Två livvakter och Lars Vilks döda i trafikolycka

INRIKES. Två poliser och en skyddsperson har dött efter en krock mellan en personbil och en lastbil på E4 utanför Markaryd, uppger polisen på sin hemsida.

Lars Vilks blev 75 år. Efter publiceringen av Muhammedbilden i Nerikes Allehanda 2007 har Lars Vilks vid flera tillfällen utsatts för hot och attacker av muslimer. Bild Wikipedia.

Bilder från platsen visar hur det brann kraftigt i båda fordonen efter olyckan, men branden ska nu vara släckt.
Enligt räddningstjänsten väntas arbetet på platsen ta hela natten. Vägen har stängts av och väntas öppna vid 03-tiden.

Polisen

-Pettersson vet inte hur olyckan gick till, men livvakterna är utbildade för att köra fort och har rätt att bryta mot alla hastighetsgränser.

Om Lars Vilks på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

42 thoughts on “Två livvakter och Lars Vilks döda i trafikolycka

 1. Var de jagade eftersom det gick så fort? Nåja jag hoppas myndigheterna vill hitta orsakerna till den märkliga ”olyckan”. Att en en privat konstnär fått sina sista levnadsår förstörda av en s.k. religions extrema intolerans, ska nog världen aldrig glömma tillsammans med bl.a. Charles Hebdo. Att myndigheter stöttar en extremt intolerant filosofi och jämställer den med religion är för mej en obesvarad gåta.

  22
 2. att detbär en terorrishandling är det väl ingen tvekan om!
  ftågan är hur man genomfört den..
  det som verkligen är intressant är vilket svar denna regering vi har kommer att ge ? förutom en massa undanflykter som man kommer att dränka landet i vi går

  se vad mannen som inte såg det komma har att säga

  23
 3. Tragiskt!!! Han var en stor man! En riktig frihetskämpe, som kämpade mot idiotiska myndigheter, och sin rätt att finnas till!

  Det bevisar vart Sverige är på väg. Rakt mot den totalitära avgrunden! För självklart måste det ha varit ett islamistiskt attentat. Vi ser ju hela tiden, hur dessa ökar i vårt land. Och nu, är det nästan ett per dag. Så detta är logiskt, att fundamentalistsvinen dödar frihetskämpen Vilks nu, när de nu har kommit till en viss nivå. Det är nu det börjar bli verkligt farligt. Och det är nu vi måste kämpa desto hårdare, för vårt land, för vårt folk, och för vår totala yttrandefrihet.

  Låt Lars Vilks vara en symbol i era hjärtan, för frihetskampen och befrielsen av vårt land, från de auktoritära lärorna islamism, nazism och socialism! För en bättre, ljusare och mänskligare värld!

  39
  1
 4. Känns som en Lady Diana upprepning.
  Teorierna är många…men lönnmord har gjorts innan, och fortsätter att ske.
  Estonia kanske med…?

  Tack Lars för att värnade om demokrati och rättvisa.🙏🏻

  💐 till alla, och deras nära 😢

  52

 5. hastig rattmanöver kanske (?) kan få ett fordon tippa över vajrar
  om en årskalv (frånstött av sin Hind, vanligt så här års) dyker
  upp framför bilen…mötande Lastbil, snacka om oflyt idf !..,(((

  16
 6. Hej.
  Detta var en smärtsam nyhet. Idag har jag inga illusioner. Tänker mig att en av poliserna var muslim och ville gå in i martyrdöden.

  Vi får se de närmaste dagarna hur det förhöll sig. Om en av poliserna var muslim och begick martyrdöden så lär vi få veta.

  Hur skall vi då i framtiden förhålla oss till muslimer i Sverige och muslimska poliser ?

  En öppen fråga. Jag vet svaret men kan ju inte skriva det

  68
 7. Ska man tro på vad som sägs så har en personbil med två poliser och Lars Vilks kommit över på fel sida och kolliderat med en lastbil så att alla tre i personbilen omkommit. Vajerräcke ska ha funnits på platsen.

  Det ska enligt förståsigpåare vara ”omöjligt” att forcera ett mitträcke, i alla fall med personbil. Jag tror personligen att SÄK inte skulle tillåta Lars Vilks att framföra ett fordon med personal i vilket torde medföra att en polis framfört fordonet.

  Nu är SÄK inte vad det varit med en globalist vid styret sedan månadsskiftet och jag är tämligen övertygad om att fler än Peyman Kia är anställda eller har varit anställd men med tanke på hotbilden mot Lars Vilks skulle det vara hål i huvudet att sätta en från Långtbortistan som livvakt. Om inte annat så skulle Vilks ha protesterat mot att en som eftersträvar 72 russinhögar skulle få framföra ett fordon med honom i.

  Det finns flera faktorer som gör detta misstänkt men förutom de faktiska kontrollerbara omständigheterna och hotbilden finns inget just nu som hissar varningsflagg,

  49
  • I inlägget skriver jag att jag inte visste hur olyckan gick till och i kommentar skriver jag ”nog” för att understryka att det är vad jag tror.

   Vad är det du inte förstår Andersson eller vad du heter.

   För övrigt var DN före de tidningar du nämner, men jag vet inte om DN var först.

   46
 8. Osannolik olycka på en mycket säker väg, känslan är att sanningen aldrig kommer att komma fram. Lars Vilks var sinnebilden intellektuell hederlighet.

  62
  1
 9. Konstigt med att komma över på fel sida om vajerräcket????
  Kan bilen ha varit preparerad med en sprängladdning under bilen
  som gjort att bilen vid explosionen lyfts över vajerräcket och kolliderat ?

  38
  1
 10. Pettersson hur vet du att det var en olycka? För att det står så i Aftonbladet, Expressen och SVT? De var snabba med den slutsatsen och det tog inte lång tid för dig att haka på.

  2
  40
   • Så det var AB och Expressen som hängde på dig. Hur vet du att det var en olycka?

    1
    37
   • Var det inte du som skrev rubriken?

    ”Två livvakter och Lars Vilks döda i trafikolycka”

    37
  • Notera att polisen skriver:

   ”Två poliser och en skyddsperson har dött efter en krock mellan en personbil och en lastbil på E4 utanför Markaryd”

   Ni som gör tummen ned inför fakta. Förklara för mig varför ni gör så!

   4
   47
 11. Lars Vilks var en av Sveriges bästa konstnärer och en modig man som vågade gå sin egen väg. Det enda tråkiga var att han fick leva som en äkta flykting i sitt eget land på grund av sin konst.

  78
  2
 12. Om Petterson har rätt (vilket han brukar) och ”en mötande bil (dvs den Vilks färdades i) körde över ett vajerräcke precis när det kom en lastbil” så får man onekligen vissa tankar på hur föraren (som man kan förutsätta inte var Vilks) lyckades med det. Eller tog föraren med sig sin kollega och sitt skyddsobjekt till de sälla jaktmarkerna medvetet? Hur många jungfrur väntar på andra sidan? Kommer nu skottpengarna på Vilks huvud nu att utbetalas?

  57
  3
 13. Motorväg
  110-sträcka
  Vajer-räcken
  Viltstängsel
  Hatobjekt bland islamister
  Sabotage ?
  Beställningsjobb ?
  Olyckshändelse ?
  Lars Wilks – en modig man
  Två poliser som inte kommer hem
  Sorgligt
  Mycket sorgligt
  Frågorna hopar sig…

  75
  • Inte. Det gick snabbt att släcka.
   Frågan är, är detta en arrangerad olycka av någon islamist gruppering?
   Den fredliga och humana religionen traktade hett efter hans liv och ville se honom död.
   Säkert många som skriker Allha akbar i kväll.
   Usch varför har Sverige begåvats med denna gudalära från helvetet?

   61
   • Det är nog svårt för islamister att få en mötande bil att köra över ett vajerräcka precis när det kommer en lastbil i mötande fil.

    32
   • Jag har tittat på sträckan i Google Street View och att det skulle kunna ske en trafikolycka där med dödlig utgång är svårbegripligt. I dagsläget tyder mer på att att något eller någon i bilen eller i annat fordon som färdats åt samma håll har förorsakat att fordonet kommit över mitträcket.

    17
   • För VARFÖR skulle de plötsligt svänga över på fel sida, precis när en lastbil kommer??? Och VARFÖR svänga över överhuvudtaget??? Det trotsar ALL logik!!!

    Det MÅSTE ha varit förberett av illasinnade på nåt sätt! Och detta med preparering och radiostyrning, verkar troligast, tycker jag!

   • ”Idag blev det klart att Vägverket bygger om E4:an förbi Markaryd till motorväg.

    Ombyggnationen är ett efterlängtat besked för många kronobergare eftersom sträckan förbi Markaryd varit mycket olycksdrabbad. Och då finansieringen av vägbygget nu är klar räknar Vägverket med att motorvägsbygget ska komma i gång till hösten. Den första etappen av E4:an förbi Markaryd ska stå klar år 2006. Den andra och sista etappen beräknas klar år 2007. Rolf Johansson, Vägverkets chef för region Sydöst, är nöjd med beslutet att det nu blir en ombyggnation av vägen. -Det känns otroligt skönt och som en verklig seger för våra trafikanter, säger han.” (https://sverigesradio.se/artikel/246392 fredag 13 juni 2003)

    Olycksdrabbad. Ja tidigare. De trafiksäkerhetshöjande åtgärderna torde vara motorväg, räcken och viltstängsel. Jag har ”åkt” hela aktuella sträckan i Google Street View och jag önskar att vi hade sådana vägar där jag bor, högsta motorvägsstandard.

    De flesta anser att det ska mycket till innan en personbil forcerar ett mitträcke. Åtminstone på fyra hjul. Att en bil kan flippa över är känt men för att den ska göra det krävs troligen något mera än en avåkning. Uteslutet är det dock inte. Kommer att bli intressant vad vittnen och eventuella kameror visar. Det talas om en medföljande polisbil och om de inte har kameror borde de ha sådana.

   • Ja du ser, bilen måste ha varit preparerad, och övergången måste ha skett med tvång!!!

    5
    1

Kommentera