Förundersökning mot Hanif Bali om misstänkt sexualbrott nedlagd

INRIKES. Chefsåklagare Maria Sterup på Särskilda åklagarkammaren har i dag beslutat att lägga ner förundersökningen mot den moderate riksdagsmannen Hanif Bali som misstänkts för utnyttjande av barn för sexuell posering.

Hanif Bali. Bild från Facebook

I mitten av september gjordes flera polisanmälningar mot en riksdagsman, som enligt medieuppgifter skulle ha försökt förmå en ung flicka att skicka nakenbilder på sig själv till honom. Bland annat inkom en anmälan om misstanke om brottet utnyttjande av barn för sexuell posering och åklagaren inledde en förundersökning i det ärendet.

Jag har förhört målsäganden som beskrivit det som förekommit mellan parterna. Jag har också fått ta del av bildinnehållet, som målsäganden uppger att hon skickat på begäran av mannen, och kan konstatera att det inte rör sig om nakenbilder. Jag anser inte att de aktuella bilderna utgör sexuell posering och därför har jag i dag lagt ner förundersökningen, säger chefsåklagare Maria Sterup på Särskilda åklagarkammaren.

Samtliga uppgifter som målsäganden har lämnat under polisförhör har prövats straffrättsligt. Det betyder att åklagaren även prövat om någon annan omständighet i målsägandens uppgifter kan utgöra brott. Åklagaren har inte funnit att så är fallet.

Den utpekade riksdagsmannen har inte genomgått några förhör.

Efter genomförda förundersökningsåtgärder, har jag kommit fram till att det inte finns anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal är begånget, säger Maria Sterup. Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM-132330-21.

Beslutet

-Pettersson antar att många är besvikna idag…

Alexandra har raderat ovanstående, men hon arbetar kvar som helt ”opartisk” medarbetare på Sveriges Radio.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Förundersökning mot Hanif Bali om misstänkt sexualbrott nedlagd

 1. det är som ja trodde tokiga käringar sitter och läser mi to på nätet .så vill dom vara med på en hörna och glänsa i media .
  det är bara att kolla detta tokiga fnask i i sossialdemokraterna broderskapsrörelse som satte på Assang ? eller fnasket som satte på advokaten lambert ? snart kommer greta farande med tokiga anklagelser . det rätts systemet som man har i Sverige ger bara förakt nät hatar polisen jagar gammla kärringar som inte ställer up för dom blivit rånade det är något alvarligt fel med svenskt rättsystem KD partiledare blev åtalad för förtal när hon varnade för en pedofil?

 2. Det bästa hade varit om inte media hade fått reda på det.
  Nu kanske Bali är körd.
  Falska anklagelser och felaktiga rykten kan förstöra en människas liv.

  10
  2
  • Hur menar du? Det ingen naturligtvis i planen att media skulle slå upp det stort. Varför tror annars det här iscensattes? Planen var att sänka Hanif Bali. Du är bra naiv om du tror något annat.

   18
   7
 3. Som man anade var anklagelserna falska. Man bör gå till botten med vem som ligger bakom. Den stackars tjejen var nog bara mutad att genomföra detta.

  16
  7
 4. Kan inte nog förvåna mig över hur följsamma SVT är till dom styrande, hörde idag i nyhetsmorgon om en tjej som lyckats ta ur träsket med att sälja sex, och det är ju bra för henne, men hon sa även att ännu fler idag säljer nämnda vara, och TV s intervjuare gick på för fullt om vilka fler metoder som finns för att straffa dm som köper denna vara
  Hur skulle det va till exempel ifall man även gjorde det olagligt att sälja denna vara med
  inte bara köpa ?????
  Men så typiskt Sverige, halvmesyrer var man tittar. Man lotsas här att man ska skydda kvinnorna, men om det bara handlar om detta, hur kan man då masimportera varelser från medeltiden som anser att kvinnor är andrahandsvarelser???

  25
 5. Jag ser att katten har släpat in 6 st. muslimska beskyddare…i anledning av ”folke ström:s” inlägg…

  31
  2
 6. Klart att det inte blir något åtal, han tillhör ju den fredade arten i Sveriges nya importerade fauna!
  Hade han däremot varit pensionär med ett svenskt namn, då hade polis och åklagare gnuggat händerna av förtjusning

  30
  24
  • Nja, det är mer komplicerat än så när det gäller Hanif Bali. Men visst ska man vara skeptisk, när det gäller en från denna våldtäktskultur, som han härstammar ifrån. Men han har också visat sig ha sunda åsikter, som PK-maffian retar sig på. Så frågan är hur det egentligen är??? Framtiden får utvisa!

 7. Varje gång ni läser om en anmälan bör ni ifrågasätta varför journalisterna struntar i att kontrollera dessa ”flickors” påståenden trotts vetskap om att när publicering skett så är de falskt tillvitade liv, för det mesta slagna i spillror!

  Denna 17 åriga falska angivare ska åtalas för flera falska angivelser för hon har falskt polisanmält flera personer utöver nedan kvinna för så ock grooming och polisen har varje gång nedtecknat och rubricerat
  17 åringens anmälan Grooming – fast man måste vara under 15 år för att åberopa grooming!

  Här en till av samma falska angivare falskt tillvitad!
  Rubrik: Therese i Stockholm polisanmäldes också för att ha krävt sexbilder av 17-åringen
  Publicerad 15 september 2021.
  @thereseverdun
  Lite lustigt är det allt att tjejen som nu anklagar
  @hanifbali för att ha bett om opassande bilder, anklagade mig för att be henne om samma sak i en tråd om kjollängder.
  En anklagelse som slog alla rekord i absurditet.
  Har hon detta som vana..?
  5:23 em · 15 sep. 2021·Twitter for Android

  21
  1
 8. När det inte duger att smutskasta i media och social media så kan man alltid gå till domstol. Galet är vad det är.

  27
  • Alla är inte lika starka som Ann-Sofie Hermansson. Trots att hon fick hon en rejäl spark nedåt av partiet.

   Det är samma sak med Hanif Bali. Han är också en stark man. Partiet skickade ut på grund av illasinnad ryktesspridning och elakt förtal. Kommer Hanif att komma på valbar plats nästa åt. Ja tror att de som ligger bakom det här kommer att lyckas.

   Det är droppen som urholkar stenen. Nästa gång är det är det någon annan som anklagar.

   Med Jörgen Fågelklou och sverigedemokraterna är tvärtom. Här är det någon man vill behålla till varje pris. Den här gången.

 9. Goda människor är ofta benägna att begå de mest avskyvärda skändligheter för att manifestera sin godhet. Ett faktum som är rätt svårt att begripa för dem som vet med sig att de besitter ett visst mått av jävlighet.

  26
  2
 10. Om jag inte minns fel så var det några privatpersoner utan anknytning till vare sig Bali eller MUF:an som polisanmälde honom. Borde inte de åtalas för förtal? Jag är visserligen emot lagstiftningen som den är men de vänsterblivna utnyttjar den och jag tycker att vi visar att svärdet är tveeggat.

  47

Kommentera