Stäng

Kunskap är makt, speciellt om andra människor!

INSÄNDARE. Många känner nog igen frasen: -Kunskap är makt!
Den som ligger bakom detta kända citat är kvinna vid namn Ethel Watts Mumford, i original lyder citatet: ”-Kunskap är makt, speciellt om andra människor!”

I dagens Sverige är det dock en stor risk att pekas ut som rasist om man framför all den ”kunskap” man har om andra och för oss nordbor främmande människor!

Vi har sedan barnsben fått höra och lära oss att ”ta seden dit vi kommer”, därför har vi haft det tämligen lätt för att vid charterresor till medelhavet ta till oss och acceptera eventuella seder som att vi män inte får ha för kortbyxor vid besök i kyrkor och kloster samt att kvinnor inte får visa sina bara axlar vid besök i samma helgedomar.

Vi kan och accepterar med andra ord att ta seden dit vi kommer, enligt västerländsk kultur så ses det som normalt och naturligt att respektera främmande kulturer och dess traditioner! Men då på ”bortaplan”, för när vi befinner oss i vårt egna land så upphör dessa förpliktelser!

Detta är även orsaken till att inte bara jag utan även en majoritet av den svenska befolkningen vägrar att acceptera ”dom seder som nu kommer”!
Sverige är den svenska befolkningens land, tillika dom svenska medborgarnas land och här gäller således oavkortat traditionellt svenska värderingar!

I Sverige har vi aldrig tidigare behövt mötas av kvinnor som döljer sina ansikten eller särskilja män och kvinnor vid offentliga badanläggningar med mera, så varför förväntas vi då nu acceptera de seder och traditioner som främlingar som vi inte ens har välkomnat hit nu kommer med när det inte ligger i vår mänskliga natur?

Vi kan alla anpassa oss efter och till det vi av fri vilja väljer att utsätta oss för, men att kräva att vi ska anpassa oss efter en kultur som vi har blivit påtvingad och aldrig har efterfrågat är att ställa lite för höga krav.

Att kritisera den för oss påtvingade mångkulturen borde inte uppröra någon men tyvärr så finns det vissa ”invandringsförespråkare” som är av motsatt uppfattning.
Med andra ord så anser dessa människor att det som ses som normalt i Mellanöstern även ska ses som normalt här i Sverige, men tyvärr så köper jag och en majoritet av vår befolkning inte denna uppfattning eller bilden av den välsignade mångkulturen!

Om ”kunskap är makt” så är ju frågan varför Sverige på 1600-talet sågs som en fruktad och respekterad stormakt, när vi idag inte ens i fredstid klarar av att avvisa gängkriminella utlänningar som saknar svenskt medborgarskap.
Vi klarar heller inte med vår ”kunskap” av att utvisa potentiellt tänkbara islamistiska terrorister, vi agerar istället så intelligensbefriat att vi importerar och hämtar ”hem” IS-terrorister och släpper dem lösa på våra gator och torg utan minsta kontroll!

Detta tyder knappast på att våra beslutsfattare ser det som att ”Kunskap är makt, och då speciellt inte om andra människor”!
Varför ska vi välkomna och tolerera främmande människor som har en intolerant inställning till oss, våra värderingar, vår kultur och våra traditioner?
Personligen så finner jag ingen som helst logik i detta!

Johnny Hornbrink, SD

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Kunskap är makt, speciellt om andra människor!

 1. Du har helt rätt Johnny, i det du skriver.
  Att du ditt parti ändå högaktningsfullt, de senaste 2 åren, skitit i kunskap rörande proportioner, rimlighet, verifiering och allmänt sunt förnuft, det ska vi bortse ifrån?!
  Jag pratar givetvis om den sk pandemin, där din partiledare avslöjades som värsta hypokondrikern, pissandes i cirklar pga av ett virus! Patetiskt.
  En nyttig idiot till globalisterna kan väl knappast illustreras bättre än Jimmie Åkesson?

 2. Man ta del av den globala IQ-kartan och fråga sig om vissa politiker förstår vad de håller på med. Problem i skolor. Problem på bibliotek, simhallar, akutmottagningar m. m. Vad är det som är svårt? Är 40-talist. Detta fanns inte på min tid. Går det att härleda straffansvaret för detta? Vilka är dessa personer?

  20
 3. Tyvärr kommer din uppfattning aldrig genomföras i ditt nuvarande parti, SD, alternativet är att byta till AfS, om du verkligen anser det du skriver!

  11

Kommentera

%d bloggare gillar detta: