Bombmannen Mark Lorentzon har hittats död i centrala Göteborg

BROTTSLIHET. Mark Lorentzon, som sökts av polis efter explosionen på Övre Husargatan i Göteborg för en dryg vecka sedan har nu hittats. En avliden person hittades i vattnet i centrala Göteborg på förmiddagen. Kroppen är identifierad och anhöriga är underrättade.

Mark Lorentzon, född Maciej Gumkowski, är den misstänkte som jagats för bombdådet på Övre Husargatan den 28 september,

På onsdagsförmiddagen kom larm från räddningstjänsten om en kropp i vattnet utanför Stenpiren i centrala Göteborg. Kroppen har identifierats som den man som den senaste veckan sökts av polis och åklagare efter explosionen i ett flerfamiljshus i Annedal. Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med dödsfallet.

Den misstänkte mannen har sedan i måndags varit häktad i sin utevaro misstänkt för mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse. Polisens har bedrivit ett omfattande spanings- och utredningsarbete för att lokalisera mannen.

Det är skönt att han nu är hittad – även om vi hade hoppats att han skulle vara vid liv. Vi förstår att det faktum att sökandet dragit ut på tiden har skapat oro bland allmänheten. Nu fortsätter utredningsarbetet för att få en klarare bild av händelseförloppet och orsakerna till explosionen, säger polisens kommenderingschef Anders Börjesson.

Förundersökningen om försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse fortsätter.

Förundersökningen mot den misstänkte mannen kommer läggas ner, men förundersökningen i övrigt kommer fortsätta för att fastställa orsaken till explosionen och utreda om det finns andra gärningsmän, säger kammaråklagare Maria Thorell.

Om Mark Lorentzon på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Bombmannen Mark Lorentzon har hittats död i centrala Göteborg

 1. Tragiskt människoöde som berör, förtvivlad över att inte kunna träffa sin gamla mor under pandemin slog det slint hos honom, finns säkert andra orsaker också. Ett rent under att inte människor omkom i det fasansfulla sprängdådet men det som jag landar i, varför fick han ingen hjälp?. Samhället är kallt och hårt mot dem som inte klarar sig. Sverige välfärdslandet som monterades ned och gick vilse.

  14
  2
 2. ja och hur länge har han varit död..det är väldigt lämpligt att man hittar den skyldige död då kan han inte försvara sig ..mycket lämpligt vad är det för höjdar bevis som man nu i te behöver vissa?

  en reris av palme mordet man hittar en idiot som man anklagar .
  man behöver inte bevisa ett skit en perfekt syndabock

  10
  3
  • I Sverige släpper man in vem som helst i princip. Vad jag förstår hade han invandrat från Polen. Om han är polsk medborgare vet jag dock inte

   7
   1
 3. Det var ändå en liten besparing för polis o. rättsväsendet,mitt i bedrövelsen….
  För Slaskpressen det motsatta !

  37
  2

Kommentera