Stäng

Människosynen: Smutskastning & försvar

INRIKES. Begreppet MÄNNISKOSYN har blivit ett moraliskt vapen i den svenska samhällsdebatten. Idag reder jag varför – och förklarar hur man argumenterar mot banala smutskastningsförsök med hjälp av detta begrepp.

Henrik Jönsson Pressbild

Varför har människosynen sådan sprängkraft i samhällsdebatten? Och hur kan man bemöta moraliska anklagelser om att ha “dålig människosyn”?

Dessa frågor tar Henrik upp i veckans “HENRIK FÖRKLARAR”. Detta är en ny och sporadiskt återkommande variant av mina videokrönikor där han ämnar förklara angelägna begrepp inom filosofi, politik och ekonomi med ambitionen att rusta DIG med både argument och kunskap till frihetens försvar!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Människosynen: Smutskastning & försvar

 1. Tack så mycket ! Givande och intressant ! Dock skulle jag behöva fler motargument. Tyvärr gick det väldigt fort då namnen och deras yttranden sas !
  Mvh
  Karl-Otto

 2. Vet inte om detta hör hemma under denna rubrik ”Människosyn” ?
  I varje fall satt jag och funderade kring olika ting,som sker i Korrekthetens land nummer 1,jämte Abzurdien. (Tyskland).
  Stenbock får inte besöka sina vänner o bekanta sedan snart två år tillbaka, p,g,a, deras stränga restriktioner.
  Detta innebär för min skull,att om jag försäkrar sätta mig i karantän10 dagar,är det OK. Men jag får inte besöka affärer,restauranger,o. dyl.
  I morgon skall 25.000 maraton-löpare från hela världen springa runt i Berlin,utan att behöva hålla avstånd eller bära mask ! M.a.o. är dessa välkomna och tror de även får besöka restauranger,om de så vill.
  Men en gammal svensk,som bor några mil från södra Östersjön är ovälkommen.Sådan är den gamles lön i moderna EU !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: