Anders Sundström (S) kan bli ny ordförande i Skistar

INRIKES. Skistars valberedning föreslår att nuvarande styrelseledamoten Anders Sundström utses till ny styrelseordförande på årsstämman, enligt ett pressmeddelande.

Anders Sundström (S) föredrar numera direktörsrummen och Öfvre Östermalm. Pressbild

Socialdemokraten Anders Sundström har tidigare bland annat innehaft flera ministerposter och andra politiska uppdrag samt varit styrelseordförande i Swedbank och Kooperativa förbundet.

Skistar är ett svenskt börsnoterat aktiebolag som äger och driver skidanläggningar i Sälen, Åre, Vemdalen och Hammarbytoppen i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt ett majoritetsägarskap i St. Johann i Österrike, majoritetsägare är familjen Paulsson som även äger majoriteten i byggföretaget PEAB.

Några av Peabs stora byggen under de senaste åren är Friends Arena (2012) och Mall of Scandinavia (2015) i Solna samt Tele2 Arena (2013) i Johanneshov, Stockholm. Peab har också deltagit i utbyggnaden av E6 genom Bohuslän (2011–2012). Andra projekt är Stadion (2009) i Malmö (tidigare kallad Swedbank Stadion) och Victoria Tower (2011) i Kista, Stockholm.

Anders Sundström (S) har gjort en klassresa som så många socialdemokrater, lokalpolitiker i Piteå, till minister i Stockholm, han var tillfrågad om att bli partiledare i S efter Håkan Juholt men tackade nej och partiet valde Stefan Löfven.

Numera är Anders Sundström, mångmiljonär och styrelseproffs som bor som det anstår den nya adeln, i en stor våning på Öfvre Östermalm värd tio miljoner.

-Pettersson antar att en person som Sundström är värd guld för Skistar, PEAB och familjen Paulsson när det ska fattas beslut och påverkas jätteprojekt bland politikerna.

Hundfjället. Bild: Skistar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Anders Sundström (S) kan bli ny ordförande i Skistar

Kommentera