SD ville utvisa semestrande flyktingar för drygt tio år sedan

INVANDRING. Sverigedemokraterna vill utvisa flyktingar som åker på semester till sitt hemland utan tillstånd. Det utspelet kommer SD-ledaren Jimmie Åkesson att göra på partiets valkonferens i morgon.  – Om man väljer det här som en stor fråga så visar man tydligt för väljarna att man är ett rasistiskt parti, säger Veronica Palm, Socialdemokraternas talesman i asylpolitiska frågor, skrev Expressen den 26 mars 2010, alltså innan SD kom in i Riksdagen.

Jimmie Åkesson bekräftar uppgifterna.  – Ja, precis. Om man har fått skyddsbehov på de premisserna att man inte kan vistas i sitt eget land, utan måste leva just i Sverige, och ändå åker tillbaka på semester, då har man visat att man inte har skyddsbehov, säger han.

Och vad händer om de åker på semester utan tillstånd?  –  Uppehållstillståndet dras in.

De utvisas?  –  Ja. 

Åkesson tänker driva frågan i valrörelsen.  – Vi kommer lyfta det här i det slutliga valmanifestet i augusti. Det är en väldigt självklar fråga, men som samtidigt betraktas som kontroversiell av de här invandringsliberala partierna vi har i riksdag och regering, säger Åkesson.Rasar mot SD-utspelet

 Och förslaget stöter redan på hårt motstånd. Socialdemokraternas talesman i asylpolitiska frågor, Veronica Palm, rasar mot SD-utspelet.

 – Det är korkat! Det är inte rimligt att människor som lagligt bor i Sverige ska behöva ansöka hos en myndighet för att få lämna landet, säger Palm.

 – Om man väljer det här som en stor fråga så visar man tydligt för väljarna att man är ett rasistiskt parti, säger Veronica Palm.

-Pettersson säger att tänk så mycket som kunnat varit annorlunda om Veronica Palm med fler lyssnat på Åkesson för över tio år sedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “SD ville utvisa semestrande flyktingar för drygt tio år sedan

 1. Vad jag förstår så vill SD inte ompröva alla uppehållstillstånd från år 2000. Afs vill ompröva alla uppehållstillstånd från år 2000. Jag vill ompröva alla uppehållstillstånd från år 1990

 2. Att som asylsökande semestra i oroshärden man påstår sig ha flytt ifrån kan liknas vid en kvinna som fått skyddat boende från sin våldsamma man, bara för att sedan helg efter helg äta söndagsmiddag ihop med honom!

  10
  • Bara feministiska queer-hens, batikkärringar och övervintrade brunröd-marinerade kommunistclowner som ”tror” på den dubbelmoralen; och dom blir färre och färre dag för dag, månad för månad, år för år, val för val. Men reaktionstiden är inte den snabbaste – 10 år för vissa förslag av vår nuvarande ”regering”; annars hade vi hade inte haft den brunröd-marinerade pajasregeringen nu. Men, men, den 11 september 2022 tycker jag vi tar och byter ut de sittande snorungarna till en normal regering. Har både på jobbet och bland släkt/vänner börjar märka en ändrad tankeinställning, som jag inte hade räknat med för bara ett par år sen. Såna personer som tagit visst avstånd från mig, eller talat illa om mig, sen jag valde att gå över från S till SD 2014. Så valet 2022 kan mycket väl bli slutet för evigheters kommunisttrams i Sverige.

   10
 3. Det finns inga ”semestrande flyktingar”. De som verkligen flytt för sina liv passar sig noga att sätta sin fot i hemlandet så länge som regimen finns kvar.

 4. En utrikesminister som man inte kan lita på. Säger en åtgärd och beordrar en annan. Hånar dessutom från riksdagens talarstol dem som har annan uppfattning.

  11
 5. Varför ska man då vara här överhuvudtaget, då man kan vara hemma där man hemma hör. Finns ingen anledning, mer än att vara en parasit på oss, eller hur? Kan man inte vara i det land man kommer ifrån, är det en helt annan sak. Då finns det åtminstone någon gnutta relevans att vara här. Men far man tillbaks, efter att ha kommit hit som flykting, DÅ SKA MAN VARA RÖKT, som en böckling i vårt land. Varken mer eller mindre. Flyktingskap är en sak. Turism till exotiska länder i norr, en annan.

  21
 6. Om dom åker till Afghanistan trots avrådan från UD så är det villkorat att dom inte får komma tillbaks in i Sverige igen.

  30
 7. På vilket sätt är det rasistiskt att förvänta sig att folk är ärliga, kära Veronica?

  Menar du kanske rent av att migranterna är mindre vetande och därför kan vi inte förvänta oss det av dem?

  37
 8. Är det inte bättre du ställer dina frågor till din terapeut? Du verkar liksom lida av nån sorts personlighetsklyvning, då du uppträder under olika namn.

  8
  1
  • Frågan var till ”Karlshamn” som tjatade om borttagna kommentarer. Petterssons och andra kan bortse från denna.

   9
   1
 9. Veronica Palm förstår inte att det är Svenskar man diskriminerar och belastar med skatter. En slags rasism mot svenska ursprungsbefolkningen skulle jag påstå. Utse inte ursprungsbefolkningen att försörja bidragsturister med falska bakgrundshistorier för att skaffa asylskydd i Sverige. Den hjälpen ska vara privat och frivillig.

  43
 10. ” – Det är korkat! Det är inte rimligt att människor som lagligt bor i Sverige ska behöva ansöka hos en myndighet för att få lämna landet, säger Palm.”

  Nu föreslog ju JÅ dock bara tillståndskrav för att åka till landet dom flytt från. Logiskt sett hindrar det inte utresa från själva Sverige, då det finns gott om andra länder att åka till. Är det bara kebab-kommunister och vegan-feminister som saknar den intellektuella förmågan att tänka logiskt?

  47
  • Socialister är per definition idioter.
   Med det följer också vanligen förmågan att läsa och förstå en text. Därför kan Palms svar mer ses från synvinkeln att det är så hon vill att det ska fungera när Paritet äntligen tagit makten att om svenskar vill resa någonstans måste de fråga Partiet och Palm om tillåtelse så att hon i sin ynnest kan ge partitrogna svenskar nöjet att få resa utomlands.

   21
   • Ja du, du har nog en bra poäng där. Sverige är nu värre än Folkfängelset DDR, utom bla på den punkten, Muren. Det är den som saknas. Det krävs inte nån mätbar intelligens att vara socialist/kommunist/feminist och bidragssupporter. Palm, Schymann, Y Johansson är tre skräcködlor som ger mig kräkkänslor.

    31
 11. Ja det är många saker som kunde ha varit annorlunda ifall dessa stolpskott lyssnat till SD från början!

  63
 12. Veronica Palm borde göra som sin tidigare medsyster Soffan Hermansson att ta anställning vid ett renhållningsbolag som sopåkare, men troligtvis duger hon inte till det heller, för dom får jobba, och jobba är väl just vad hon inte förmår, det är bättre att dra benen bakefter sig, och låta skattebetalarna föda henne! Ja jisses!

  76
  • Men det är nuförtiden ett ganska behagligt jobb att vara sopåkare och sitta i bilen och trycka på knäpparna så soporna töms i bilen, man behöver inte ens handskar.

   7
   24
  • Ja, eller kanske bara avundsjuka?

   Socialism och kommunism bygger i huvudsak på avundsjuka.
   Avundsjuka är en aggresiv sjukdom …….!
   Måttet är vad du har och inte prestationen för att ha skaffa det.

   Den törstige, som inte ”har lust” att bära hem vatten från källan
   är naturligtvis avundsjuk på den hink du burit hem.

   13
 13. Bekräftar möjligen semestrandet i det ”livshotande”
  landet att flykten är en stor bluff?

  Är resten av familjen, som är kvar, inte livshotade?

  Ska vi verkligen betala med våra pensionspengar
  för en stor bluff?

  Ingår bliffen i det kontrakt, som sossarna har med
  muslimska brödraskapet sedan 1999?

  Är bliffen endast valboskap till sossarna?

  84
 14. Sossen och Parasiten Veronica Palm har synpunkter. Ta med dig de s.k flyktingarna och börja jobba. Plocka skräp kan vara en lämplig arbetsuppgift för lögnare.

  90
 15. Är det någon som är korkad så är det väl snylterskan Palm som för
  övrigt är en stor sozzeidiot som lever på oss skattebetalare.FY fan.

  94

Kommentera