Stäng

Dagens tankeställare 30

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 30

Ett tag var jag inne på avgiftning – för spritens skull, knark har jag aldrig så mycket som rört vid. I rökrummet satt vi ett halvdussin ödeskamrater och småpratade. En sprutknarkare i 25 års åldern berättade ett varmt sommarminne.

Killen och hans kompisar hade genat genom ett parkområde i Helsingfors. I parken fanns en plaskbassäng där mammorna lät sina 2-3 åriga telningar svalka sig nakna i solgasset.

”Men så märkte vi att i skydd av buskaget stod en somalier och fluktade och onanerade. Så utan att behöva fundera desto mer beslöt vi oss för att lära honom en läxa.”

”Aset dog visserligen inte, men han låg på intensiven ganska länge.”

Och i rökrummet log vi allesammans och nickade bifall.
Muslimer från MENA-länderna verkar ha svårt att hantera sin sexualitet. Det ser man ju på deras kvinnosyn och i brottsstatistiken. Roten till eländet måste ligga i den islamiska människouppfattningen, i bristen på ärbarhet och självkännedom.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

1 reaktion på “Dagens tankeställare 30

 1. Våld föder våld , så det är ingen framkomlig väg om man vill ha ett civiliserat samhälle .
  Nu har Sossarna gjort vad de kan för att förstöra Sverige .
  Och den strategin har de lyckats med .
  Och resultatet lever vi med idag .
  Pang.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: