsvaccinet tog 28 år att utveckla, C-vitaminbrist trodde läkare var ett virus, de som sa annat blev utskrattade och då håller det på.

  Var dag bombarderas vi av miljarder virus och bakterier som immunförsvaret var sekund bemöter. Cancer får vi alla var dag, men kroppen fixar det oftast, men ibland är det något som blir fel, allvarligt fel.

  Ställs allt i relation (täljare/nämnare), så blir det mer att fundera över eller är det ”fifty-fifty fifty-fifty”, en häst och en lärka? och någon form av maspsykos?

  Jag ser inte på nyheter i SVT, där vi ska veta allt vad som händer på hela jorden, sedan säger dom, ” ha nu en fortsatt trevlig kväll”. Envägskommunikation utan reflektion. Gulp… vad då bli orolig…

  Ha en trevlig kväll, stäng av TV:n och läs inga nyheter, och umgås med nära och kära som behöver både kramas och pussas
  Som ni märker fick jag inte med ordet ”klimat”, det ska man ju ha nu för tiden.

  45
  2
 3. Jättemärkligt då de delstater som använt ivermectin har vänt smittan medan de som inte har haft en skenande smitta….. så skenande att man satt de ansvariga där inför rätta…. fortfarande kan man ju se smittspridning osv och se vad somhänt… false?

  29
  1
  1. Om du läser artikeln så står det att det inte syns några fördelar med ivermektin/hcq men det står också att det finns några undersökningar som visat på fördelar men de verkar inte ha varit korrekt gjorda.

   5
   32
 4. Utan att ta ställning till ivermection, så var det intressant att notera amerikanska FDAs kommentar till de nordiska ländernas beslut om att begränsa användningen utav Moderna, dvs kommentaren kan sammanfattas så här: ”Duh …”

  18
  1
 5. Avmaskningsmedel till hästar ja dumheten har ingen gräns.
  Lars Bern hela världens överläkare har alltså fel. Swebbtv har i mina ögon verkligheten havererat i coronan.
  Just ivermektin ger man till hästar på hösten för att ta död på styngflygans larver.

  27
  52
  1. Ja det är något konstigt med C-19. Inget Lab i världen har kunnat isolera det, ändå så blev det patenterat redan 1992.
   Att avmaskningsmedel och malaria medicin har kunnat stoppat sjukan i tidigt stadium är också ett konstigt fenomen
   Att sen läkare som har gjort detta blir nertystade av de som är stora ägare i vaccinfabriker väcker också en del frågetecken. För att konstatera sjukan används ett test som uppfinnaren själv har utalat sig om att det går inte ställa diagnos med testet, ändå så hänvisar alla till det. Testet visar DNA spår, men på vad, eftersom inget Lab har lyckats issolera det? Har de ändå DNA? Fler frågetecken än svar och då måste jag fundera ett tag till, vad beror det på.

   27
  2. Att avfärda Ivermectin som avmaskningsmedel för hästar är väldigt orättvist. Medicinen togs fram för människor och har sedan dess administrerats i ca 3,8 miljarder (MILJARDER!) doser, främst i mellersta Afrika runt ekvatorn, som verksamt mot diverse parasiter. Sedan har man funnit att ivermectin är användbart inom lite andra områden också, vilket inte alls är ovanligt inom medicinen.
   Covid-19 existerar i stort sett inte i dessa regioner i Afrika, däremot finns Covid-19 i norra och södra Afrika.
   Att sedan hävda att medicinen är dödlig om man tar den mot Covid-19 bara för att någon har tagit en hästdos i Mexico är också djupt orättvis, tar du 100 Alvedon mår du inte heller så särskilt bra. All medicin måste naturligtvis tas i rätta doser.
   Om nu artikeln man hänvisar till avfärdar studier där Ivermectin gjort nytta, för att den inte uppfyller alla ”vetenskapliga” krav på hur en studie skall vara, men verkligheten visar att medicinen gör stor nytta, då är det tydligen kartan som gäller och inte verkligheten.
   Har ”The Big Pharma” bestämt det?

   21

Kommentera

%d bloggare gillar detta: