Stäng

Bristande språkkunskap hos omsorgspersonal – Malmö satsar miljoner

INVANDRING & SKATTER. Två miljoner kronor, det vill Malmö stad satsa för att förbättra kunskaperna i svenska hos personal inom vård och omsorg, rapporterar Sveriges Radio.

Malmö får 16,5 miljoner om dagen. 6 miljarder om året av Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs trots att staden är full med mångkulturell kompetens.

Totalt ska 60 anställda erbjudas utbildning i samarbete med komvux under hösten och våren. Insatsen ska förbättra kommunikationen mellan brukare och personal och förbättra dokumentationen inom verksamheten.

-Pettersson undrar vad som pågår? Malmö stad har alltså anställt omsorgspersonal som inte kan svenska och ska i efterhand försöka förbättra kommunikationen mellan brukare och personal. Det är galenskap. Min personliga uppfattning är att ingen som inte har grundläggande kunskaper i svenska språket och samhället ska få permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap och absolut inte få arbeta med äldre och sjuka.

Och till er som påstår att utan invandrare stannar vården, vill jag påminna om antalet patienter som är invandrare och antalet människor som arbetar i och med invandringsindustrin.

Malmö i nutid. Tyvärr verkar Mohammed dålig på att lära ut svenska.

Vi har handläggare, socialsekreterare, domare, åklagare, poliser, vakter, jurister, handledare, kockar, tolkar, läkare, lärare, sjuksköterskor, osv….

Vi har Expo, Diskrimineringsombudsmannen, Centrum mot rasism, osv. samt mängder av invandrarorganisationer som får skattebidrag för att bevara sin särart i stället för att bi integrerade.

Vi har hundratusentals människor som är beroende av den skattefinansierade invandringen, många av dem inflytelserika och tillsammans med PK-pressen är de inte intresserade att berätta sanningen eller riskera förlora den hand som föder dem?

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard, samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Bristande språkkunskap hos omsorgspersonal – Malmö satsar miljoner

 1. Lär av muhamad står det på en skylt…
  Vi hade en gris på landet som hette muhammad..
  Den åt vi upp..
  Knorren lämnade vi kvar till muhammad.

  14
 2. Jag läste att någon av regeringen utnämnd (precis som i Ungern och Polen) JO, KO, DO eller vem du nu var har bestämt att jag får inte välja en svensk läkare.

  Nu har jag hittills haft tur med både läkare och sjuksköterskor som jag korrekt uppfattat vad de sade om min diagnos och förhållningsorder. Ett särskilt problem med dubbla hörapparater att uppfatta allt.

  När jag nu är förbjuden att välja så har jag bestämt mig för att kräva tolkhjälp om jag inte förstår exakt. Det kan inte vara otillåtet utan ett likakrav. Eller hur DO?

  28
  1. Hjälper nog inte med tolk när kunskapen är, typ ta en Alvedon och återkom om 14 dagar om hårrötterna trilskas.

   12
 3. Glömde!!
  precis som Malmö komun/stad att checka av att dom kunde vid anställnings intervjun
  sån jävla dravel komun.

  21
 4. Alla åsikter accepteras och bör alltid få tummen upp oavsett de delas eller inte, men intressant vore att få förtydligat hur någon ”utan minsta tvekan lägger sin röst på det parti som byggde vårt härliga land” inte synes uppfattat att samma politiska parti inom mindre än tio år raserat landet till oigenkännlighet innefattande att ”16,5 miljoner om dagen, 6 miljarder om året ska med av i Sverige skatteintäkter användas till att erbjuda 60 redan anställda utbildning i kommunikation mellan brukare och denna personal!
  Språktester av redan anställda inom Göteborgs äldreomsorg är ostridigt galenskap och ytterst ansvariga för den galenskapen är socialdemokraterna med samarbetsparter på vänsterkanten!

  Tusentals autentiska exempel på vad denna galenskap ställt till med finns och i länk nedan uppmärksammas om verksamhetschef vid vårdboende i Linköping bortom all logik förklaring!
  Rubrik: Många kan inte anställas efter lång vårdutbildning – för dålig svenska.
  https://samnytt.se/manga-kan-inte-anstallas-efter-lang-vardutbildning-for-dalig-svenska/

  Enligt personal och chefer inom äldreomsorgen i Linköping är vissa med examen från gymnasium eller vuxenutbildning, vårdbiträden och undersköterskor inte anställningsbara motiverat: Skälet är att de inte kan tala eller skriva tillräckligt bra svenska.

  Ostridigt faktum är att bakom det intelligenta kontra motsatsen svaret döljer sig de facto.
  För att överhuvudtaget bli antagen till i synnerhet vårdbiträde – och eller underskötare – utbildning, krävs att de antagna kan läsa och skriva och både förstå och tala språket, men fast de inte kan det tillåts de i Sverige att uppta studieplatserna, för dem som uppfyller i lagar stiftade krav som blir utan utbildning.
  Efter flera års studier får dessutom de inte läs och inte skrivkunniga skyhöga betyg trotts att de inte är anställningsbar vilket är faktum avseende så ock i här länk utbildade vid Birgitta skolan Linköping, tillika nämns att flera rättsliga ärenden är pågående avseende de oundvikliga följder ”utbildade trots att de inte ens hjälpligt lärt svenska” ändå är anställda i Linköping eftervård och äldrevårdsboende vid så ock Ullstämma, vars värnlösa klienters fasansfulla lidande och allvarliga kroppsskador är utredda och överlämnade till rättsvårdande instanser och dem som har intresse av att ta del av i Sverige följder av nämnd okunskap bör ta del av i Samtiden stort antal artiklar.

  15
  1
 5. Det var då det. Sen dess har de lagt det lilla förstånde i skokartongen
  Malmö ska inte ha en krona från andra De som inte försörjer sig ska skickas hem

  11
 6. På den tiden hade S riktiga ministrar med kunskap om hur samhället fungerade för vanliga människor. Man prioriterade Sverige.

  Tänk om S fick majoritet i dag med Morgan Johansson, Ygeman, Damberg, Shekarabi, Ann Linde o s v. Säkert skulle Annika Strandhäll och Veronica Palm återkomma. Då skulle det bli synd om svenskarna.

  29
  1. Men en sak måste man ge Sosseministrar högt betyg för, dom är riktiga duktiga hejare på
   att förse sig själva på det ekonomiska området !

   20
  2. Du tänker på tiden för den gamla grundlagen där politikerna arbetade under kunglig överinseende och domarna utnämndes av kungen med mera.
   Då var de tvungna att rätta sig i ledet och följa lagen eftersom annars fanns det seriösa konsekvenser.

   Allt detta tog sossarna bort i den regeringsformen från 1975 där endast makten räknas men de styrande ska inte kunna hållas ansvariga för sina beslut.

   18

Kommentera

%d bloggare gillar detta: