Stäng

Gravt synskadade blir av med sin färdtjänst efter 28 år

VÄLFÄRD. I nästan 30 år har Maria Gunnarsson och hennes man Reine Gunnarsson i Bromölla haft färdtjänst på grund av synnedsättning. Men i mitten av september meddelade Skånetrafiken att de bådas färdtjänsttillstånd inte förnyas, rapporterar SVT.

Maria Gunnarsson i Bromölla är gravt synskadad sedan födseln och har haft färdtjänst i 28 år. Men nu behöver hon det inte längre, menar Skånetrafiken. Själv ställer hon sig oförstående till beslutet.

Jag är född blind så jag vet inget annat och tillståndet har inte ändrats. Jag kan ta mig till Bromölla station och sätta mig på tåget till Malmö. Men sedan kommer jag inte vidare. Jag kan inte läsa skyltar och vet inte vart jag ska när jag är på nya platser.

Läs vidare…

-Pettersson har viss förståelse för regeringen. Det kostar på att driva färdtjänst från Afghanistan och Syrien med flera länder…

Sverigedemokraterna – Skenande kostnader för försörjningsstöd och kommunala underskott finansieras med ökade skatter och nedskärningar i välfärden. Migrationen förändrar Sverige i grunden och utgör vår tids ödesfråga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Gravt synskadade blir av med sin färdtjänst efter 28 år

 1. Maria kan väl konvertera till islam då får hon säkert ett antal assistenter som servar henne!

  6
  1
 2. Var det inte Skånetrafiken som lade beställningscentralen för färdtjänst i Senegal? Uppenbarligen vill man inte ha några ”kunder’.

  20
 3. En flock av gravt ”syn och förståndshandikappade” har röstat på S i 28 år eller mer, det är därför riket nu ser ut som det gör!

  44
  1. Ja och det skulle va en skön känsla att få rada upp dessa figurer i en lång rad och gå omkring och spotta dem i ansiktet, för att visa sitt förakt, detta hade figurerna kunnat
   räkna ut själva ifall man använt bara en liten del av hjärnkapaciteten, men oh nej, vi
   röstar väl på sossarna igen, det gjorde Farmor o Farfar o Mormor o Morfar med, och det har ju gått bra,? för politikerna alltså, dom har aldrig förr haft så gott ställt som idag, det har
   däremot inte fattigpensionärerna??

   14
   1
 4. Kyrkovalet visade vägen inför riksdagsvalet. Sossar och kommunister som hatar kyrkan sitter med sina mandat och kan stötta sina medtroende från MENA. Som hon som styr svenska kyrkan med sitt utrop. Gud är större, samma som muslimer skriker när de skurit halsen av någon eller när Lars Vilks omkom.

  30
 5. Jag lovar, att i september 2022 så kommer både gubben och gumman att lägga sina röster på S

  18
  12
 6. Färdtjänsten är inte regerings fråga i första hand är det kommuner och landsting/regioner. Så här finns lite för SD att göra om dom nu är så mycket för välfärd som det tjatas till leda om här ”på bloggen”. Region Skåne styres i dagsläget av några allianspartier med stöd av era omhuldade SD, https://www.skane.se/politik-och-demokrati/Politiska-organ-A-till-O/Regionfullmaktige/. Det är bloggposter som den här som gör att man tröttnar på att läsa ”sverigevänliga” sidor och istället ändå hämta info från etablerade media.

  3
  42
  1. Men om du nu tröttnat på att läsa ”Sverigevänliga” bloggar, varför fortsätter du? Måste väl finnas vänsterbloggar på nätet som faller dig på smakläppen (Refaat El-Sayed). Men ligger inte färdtjänsten under LSS? Och det är Socialdemokraterna som styr i Bromölla.

   Lag (1997:736)
   3 § Varje kommun ansvarar, såvitt gäller kommuninvånarna, för att färdtjänst av god kvalitet anordnas inom kommunen och, om det finns särskilda skäl, mellan kommunen och en annan kommun.

   43
   1
 7. Maria Gunnarsson kan möjligtvis ej bedömas rösta på ”Social-Fascisterna”, ”Doffes” giftiga beskrivning av partiet.

  27
 8. Värdegrunden kära ni värdegrunden råder
  Lite socialdemokratiskt pladder kanske hjälper de synskadade .

  45
 9. Låter, som om djävulen själv tagit över Skånetrafiken. Om det nu inte är regeringspartierna? Att svenskar är persona non grata i Sverige ska förstås inte accepteras. Väljarna måste vakna fort och helst innan valet. Sverige går mot fritt fall.

  64
 10. Jo vi inhemska får ha förståelse för,att de ”stackars flyktade parasiterna” i första hand måste hjälpas.
  Dessutom är ju denna ( vad jag utgår från) halvgamla blinda dam inget,att satsa på jämfört med ”välutbildade” Beduiner från MENA.
  Åter en gång,må detta Sossepack åka all väg i September -22.

  67

Kommentera

%d bloggare gillar detta: