Stäng

Carlson: Mycket låg risk för ny samhällsspridning

PANDEMI. När Sverige nu släppt på de sista coronarestriktionerna hörs varnande röster om att smittspridningen riskerar att stiga på nytt. Men när FolkhälsomynDighetens chef Johan Carlson gästade SVT:s Aktuellt försvarade han beslutet.

Johan Carlsson är generaldirektör för Folkhälsomyndigheten och tjänar 131.100 kronor i månaden. Carlsson är 67 år, född 1954.

– Vi har kommit upp i en så hög vaccintäckning att risken för en stor samhällspridning är mycket låg. Då ska vi inte hålla kvar restriktioner, sa Carlson.

Han varnade dock för att mindre utbrott kan komma, och påpekade att personer som inte är vaccinerade måste fortsätta att vara försiktiga.

Är man ovaccinerad ska man inte delta i trängsel eller gå på evenemang, sa Carlson.

-Pettersson säger att vi får se om några veckor hur det gått med smittspridningen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Carlson: Mycket låg risk för ny samhällsspridning

 1. ”Carlson: Mycket låg risk för ny samhällsspridning”

  Japp, då isolerar vi oss själva för herre jävlar vilken pandemi det kommer att bli.

  18
 2. Den jävla tomten har ännu inte haft ett enda rätt, så varför skulle hans gissningar stämma nu ? Ta självutnämnda s.k. experters svammel med en stor nypa salt. Tänk själva istället. Eljest skrumpnar hjärnan ihop. Det blir en mycket tung julhelg…

  32
  2
 3. Finns mutationer som forskarna är oroliga för som antikropparna inte biter på, får dessa fäste och sprider som så är vi tillbaka på ruta ett.

  24
  4

Kommentera

%d bloggare gillar detta: