Explosion i bostadshus i Luleå, boende evakueras och fyra gripna

BROTTSLIGHET. En explosion har inträffat i en lägenhet i Luleå. Ungefär 20 personer har evakuerats och flera personer har gripits. En person har förts till sjukhus med ambulans.

Foto: Privat

Vid 23-tiden på fredagen detonerade något i en lägenhet i stadsdelen Bergnäset i Luleå. Enligt polisen är en vägg ”bortblåst”. En person fördes till sjukhus med ambulans, enligt SOS alarm.

Ingen i den drabbade lägenheten fick allvarliga skador, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Fyra personer med koppling till den drabbade lägenheten har gripits, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, alternativt grov allmänfarlig ödeläggelse.

Det är inget som i nuläget tyder på att det är ett riktat attentat, utan det är någon i lägenheten som har gjort någonting med någonting och så har det inte blivit som man har tänkt och sedan har det exploderat, säger Björn Pettersson.

Vad det är som har exploderat vill polisen inte uttala sig om. Ungefär 20 boende i huset har evakuerats.

Ingenting tyder på att de kommer att få komma tillbaka under natten, utan vi kommer att hålla avspärrningarna till åtminstone under morgondagen, säger Björn Pettersson.

Polisen

5 thoughts on “Explosion i bostadshus i Luleå, boende evakueras och fyra gripna

 1. ”Enligt polisen är en vägg ”bortblåst”. En person fördes till sjukhus med ambulans, enligt SOS alarm.
  – Ingen i den drabbade lägenheten fick allvarliga skador, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.”

  Ytterst märklig historia.

 2. Om det var en olycka eller en medveten handling får utredningen påvisa.Det som är ruskigt i sammanhanget är att folk har sprängämnen hemma i sina bostäder.Alla ”sprängämnesexperter” som nu har dykt upp gör ju att man inte ens är fredad och trygg i sitt eget hem längre.Vilket hus drabbas nästa gång ?Är det hos dig eller mig ?

  17
 3. Veckans bomb. Förut brände man bilar regelbundet, har bilbränderna blivit för vardagliga för att vara med i nyheterna nu eller har man gått över till bomber istället?

  34

Kommentera