Varför ses SVT som ett facit för vad som är sant och falskt?

INSÄNDARE. Public Service är radio och tv i allmänhetens tjänst och med det menas att de ska ha ett utbud som betalas av oss alla, tanken med Public Service är att alla medborgare i ett demokratiskt land ska få tillgång till “opartisk och mångsidig information inom olika områden”! Varför då inte granska om statliga och SVT och SR lever upp till dessa kriterier?

För att granska Public Service “opartiskhet och mångsidighet” så väljer jag nyhetsrapporteringen om följande tre ämnen, Klimatet, Coronapandemin och Invandringen.
SVT / SR påstår sig vara helt neutrala och opartiska, detta gäller även politiskt vilket dock är en ren lögn!
För om så vore fallet så skulle SVT inte ha gått ut och “tagit avstånd” från ett uttalande av SD:s Jimmie Åkesson som man gjorde efter en partiledardebatt för några år sedan.
Om man tar avstånd till uttalande från politiker så kan man omöjligt påstås vara “neutral”!

Men om vi börjar med “klimatet” så har Public Service uteslutande ägnat sig åt larmrapporter, koldioxidrapporter, temperaturhöjningar med mera, ingenting ifrågasätts av SVT:s alla journalister och reportrar.
Forskare och vetenskapsmän som är av en annan uppfattning av och om “klimathotet” släpps aldrig fram av SVT och SR!

Nyligen gick tillexempel SVT ut med att -“Klimatförnekare” ofta använder sig av felaktig fakta samt tolkar fakta fel!
Detta som om klimatalarmisterna eller SVT själva aldrig skulle göra det samma!?

Varför intresserade inte NASA:s rapport nu i augusti om att koldioxiden inte har någon som helst påverkan på dom så kallade “klimatförändringarna” vår opartiska och neutrala SVT!?
En nyhet som denna borde ha slagit ner som en bomb i klimatdebatten, men trots detta så har SVT inte ens nämnt NASA:s rapport.

Enligt NASA så beror istället klimatförändringarna på solens nu extrema aktivitet samt helt nya upptäckter av rymdfenomen, vilka här av utrymmesskäl bara kan hänvisas till “electroverse.net/jupiter-hot-temperaratures”.

När “avvikande” och för det politiskt korrekta etablissemanget “kontroversiella” synpunkter eller rapporter läggs fram så ses dessa alltid som oseriösa av Public Service!
För i Sverige är det bara SVT / SR som anses stå för den korrekta sanningen, den som vill framstå som seriös debattör måste först godkännas av SVT!
Detta är även orsaken till att SVT låter personer som Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten och allas vår “Klimat-Greta” får framföra sina synpunkter utan någon motdebattör, för enligt SVT så existerar ju inte någon annan verklighet än den de representerar.

I Sverige så är SVT och SR samt övrig politiskt korrekt media beroende av statliga skattemedel för att bedriva sin nyhetsrapportering.

Detta är även orsaken till att de nyhetsportaler som inte sponsras av staten benämns som “Alternativmedia”, dessa nämns alltid i nedlåtande form av våra etablerade nyhetsportaler.
För det staten inte har kontroll över ska ju inte uppmuntras!

Vidare till Coronapandemin, varför får vi aldrig i några nyhetsrapporteringar höra en enda läkare eller forskare som kritiserar vaccinhysterin som nu råder?
Detta är tämligen märkligt med tanke på att ledande epidemiforskare runt om i världen menar att vaccinering under en rådande smittspridning är vanvett då detta får viruset att mutera och bli än mer aggressivt och svårstoppat!
Att så är fallet har vi ju redan sett bevis på när befolkningen i det “helvaccinerade” Israel nu drabbats av en ny Coronapandemi.

Nästa SVT lögn till rakning är nyhetsrapporterna om “dom ovanligt välutbildade flyktingarna från krigets Syrien” som vi tog emot.
I efterhand så har det ju visat sig att en majoritet av dessa människor inte ens hade besökt ett gymnasium, detta medan andra grupper av migranter främst förefaller att ha ägnat sina studier i koranskolor.

Men om vi nu stannar här och struntar i just detaljerna kring våra mottagna asylsökandes utbildningsnivå och istället ställer oss frågan; -Exakt varför var det så viktigt för SVT och SR för att inte tala om Dagens Nyheter att framställa dessa “asylsökande migranter som något vi inte skulle klara oss utan, när vi bevisligen nu sett till all fakta skulle göra just det?
Visst tillför vissa av dessa migranter, men det är ju i sak inget försvar för massimporten av 100 000-tals bidragstagare och enligt Brå: -En mängd våldsverkare!

Avslutningsvis så blir ju därför frågan varför SVT och SR alltid ges tolkningsföreträde till vad som är sant och falsk?
Enligt Public Service så beror “klimatförändringarna” oavkortat på koldioxiden, detta oberoende av vad NASA:s forskare och astronomer säger vilka för övrigt knappast är att betrakta som mindre vetande personer.

Tittar vi på Coronapandemin så är det faktiskt som så att SVT och SR har gett Folkhälsomyndigheten hela spelplanen fri, det finns hundratals för att inte säga tusentals forskare och epidemiologer runt om i världen som är av en helt annan uppfattning än den som vi får presenterad av SVT, vilka dock aldrig får göra sin röst hörd i vårt “opartiska och neutrala” statliga nyhetsforum!

Om vi nu kan enas om att dom som får ses och höras i SVT och SR framstår som mer trovärdiga än andra oavsett vilket ämne som än avhandlas, så är ju frågan varför Public Service ska ses som en mall och ett facit för vad som är sant och falskt i nyhetsrapporteringen?

Johnny Hornbrink SD

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Varför ses SVT som ett facit för vad som är sant och falskt?

 1. – men vaddå ?
  SVT kör ju t.o.m. ”gudstjänster” !

  D.v.s. de förmedlar en ”tro” !

  Att tro är att inte veta.
  Att inte veta men ändå ha en åsikt
  är att ha en fantasi!
  Alltså SVT förmedlar en fantasi som en sanning!

  Borde inte vara tillåtet!

 2. I socialistiska Sverige är det sanning som Socialistisk Veritas Television sänder ut.
  Godkänt och vitsordat av Partiets propagandaavdelning. Speciellt viktigt blir detta när Partiet vill genomföra en större ändring av politiken. Då börjar SVT och SR sina propagandasatsningar i ämnet mellan tre till sex månader innan Partiet lanserar sina nya beslut för riket.

 3. Ett exempel, Gomorron världen. Oftast är det inbjudna från AB Anders Lindberg, Sydsvenskan Heidi Avellan mm. Varför skall dessa som redan har media för att framföra sina politiska åsikter alltid vara med i skattefinansierade SR/SVT. Om de funnitst någon form av demokratiskt tänkande så borde de som inte har ovannämdas åsikter och tillgång till media få komma till tals oftare som motvikt. Men icke, de tillhör rekvisita i denna fars av s.k demokrati inom media.

  18
 4. Ses verkligen SVT som facit på sanningen???? Själv ser jag SVT som ett klipp o klistra företag som fabricerar om alla nyheter så att det ska passa regimen här, är nyheterna för starka mot regimen väljer dom ofta att tiga eller i vart fall mildra den!

  19
 5. Mycket väl skrivet och de delar jag redan hade grepp om stämmer väl med den bild som jag har. Det sägs att “Vägen till helvetet är stenlagd med goda föresatser” men i detta fall torde det bara vara delvis sant. Det finns förvisso en stor portion missriktad välvilja men inslaget av illvilja är inte obetydligt. Resultatet har blivit en multikulturellt helvete där svensken är satt i strykklass.

 6. Johnny.
  Läste på AB Anders Lindbergs krönika.
  Han skriver att sossarna vinner mark i Tyskland och Sverige. Att det beror på deras politik.
  Så är det inte. De är kameleonter som rör sig långsamt framåt mot bytet. De är stora kolosser gentemot flugan de fångar med tungan och sedan äter upp.
  Ni är flugan. De äter upp er politik och med SVTs hjälp packar de om det röda paketet och serverar det som sitt eget. Senaste tiden har de snott era motioner. Framhåll detta för folket.
  Nästa fråga blir då de säger sig leda landet för annars rasar . Ska de som kört Volvon in i väggen få den renoverad med andras pengar och sedan få köra vidare som om inget hänt?
  Nu ska de expropriera skogen. Det var de som genom domänverket högg ner den fjällnära skogen.
  Sådär håller det på.
  Attackera dem och SVT hårdare genom fakta!
  Säg ja eller nej inte som kristersson som vänder sig som en mask på kroken.
  Sätt er i Flen utanför Ica och kolla läget.

  16
 7. Jag tror att solen har en något svajig termostat så att säga vilket leder till perioder med extra värme och medelhavsklimat på våra breddgrader eller extra kyla vilket leder till istider. Dessa tempraturshiftingar kan vara korta på några år, vara i flera århundraden eller tiotusentals år. Vi vet att de jättevarelser som existerade under dinosauriernas tid inte skulle kunna överleva idag. Det är för lite syre i vår atmosfär i dag och syre får vi från växter så vi kan nog lungt utgå från att koldioxidhalten också var högre på den tiden. Kom ihåg att fossila bränslen är en sorts vedförbränning. Den koldioxid de släpper ut har varit i vår atmosfär förr i tiden. Inte för att SVT bryr sig om självklarheter.

  27
  1
 8. S(V)T är ingen korrekt benämning då pluraliteten av de anställda är anhängare av det mer extrema MP. Även om V är vänster som namnet anger så har man, liksom Sovjet hade, en i grunden positiv inställning till arbete och utveckling. Låt vara på felaktiga grunder men MP är ett gäng bakåtsträvare som verkar vilja föra världen tillbaka till 1850-talet med TBC, hög barnadödlighet och massemigration.

  27
  • De kan börja med att ta bort 25%i bidrag som Danmark gjorde. Svårt för de vid makten att kapa hela Pravda. Som betyder sanning på ryska. Parodiskt.
   Det tog lång tid att få fri tv i Sverige. Tekniken gjorde det omöjligt att bromsa. Att åka förbi Fittja…som en skog av paraboler på husen vända i mekkas riktning

Kommentera