Lars Vilks och två livvakter döda i trafikolycka

INRIKES. Konstnären Lars Vilks och två poliser omkom när den bil som de färdades i krockade med en lastbil på E4 vid Markaryd på söndagen. Det är oklart vad som orsakade kollisionen. Både lastbilen och polisernas bil fattade eld i samband med krocken. ”Det är med bestörtning och stor sorg jag tagit emot beskedet att våra två kollegor och vår skyddsperson omkommit i dag på eftermiddagen”, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett uttalande på polisens hemsida.

-Pettersson väljer att kalla det olycka trots att jag vet att teorierna är och kommer att bli många om Vilks död. Klockan 10:15 kommer polisen att hålla en presskonferens, olyckbilen hade en följebil som körde bakom den.

Lars Vilks hade varit och hälsat på Stina Dabrowski och var på hemväg när han omkom.

Lars Vilks var mest känd för sitt konstverk Nimis i staten Ladonien och för sin Mohammed som rondellhund vilket gjorde att han levt under dödshot av muslimer sedan 2007 och hade livvaktsskydd sedan 2010. Vilks ritade även Judesuggan men för den blev han inte mordhotad.

Nimis på Kullaberg i staten Ladonien.

-Pettersson tycker det är märkligt att mängder med journalister och andra tyckare idag hyllar Lars Vilks, det hade varit bättre om de stöttat Vilks och yttrandefriheten när han levde.

Vilks utsattes för minst tre mordförsök av muslimer, han hade noll stöd av det svenska kulturlivet, tvärtom blev han totalt utfrusen av de flesta som ställde sig på muslimernas sida.

Jag föreslår att det i många av Sveriges cirkulationsplatser ställs ut rondellhundar för att hylla Vilks och de två poliserna som omkom.

Fem år sedan attentatet mot Lars Vilks, men Sverige kröker fortfarande rygg för islam

Om Lars Vilks på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Lars Vilks och två livvakter döda i trafikolycka

 1. Många av kommentarerna i samband med Lars Vijks död visar på islams innersta väsen.

  Hur kan en sk fredlig religion visa upp ett sådant hat mot sådana som inte tycker som dem?

  Jag hoppas fler får upp ögonen för vad islam och islamism verkligen står för. Inte är det något kärleks budskap. .

  11
 2. Det er mærkeligt, at de fandt dækrester lige før ulykken, der kunne tyde på en dækeksplosion. Sikkerhedsdæk indeholder ikke luft, fordi dækkene er kompakte
  Når man mødte den svenske kunstner Lars Vilks, undrede man sig over, at han kunne vække så meget had og forargelse.
  Han var nemlig en stille person med humor og charme. Han var en provokatør, fordi han udfordrede det svenske samfunds normer, men han var en venlig provokatør, og han udfyldte det tomrum for provokation, som de færreste svenske kunstnere vovede at fylde ud i et samfund gennemsyret af politisk korrekthed.

  Typisk for den svenske reaktion var artikler af den venstreradikale svenske forfatter Jan Guillou, der i Aftonbladet skrev, at Vilks’ projekt var at ophidse og forulempe troende muslimer, at hans mål var at træde på svage mennesker, og at hans aktiviteter intet havde at gøre med ytringsfrihed:Det var en politisk strategi, som blev opfundet i Danmark. Ytringsfrihedens grænser skal altid testes på muslimer. Det er altså et fejt projekt, skrev Guillou.

  Også i Danmark vakte Lars Vilks’ aktiviteter forargelse og modstand.
  Den daværende chefredaktør for Politiken, Tøger Seidenfaden, var indbudt som taler, men meddelte, at den fremmødte forsamling var ham så vederstyggelig, at han kun selv var mødt frem for at meddele dette, og at han straks herefter ville forlade lokalet. Hvilket han så gjorde. Men Seidenfaden var ikke den eneste, der tog skarp afstand fra den svenske kunstner.

  I 2010 sagde tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) om planerne mod Vilks
  Det er jo ikke terror. Der løber altså en gal svensker rundt. Undskyld, jeg siger det. Lars Vilks har jo tigget og bedt om at blive angrebet. Jeg har ikke ondt af den svensker, der har gjort alt, hvad han kunne, for at provokere. Ham har jeg ikke for fem flade øre sympati for.

  Selv i det politisk korrekte svenske dagblad Dagens Nyheter bliver Lars Vilks nu hyldet.
  En kommentator, Björn Wiman, kalder Lars Vilks Sveriges vigtigste kunstner i det 20 århundrede. Det var ikke ligefrem det indtryk, man fik af holdningen til Lars Vilks, når man løbende læste Dagens Nyheter.

  I døden hyldes Lars Vilks nu, han havde fortjent den hyldest i levende live.

 3. Skyddsbilar och SÄPO bilar har punkteringsfria däck och en speciell bränsletan som inte läcker ens vid mycket stort våld.

  19
 4. Oavsett var det en tråkig händelse för alla tre,att tvingas eldas upp levande,inspärrad i en bil !!
  Att tro det berodde på någon utomstående är ren fantasi. Men som vissa skriver krävs goda köregenskaper,att mästra en 4,5 ton tung personbil,vid en eventuell däckskada !
  Dessutom kan ouppmärksamhet ha spelat en roll,då vägen svänger in i en högerkurva ….efter långsträckan !!

  6
  10
  • Motorväg med mitträcke? 120 km hastighet borde kunna komma över på motsatta sidan Verkar underligt

  • Till er två som tryckt ”tummen ner” får jag be om ursäkt,för mina dumma teorier !
   Var ju inte ens själv på plats,som ni båda tycks ha varit !

   7
   2
 5. Precis som Palme, man arrangerar en olycka och för honom till globalisternas slott. Smart!

  20
  3
 6. Den sk.kultureliten borde hålla truten idag.Hur många av dessa stöttade Lars i hans strävan och kamp för yttrandefriheten och rätten att få uttrycka sig konstnärligt ? Men nu ska dom beklaga och höja honom till skyarna.Vet hut ! Hur olyckan gick till får utredningen utvisa.En fasansfull död blev finalen på hans liv och en viss kategori människor jublar över att den skedde.Må Lars nu få vila i frid och jag hoppas att hans grav inte kommer att skändas framöver..🌹

  42
 7. Bitte assarmo citerar kultureliten på det goda samhället. Jag tills Jan Guillou som skrev att personskyddet var för dyrt. Nu kan de lyckligt förenas i sitt hat mot oliktänkare. Dissidenter

  30
 8. Vägsträcka vid olyckstillfälldt var torr. Förarna är utbildade speciellt för höghastihetsförflyttning, samt de hade en bepansrad bil. Så även om det skulle var ett förarfel, så klarar inte bilen av att gå igenom räcket. Har sett fullastad långtradare studsa tillbaka från vajerräcke i 90 knyck. Så nej, nåt luktar skunk här.

  40
  • Har också sett personbilar som kör in i vajerräcke i över 100 km/t och inte åker över. Vajerräcken fungerar och det är bevisat om och om igen.
   Undra om vi någonsin får reda på sanningen eller om den kommer att döljas för att någon eller några politiska påläggskalvar gjort bort sig, igen.

   30
   • Jag har sett personbilar som kört över vajerräcke. (stolparna viker sig). I flera EU-länder är de förbjudna, risken för motorcyklister ökar. Men vajrar är billigare än fasta räcken.

    ”…dels innebär vajerräcken en större risk för att bilar kan köra över räckena och komma över på fel sida”

    https://teknikensvarld.se/nyheter/bil-och-trafik/vajerracken-kan-vara-farliga-122630/

    En livvaktsbil väger 4,5 ton. Polisen utreder yttre påverkan, alltså mord men har hittills inte hittad något som tyder på det. Däremot har de hittat däckrester straxt innan olyckan som kan tyda på en däckexplosion.

    Min egen spekulation är att få punka i 150-160 km/timme i en bil som väger 4,5 ton kanske inte är så kul.

    13
    1
  • En kvart innan olyckan duggregnade det på platsen enligt vittne som passerade och intervjudes i radion. Han sa att olyckan hände i en svag högerkurva efter en lång raksträcka. Så vägbanan borde ha varit fuktig men inte våt och sikten kanske något nedsatt.

 9. Undrar om det är en olycka eller en ”olycka”.
  Ska blir intressant om det kommer fram någon info gällande chaffören, för det är extra ordinärt i och med det är Vilks som dött i olyckan.

  36

Kommentera