”Att svartmåla journalister är farligt”

MEDIA. DN-journalisten Saeed Alnahhal är nöjd med att Samhällsnytts ansvarige utgivare döms för grovt förtal. ”Det är idag väldigt lätt att misstänkliggöra journalister”, säger Alnahhal, enligt tidningen Journalisten.

Mats Dagerlind. Bild från Samnytt

I går dömde Stockholms tingsrätt Samhällsnytts ansvarige utgivare Mats Dagerlind för grovt förtal av journalisten Saeed Alnahhal. I en artikel hade Samhällsnytt påstått att Alnahhal hade kopplingar till terroristorganisationer i Syrien.

Saeed Alnahhal är nöjd med domen.

Domen var rättvis. Jag var inte så orolig över resultatet då anklagelserna var helt grundlösa och meningslösa. Domen betyder ändå mycket för mig som person och som journalist. Jag är glad att jag fick någon form av upprättelse och kompensation. Men samtidigt är jag inte bekväm med upplevelsen alls. Det var ett tufft år och förhandlingen var inte lätt, säger Saeed Alnahhal.

Det är idag väldigt lätt att misstänkliggöra journalister genom att antyda saker som inte stämmer, men som sedan liksom hänger kvar. Därför är det viktigt att gå till botten med detta.

-Pettersson tycker domen är djupt orättvis, oavsett vilka kontakter Saeed Alnahhal har, för den gäller bara åt ett håll. Journalister på de etablerade medierna kallar oavbrutet skribenter på alternativmedia vad dom vill utan att fällas för förtal.

Bakom den här rubriken finns Pettersson. Trots friande dom agerar lokaltidningen domare. Detta trots att de påstår sig vara helt opartiska på nyhetssidorna. Egentligen borde jag lämna in en anmälan till PO och låta er vara med på turerna när medierna granskar sig själva.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “”Att svartmåla journalister är farligt”

 1. Att ”journalister” blir ”svartmålade” beror enbart på dessa personers totala förakt för Sverige och vad som är bäst för svenskarna.

  41
 2. Ok, men då måste ju alla Sverigedemokrater kunna stämma samtliga S, V, C, MP, L, M och KD politiker som påstått och påstår att SD:s politiker och sympatisörer är rasister!

  50
 3. Det är precis som förväntat, det så kallade goda hatet som utdelas av pk-sekten och dess obehagliga hantlangare samt extremister och terrorister är tillåtet och lagligt men motsatsen är är förbjudet och olagligt. Undrar hur länge det dröjer tills Dagerlinds text innebär hängning i en lyftkran på torget inför galna och skrikande åskådare?

  39
 4. Vi har faktiskt grundlagsskyddad yttrandefrihet. Lite måste man kunna tåla. Förmodligen är det för många som har för lite och göra. Murvlarnas jobb är i första hand att granska makten åt folket och inte att granska andra skribenter.

  44
 5. En korkad arab eller liknande, ska inte försöka sig på journalistik, hans jobb är att odla getter. I mina ögon är han en mycket lågt stående varelse, som närmast är att betrakta som ohyra!

  60
  3
 6. Den som vågar stå upp mot extremism och islamism råkar ALLTID ill ut.

  Då är det mycket lättare att klaga på alla svenskar som inte vill ha extremism, mord, rån, upplopp, ……..

  Tack allah ”goda” PK människor för att ni i er välvilja vill utradera ett samhälle som var framgångsrikt. Snart väntar fattigdom.

  71
  1
 7. Märkligt att alla som kritiserar det rådande läget i Sverige blir per Automatik kallade höger extrema, man behöver inte vara extrem på något håll för att peka ut idiotin som många journalister ägnar sig åt, man kräver svar ifrån folk man inte känner, men beter sig som prinsessan på ärten när dom själva blir utpekade, och har man dessutom utländskt påbrå, så fäller domstolarna här heller än friar, annorlunda mot när vanliga människor blir utmålade som högerextrema, då blundar (o) rättssystemet!

  61
 8. Om man i en tidning som NN kastar ogrundat epitetet högerextem och rasistisk i syfte att misskreditera personen så måste det vara skäl till åtal och fällande dom.
  Man kan inte precis hävda att det här skett i en liten sluten krets.

  45
  1

Kommentera