Stäng

Regeringen räknar katter i stället för att styra landet

INRIKES. Det finns flera gamla klassiska ordspråk som passar in på regeringens sätt att styra landet. Vägen går ofta över ”Min dräng har också en dräng” och ”Ju fler kockar desto sämre soppa” ingen verkar ha ansvar och ta beslut över de stor viktiga sakerna som att man ”städer en trappa uppifrån” eller ”sila mygg och svälja kameler”. Det sista betyder som ni vet att man gör stor affär av småsaker och struntar i viktiga saker, hämtat från Jesus ord i Matteus evangelium 23:24.

Katter by crsan is licensed under CC BY 2.0

Just så styrs vårt land, vi har en regering bestående av många drängar och kockar utan mandat, vilja, mod eller förmåga att ta beslut om det som är viktigt för vårt land.

Nu föreslår regeringen en lagändringar om obligatorisk märkning och registrering av katter. Det finns runt 100.000 katter i vårt land och nu föreslår regeringen att alla katter som stadigvarande vistas i Sverige ska omfattas av registret.

Förra hösten sa regeringen nej till en folkräkning som SD och M föreslagit. Vi ska alltså ha koll på hur många katter som lever och verkar i landet, men inte hur många eller vilka människor som vistas här, trots runt 870.000 samordningsnummer och mängder av illegala som finns i landet, varav många ägnar sig åt brottslig verksamhet. När Skatteverket utförde en stickprovsgranskning av samordningsnummer 2017 upptäckte man att 45 procent inte hade styrkt identitet och att 75 procent från länder utanför EU också saknade arbets- och uppehållstillstånd. Av 500 i en nyligen genomförd pilotstudie hade 200 flyttat utomlands.

Sommaren 2019 infördes ett omfattande rökförbud utomhus. Förbudet omfattar även e-cigaretter, trots att dessa inte innehåller tobak och faktiskt ger upphov till ånga snarare än rök. Henrik Jönsson kommenterade den nya lagen: “Vad paffa de hemvändande IS-krigarna ska bli när de inser att man inte får röka på uteserveringar längre!”

Vi har välfärdssystem som läcker som såll, och många miljarder rinner rakt igen ned i kriminellas fickor.

Kommer ni ihåg Iraks dåvarande försvarsminister som fick bidrag från försäkringskassan för att de “uppgett att de saknar förvärvsinkomst”. Trots uppenbart bedrägeri åtalades han inte.

Skatteverket: 30%-50% av asylanterna har flera identiteter

10000 barn är försvunna, men bidragen betalas ut

På Expressen ledarsida skrev man för en tid sedan om vad man råkade upptäcka när bankerna inte fungerade och försäkringskassan skickade ut bidrag via postanvisningar. Förvånansvärt många postanvisningar kom i retur. Det visade sig att “en hel del mottagare hade flyttat utomlands, men låtit bidragen fortsätta ticka in på sina bankkonton”.

Flera debattörer har föreslagit att flyktingstatusen ska dras in om ”flyktingar” besöker sitt hemland som de flytt ifrån. En flygplatsanställd vittnade för Rebecca Weidmo Uvell (M) om en hårresande omfattning av detta missbruk. Han berättade att efter att vaccineringen kommit igång så var det “upp till 80-90 % bara “flyktingar” som reste från/till Arlanda”. Han förtäljde vidare att “många kommer även ’hem’ till Sverige efter långa utlandsvistelser, de behöver då vård de inte kan få lika enkelt och avgiftsfritt i hemlandet”. Vi vet också att många varit på semesterresa i Afghanistan eftersom de behövde evakueras när talibanerna tog makten.

Nåväl, det var bara några få exempel och Pettersson tänker inte skriva en bok så jag tänker inte skriva om de 60.000 pass som försvinner varje år eller att Sveriges tio värsta bilmålvakter tillsammans äger 15 000 fordon.

Vad gör då regeringen åt alla dessa problem?

Jo, man ska låta alla drängar och kockar räkna katter!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 reaktioner på “Regeringen räknar katter i stället för att styra landet

 1. Räkna alla invandrare som bidrar till Sveriges undergång i stället! Och utvisa dom omgående!!

 2. Ja dom får ju hålla sig till dom övergripbara som dom klarar av att förstå
  det lite mer avancerade frågorna lämnas till nästa regering med Åkesson
  som statsminister.

 3. Hörde ett intressant inlägg på radion igår. En anledning till att registrera katter var för att kunna kolla att de var kastrerade och inte avlade en massa ungar som sprang herrelösa omkring. Hört att vildkatter till och med har ihjäl varandra om mössen är för få i reviret. Jag hoppas vi inte får kattghetton i Sverige som ska leva på möss som vi skattebetalare får betala. Bara en tanke…

 4. Ja ni hör…
  DESSA IDIOTER RÖSTAR EN HEL DEL IDIOTER I SVERIGE PÅ!

  ”Bara en superidiot röstar på en annan superidiot.”

  Socialdemokratin i ett nötskal.

  18
 5. ja, skrattretande. Politiker som pysslar m
  småsaker, när landet står inför många o
  viktiga problem. Arma land.

  15
 6. Är det Stefans reträttpost, generaldirektör för (S)katteverket eller ska det kallas Missestyrelsen kanske? Dumt sa Bill, Dumt sa Bull. Det gäller att prioritera.

  17
 7. Dom vet nog att det är lättare att räkna katter än invånare , för att kunna räkna invånarna så skulle fodra att man finge gå ifrån hus till hus med en jättelik insatsstyrka för ingen ska inbilla mig att det skulle gå att genomföra med frivilligt deltagande ifrån invånarna som har flera id handlingar i sin ägo .

  29
 8. I Österrike får landets högsta politiker sparken för korruption , i Sverige kallas det presstöd och Public Service .
  Men resultatet är exakt detsamma .
  Friserade siffror och propaganda .

  46

Kommentera

%d bloggare gillar detta: