Rekordstora utsläpp av koldioxid från skogsbränder

KLIMAT & MILJÖ. De omfattande bränderna i skog och mark som under sommaren härjat i bland annat Nordamerika, Sibirien och runt Medelhavet orsakade rekordstora utsläpp av koldioxid. Det visar en ny rapport från Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS).

burn fog forest forest fire
Foto by Pixabay on Pexels.com

Globalt orsakade skogsbränder utsläpp på 2,5 miljarder ton koldioxid bara under juli och augusti. Det motsvarar Indiens totala utsläpp under ett helt år. Sverige släppte under 2020 ut c:a 16,5 miljoner ton koldioxid, det är 1/150 del av Indiens utsläpp. Kina och Indien ökar dessutom sina utsläpp medan EU och Sverige minskar rejält.

-Pettersson säger att till skogsbränderna ska läggas till vulkanutbrott, både synliga och osynliga på havsbotten, enligt ”US Geological Survey” släpper vulkanerna ut varje år runt 130 miljoner ton koldioxid. Sedan har vi Afrikas och Sydamerikas enorma svedjebruk och oljenationernas eldning av överskottsgas.

Allt detta och lite till vill Miljöpartiet att svenska skattebetalare ska fixa, med skatt på drivmedel, el, plastpåsar, resor och allt möjligt annat.

Bränder i Afrika och Asien. Mycket är anlagda bränder, svedjebruk, annat oljekällor som bränner gas. Bild från Nasa
Sveriges utsläpp

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Rekordstora utsläpp av koldioxid från skogsbränder

 1. Stora utsläpp av koldioxid göder all världens växtlighet och motverkar således svält här i världen.
  Och eftersom ökande koldioxidkoncentration i atmosfären inte märkbart påverkar Jordens medeltemperatur så är det hela bara av godo.

 2. Petterssons
  Ägnar sig åt propaganda. Skogar har alltid brunnit, att prara om plastpåsar är nonsens.
  Allt för att misstänkliga forskning.
  Jag vet inte vad som är rätt eller fel vet jag inte men att vara tvärsäker är fel.
  Tom Kina tycker att de inte skall göra kolkraftverk i utlandet.
  Vi bör lyssna på alla.

 3. Saxat från Samnytt ”EU:s klimatutpressning mot Polen – tvingas böta fem miljoner om dagen.
  Nu vet vi vad som väntar oss.

 4. Inte så märkvärdigt, det brann troligen mer förr i tiden då inga effektiva brandkåren fanns.
  Det har alltid brunnit i skogarna.
  Och oljan, visst vore det bra om oljestaterna inte tjäna så mycket pengar på den utan istället stimulerades att utveckla en annan födkrok.

  2
  4
 5. Klimattramset är bara för att hjärnmanipulera oss från fokus på sanningen om vårt fördärvade samhälle. De lurar oss att tänka på annat. D v s klimatet. Därför har de drivit det här med klimatet så hårt de senaste åren. Miljön i sig, skiter de totalt i. Tvärtom, är det bara bra, om vi har bekymmer med den. Det är klassisk projicering på en yttre fiende, för att slippa ta itu med de verkliga problemen i ett land. Och slippa stå i skuld för förfallet. Andra diktatorer startar krig, eller nedvärderar omgivande länder, som i ”kalla kriget” tidigare. O s v. O s v. Vänsterliberalismen här I väst, har uppfunnit konspirationsteorierna Klimathotet och Corona, som yttre hot. Alltså inte Corona isig, men den förvanskade definitionen och politiken omkring det.

  Sen orsakar man bränder, regn och stormar själva, genom sina felslut och usla hantering, av DEN VERKLIGA MILJÖN!

Kommentera