Abolis resa

INSÄNDARE. Har precis sett programmet ”Abolis resa” på SVT Play och programmet sänds även i TV2 idag kl 20.00. Det handlar om det ensamkommande ”barnet” Abolfazi som är 17 år gammal och som tydligen som det står i programtablån har gått hela vägen från Iran till Sverige där han efter tre år utvisas till Afghanistan.

Bild SVT

Alltså så är det här återigen samma gamla bluffhistoria vi får ta del av, ett stackars litet barn som ensam tagit sig hela vägen till Sverige och som påstår sig vara från Afghanistan där han aldrig varit.

Det finns inga som helst belägg i programmet för att han skulle ha gått hela vägen hit och naturligtvis så har han heller aldrig gjort det.

Väl i Kabul så har Aboli ständig kontakt med Kicki som alltså är hans svenska ”mamma” och som också väntar på Aboli som naturligtvis får återkomma till Sverige när Kicki med advokaters hjälp ordnat med att han fått ett tvåårigt arbetstillstånd och därmed återigen får återkomma till paradiset.

Det är gripande när man ser Kicki som med glädjetårar väntar på sin lille ”pojke” i vänthallen på flygplatsen.

Man kan bara fråga sig varför man utvisade Aboli när han ändå får återvända och en sak är säker, han kommer aldrig mer behöva lämna Sverige när Kicki nu ordnat med att han är tillbaka. Och troligtvis så kommer alla Abolis släktingar som ju lever i Iran att snart också att vara här som anhörighetsinvandrare.

En annan aspekt på programmet är rent ut sagt, hur i helvete kunde USA offra hundratals miljarder dollar och tusentals unga mäns liv på detta skithålsland där det bara finns skräp och sopor och inte mycket annat av värde? Så mycket skit och sopor och avfall överallt har jag nog aldrig sett i något land som i Afghanistan.

Men huvudsaken är att Kicki har fått tillbaka sin lille afghanske pojke och varför hon kämpat så mycket för att få hit honom igen kan man ju spekulera i men hon är ju inte den enda svenska kvinna som kommit upp i åldern som har fallit för dessa.

Jag undrar bara vad Kickis nöje har kostat oss skattebetalare?

Hur som helst, programmet är mycket sevärt och avslöjar med all tydlighet hur man från myndigheters håll handskas med våra skattepengar samt att ensamkommandebluffen inte är något annat än ett monumentalt bedrägeri.

Sandor Herold, Malmö

13 thoughts on “Abolis resa

 1. Jag blir bara förbannad på den skit som skattefinansierade SVT sänder! En vämjelig naiv snyfthistoria där en batikhäxa får tillbaka sin lille adepter med våra skattemedel!

 2. SD har hela tiden haft rätt när det gäller dessa ankarbarn/unga vuxna. Affärsidèn går ut på att man skicka iväg ankarbarnet till västvärlden eftersom det är lättare för ett ankarbarn få uppehållstillstånd än en vuxen. När väl ankarbarnet har fått uppehållstillstånd så följer resten av familjen och/eller släkten efter via anhörigmigration. Väl här så kan de ensamkommande men också anöriga bli försörjda av svenska skattebetalare livet ut. Det kom 36 000 ensamkommande år 2015 men ska se det bredare så har Sverige tagit emot 45 000 ensamkommande mellan åren 2013-2017. Vi tog emot 163 000 totalt år 2015. Danmark tog emot 21 000 samma år varv 2000 var ensamkommande har jag för mig. Sverige har tagit emot 1 miljon mellan åren 1995-2018. Danmark 170 000. Vilket är en katastrof för vårt land.

  19
  1
 3. Jösses koss…
  Idag har hela lediga kommittén av Invällingar,SSU,och Kommunistisk ungdom,läst dig blogg Pettersson !!
  Hade en sådant resultat skett under 60/70-talet,hade Stenbock trott dessa kom från S:t Maria Dårhus….

  11
  2
 4. Anställda på tvångsskattefinansierade/konkurrensbefriade SVT har även sysslat med människosmuggling, så detta inslag är föga förvånande. Dags att genom demokratiskt beslut i vår Riksdag att avveckla SVT i sin nuvarande form så när som på en obligatorisk samhällskanal. Övriga
  blir frivilliga betalkanaler.

  43
  1
 5. Kicki är en ”god” människa som offrar allt för sin afghanska pojke. Kanske även sin egen mamma/pappa som inte får den omsorg de skulle behöva på ålderns höst. Somligas ”godhet” känner inga gränser. Kicki du är så ”god” medmänsklig så jag spyr.

  46
  1
 6. Om denna ”bidragsturist” istället vänt på sandalerna och gått i motsatt riktning så hade han nog blivit förvånad över att Thailand låg så mycket närmar Afghanistan än vad vårt Sverige gör!
  Men märkligt nog så lockar det mörkare och kallare norden mer än det varma och behagliga Thailand!!!!!!!
  Detta har självklart ingenting med våra generösa för att inte säga vanvettiga bidrag att göra!?

  60
  1

Kommentera