Hanif Bali öppnar för att kandidera till riksdagen

INRIKES. Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali anklagades för att ha uppträtt olämpligt mot en minderårig flicka, men både åklagarens och partiets undersökning lades ner och friade Bali, trots det meddelade Bali att han inte skulle kandidera vid riksdagsvalet nästa år.

Hanif Bali. Bild från Facebook

Nu öppnar dock Hanif Bali upp för att kandidera till riksdagen igen, skriver han i ett inlägg på Facebook under söndagskvällen.

Imorgon börjar provvalet för Moderaterna i Stockholms län.
Jag har aldrig kunnat föreställa mig hur påfrestande en sån här process kunde vara. Men desto mer glädjande är det att se tusentals som hört av sig med empati, välvilja och stöd.
Gamla som unga, vanliga medborgare, partikollegor, supporters och vänner. Det som tynger mitt hjärta är att jag aldrig kommer hitta tiden att besvara och tacka er var och en.
I morgondagens provval står jag med som kandidat, men jag måste vara transparent med att mitt slutgiltiga beslut om att kandidera om är inte taget. Självklart kommer provvalets resultat vara en variabel men inte den enda, min familjs och min egna vilja och ork måste även vägas in.

Nu vet ni läget. Stort tack återigen för allt ert stöd”

Hanif Bali

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Hanif Bali öppnar för att kandidera till riksdagen

 1. Det var väl inte han som tog kontakten i första hand? I vartfall nu har han lärt sig att inte hjälpa i onödan.
  Hans insamlingar till våldtäktsoffer kvarstår som berömvärt tycker jag.

  2
  1
  • Det är bara hoppas att någon gör en insamling till den då 15-åriga flickan/barnet, Det spelar i grunden ingen roll vad som skett eller inte skett mellan dem så till vida att man skulle redan från början bryter kontakten eller tar kontakt med målsman. Det kan aldrig åläggas ansvar på ett barn vad en vuxen gör.

 2. Guest: Hanif Balis föräldrar var medlemmar i Iranska folkets mujaheddin alltså en organisation vars mål var att störta den iranska islamiska diktaturen för att införa ett demokratiskt och sekulärt Iran. Hanif spelar i en helt annan division än dessa ”ensamkommande barn” som säger sig komma från Afghanistan men som i själva bott i Iran där dessa aldrig har haft problem med regimen eftersom de och deras anhöriga inte har varit i konflikt med myndigheter där. Dessutom kom Hanif Bali hit redan 1990 som treåring till skillnad från dessa vuxna män som spelar barn och kom efter 2000. Vad som har hänt mellan Hanif och den 15-åriga tjejen är det ingen som vet förutom Hanif och hon. Men han har ju blivit rentvådd och det finns andra som påstår att hon simulerar.

  3
  2
  • Monica. Min poäng är att ensamkommande behöver inte komma hit utan de kunde lika väl stannat i till exempel i Turkiet. Vad jag vet pågår inga konflikter i Turkiet utan det är säkert land för migranter som påstår sig vara på flyk. Turkiet är absolut inte ett perfekt land utan landet har sina utmaningar men landet är på det stora hela ett säkert land. Det kommer till exempel turister till Alanya, Antalya, Belek, Bodrum och Istanbul för nämna några orter. Varför migranter från mena (middle east and north africa) ändå väljer komma hit till ett land långt uppe i norr är på grund att det ställs inga direkta krav på migranter och bidragen är generösa. Jag är ändå av den åsikten att Sverige kan ge tillfälligt skydd för en viss volym av migranter men när det inte längre finns något skyddsbehov så måste man återvända hem. Sverige har fört en migrationspolitik som har varit en total katastrof för vårt land. Afs vill ompröva alla beslut gällande uppehållstillstånd från år 2000 men jag ser personligen att vi ompröva alla beslut om uppehållstillstånd från år 1990. Du tar själv upp 1990-talet och redan då fick vi problem här i landet när nästan 150 000 migranter kom från fd Jugoslavien varv 80 000 av dessa var från sunnimuslimska Bosnien. Efter det blev fred i fd Jugoslavien så tryckte vissa länder i Europa på för återmigration till fd Jugoslavien. Sverige valde inte den vägen och fick problem. Faktum kvarstår ändå att moderaten med icke västerländsk bakgrund var ensamkommande. Föräldrar skickar generellt sett iväg sina ”barn” för det är lättare för en ensamkommande får uppehållstilöstånd och när man väl fått det kan resten av familjen komma hit via anhörigmigration. Ensamkommande agerar i praktiken som ankare därför kallas fem även för ankarbarn. En sak har du dock rätt i och det är att ingen exakt vet vad som hänt mellan moderaten med icke västerländsk bakgrund och flickan/barnet förutom de inblande parterna. Är man under 18 år så betraktas man som barn. För mig spelar det egentligen ingen roll om det var den då 15-åriga flickan som varit drivande eller inte. Är man 34 år så borde man veta bättre än ha kontakt med en tjej som då gick i högstadiet samtidigt som man sitter i riksdagen. Du förstår ett barn har inte samma mognad eller konserkvenstänkande som en fullvuxen man har. Det är en helt annan femma om hon skulle vara 18 år. Då anses hon vara vuxen och myndig. Är man 15 år så är man inte vuxen eller myndig och saknar konserkvenstänkande. Där har du skillnaden. Jag anser för övrigt rent generellt sett att grooming är läskigt.

 3. Flertalet iranier som bor i Sverige är flyktingar från en teokratisk diktatur- i detta fall en islamisk diktatur. De är i regel sekulariserade och inte vill ha med islam att göra. Detta som jag förstår gäller i högsta grad Hanif Bali. Han är inget sänke för det partiet han representerar. Har varit ett fult drev mot honom och han har blivit rentvådd och fått upprättelse.

  7
  2
  • Monica, jag håller inte med dig. Vad jag förstår vad pågår ingen konflikt i Islamiska republiken Iran. Många av de 45 000 ensamkommande ”barnen” som kommit hit mellan åren 2013-2017, har levt i just Iran innan de kom till Sverige. En del ensamkommande ”barn” har även levt i Islamiska republiken Pakistan också bör tilläggas. I Islamiska republiken Pakistan råder det sedan år 2010 en palamentarisk demokrati. Moderaten med icke västerländsk bakgrund kom också hit som ensamkommande. Frågan man bör ställa sig är varför mena folk, men också afghaner och iranier väljer att komma till Sverige? Ett land vid polcirkeln då det finns gott om säkra länder längs med till längs med till exempel balkanrutten man kan söka sig till innan man kommer hit. Jag anser ändå att man visar på dåligt omdöme när man väljer ha kontakt med småflickor/barn när man själv sitter i riksdagen. Barnet var 15 år när hon först kom i kontakt med moderaten med icke västerländsk bakgrund, enligt media. Ett barn kan adrig belastas för vad en vuxen gör. Ansvaret faller därför helt på den vuxna oavsett om det skickats bilder eller inte emellan dem. En person som är 34 år borde veta bättre än ha kontakt med ett barn som går i högstadiet. Jag tror de flesta föräldrar hade blivit upprörda om en 34-årig man hade kommit i kontakt med just deras 15-åriga dotter/son.

 4. Eftersom den svenska riksdagsledaemoten med icke västerländsk bakgrund saknar moralisk
  och etik kompass så är han inte lämplig att sittta i riksdagen. Det är bara hoppas moderaterna klipper banden med honom. Riksdagsledarmoten som också är medborgare i islamiska republiken Iran kommer agera som sänke för moderaterna i kommande valet

  2
  11

Kommentera