Miljöpartiet backar och får lägsta stödet på 16 år

VALET 2022. Opinionsmätningar är vad de är men man kan alltid glädjas åt det lilla och att Miljöpartiet backar till 3,0 procents stöd i den senaste mätningen från Aftonbladet och Demoskop.

Folk förstår inte språkrören Märta Stenevi och Per Bolund. Bild Miljöpartiet

Det är det svagaste resultatet för partiet sedan 2005. Jämfört med den förra mätningen så sjunker stödet med 0,5 procentenheter och steget till att klara fyraprocentsspärren har blivit än längre.

Vi kommer att behöva jobba ännu hårdare för att sätta fokus på de frågor vi ser är så oerhört viktiga, svarar språkröret Märta Stenevi på Aftonbladets fråga om hur partiet ska jobba framåt. Stenevi exemplifierar med frågor som klimat och miljö, jämställdhetsfrågor, rättvisefrågor och ”att få bukt med den grova brottsligheten”.

Även Liberalerna ligger stadigt förankrade under spärren med 2,7 procent.

-Pettersson noterar att det syns ingen framgång för övriga, där blanda andra Alternativ för Sverige, Medborgerlig samling och islamisterna finns…

Bild från Aftonbladet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Miljöpartiet backar och får lägsta stödet på 16 år

 1. Miljöpartiet är det värsta som hänt Sverige. Ett indirekt skadligt och dåligt parti rakt igenom. Det är bara hoppas Miljöpartiet går samma väg som dess systerparti i Norge, det vill säga hamna under 4%. Skillnaden är dock att i Sverige åker man ur riksdagen om man hamnar under spärrgränsen.

 2. Vad trevligt med lita goda nyheter på din sida
  Verkligen glädjande måtte trenden vara länge

 3. Vi får inte ropa hej fööör tidigt. Tänk på den frisör,som sitter och korrigerar valresultatet på valkvällen!
  Men nog är det tid att värma upp de sista kanel-snäckorna,som jag fick till extrapris i Måndags !! 😉

  25
 4. Det är de höga energipriserna som gör underverk i väljarsympatierna. MP är tillräckligt korkade för att inte göra någonting. S är slipade men just nu i händerna på MP så det har att välja på att behålla priserna och förlora nästa val eller sänka priserna genom att minska beskattningen med följd att MP troligen lämnar regeringen. Löfven visste nog vad han gjorde?

  22
 5. Fantastiskt. Detta ska firas. Hurra. Hoppas det håller i sig. 👍👍👍👍😄😄😄😄

  39
 6. Det behövs inget miljöparti som har extrema åsikter om allt möjlig.
  I dagens samhälle har alla blivit miljömedvetna och jobbar aktivt för en bättre miljö.
  De extrema finns alltid och skall lyssnas på men inte ha direkt inflytande på viktiga beslut i en regering som skadar landets ekonomi över tid med enorma utgifter.

  Sparka ut miljöextremisterna och låt dom aldrig mer få nån makt.

  44
  • Det partiet har väl varit direkt miljöskadligt hela tiden.

   Jag hoppas att Petterssons alla läsare verkar för att ”Mp” entledigas och att nya, oköpta, krafter kan bemanna Sveriges Riksdag.

   Jag uppmanar alla att kontakta partierna som ni tror är ”bra”.

   Direkt kontakt kan innebära realitetsorientering. / T.

 7. Goda nyheter så här på fredag! Ett resultat av Miljöpartiets ”politik” fortsätt på samma väg.
  Det finns anledning att fira eller vad tycker Ni, har ett förslag: köp tårta och publicera på sociala medier. Glöm inte att sända en hälsning till Lorentz Tovatt!

  37
 8. Det räcker ej till maktskifte, L kan ej räknas.
  Hur kan S ha så många röster, Maggan för samma politik som förr.

  30
  2
  • BARA EN SUPERIDIOT GÖR EXAKT SAMMA MISSTAG OM OCH OM IGEN…
   Röstar på Socialdemokraterna!!!
   🤮

 9. Ett parti oavsett vilket som inte agerar och driver en politik för landets / medborgarnas bästa har inget i riksdagen att göra !

  45
 10. Moder Sveas ”cancer”, kanske kan botas. Rehabiliteringen kommer att bli lång och mycket kostsam. Håller tummarna för en fullständig utplåning av samhällsgiftet.

  54
 11. Lysande att SVT’s rädda MP-propaganda inte verkar bita längre. Blir nog ett glas mousserande redan på blanka eftermiddagen.

  53
 12. Vilken känsla att se detta vidriga parti MP som gör allt för att Svenska folket skall betala för fri invandring ökade energi priser skatt på tamefan allt ÄNTLIGEN ÄR DERAS UTVANDRING I RIKSDAGEN PÅ VÄG ATT FULLFÖLJAS. jag öppnar chapmanjen i kväll !!!

  62
 13. Mycket goda nyheter, det viktigaste för Sveriges framtid som fri, fungerande välfärdsstat och demokratisk nation är att fascisterna i MP hålls utanför både regering och riksdag. Det är till och med viktigare än att sossarna försvinner från regeringen.

  58
 14. Äntligen… ut med avloppsrören, de företräder inte längre miljön utan det kan skötas bättre av andra

  50
 15. Ja det är absolut sista chansen för Svensken att vakna ifrån snällheten att hjälpa folk som tackar med att spotta Svensken i ansiktet samt begå dom mest skändliga brott, ja det ska inte belönas.

  59

Kommentera