Succé för ny lag: 25 kriminella utlänningar har utvisats från Danmark

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Med regeringens nya återvändandepolitik har myndigheterna fått bättre möjligheter att skicka hem utlänningar som dömts till korta straff omedelbart, alltså utan att de sitter av straffet. Detta har lett till 25 direktutvisningar drygt tre månader, skriver Den Korte Avis.

Heja Danmark!

I våras antog regeringen och en majoritet i Folketinget Danmarks första reselag tillsammans med ett antal nya initiativ inom återvandringen.

Med en av åtgärderna har danska återvandringsverket fått möjlighet att avbryta straffet för utlänningar som dömts till ett kortare ovillkorligt fängelsestraff på upp till fyra månader eller ett straff för brott mot uppehållstillstånd och anmälningsskyldighet om en utvisning kan sker omedelbart därefter.

Det nya initiativet har används 25 gånger, från att returlagen och de andra initiativen trädde i kraft den 1 juni till den 6 september i år. För en stor andel av de utskickade har det varit så att det har förekommit fällande domar för stölder.

Mattias Tesfaye, socialdemokratisk minister som är kritisk till muslimsk invandring.

Immigrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye säger: ”Myndigheterna sa till mig förra året att vi ibland inte kunde skicka ut kriminella utlänningar trots att det fanns plats på ett plan eftersom de behövde avtjäna en kort strafftid. Jag ville ändra på det och som tur var höll Folketinget med.

Jag måste erkänna att jag undrade lite över hur lagen skulle fungera i praktiken. Det är därför jag är riktigt glad att det fungerar. Fler kriminella utlänningar kommer snabbare på planet hem – det är bra för Danmark. ”

Med Hemreselagen antogs också ett antal nya initiativ inom området återvandring/utvisning. Till exempel måste asylsökande som nekas asyl i första instans erbjudas en kontantbonus på 20 000 DKK för att släppa sin överklagan och resa hem istället.

Dessutom har konsekvenserna av att inte följa reglerna för boende skärpts, och myndigheterna har fått starkare möjligheter att få relevanta uppgifter från utlänningars mobiltelefoner för att lättare kunna identifiera utlänningarna och på så sätt skicka hem dem.

Läs vidare…

-Pettersson gillar ”Fler kriminella utlänningar kommer snabbare på planet hem – det är bra för Danmark” och det sägs av en socialdemokrat, dock inte svensk sådan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Succé för ny lag: 25 kriminella utlänningar har utvisats från Danmark

 1. Katerina Janouch författare och journalist:

  ”Socialdemokraterna vänder det hederliga Sverige ryggen – har blivit ett parti för kriminella och bidragsberoende invandrare”.

  https://katerinamagasin.se/

  I Danmark vill man inte ha det så, man vidtar åtgärder för att undvika en sådan utveckling. Det är inte svårare än så.

 2. Ponnsan
  Även många svenska ” bidragare” är ett problem. Många har tänkt sig att det är stats och kommuns huvudvärk när de struntar i skola och Vidar utbildning.

  1
  3
 3. Problemet är att Sveriges politiker och journalister INTE VILL skicka hem kriminella utlänningar. Sveriges politiker och journalister är de mest obildade, korkade och korrupta i Europa.

  28
 4. Jag har sett exempel på att vissa vänsterblivna inte vill utvisa våldsverkare för att de utgör en risk för hemlandets befolkning. Men att utgöra en direkt livsfara för ett folk som de inte har minsta anknytning till går bra.

  Hål i huvudet.

  29
 5. Bara dom utvisas långt söderöver, för annars är risken att dom hamnar i Sverige, och där har vi skräp så det räcker och blir över!

  25
 6. Det djävliga är att om Skåne ånyo blir danskt så blir också Morgan dansk. Han är född i Höganäs och har bostad i Lund. Men jag tror att de danska socialdemokraterna snabbt skulle utvisa honom till Sverige

  29
 7. Svenska och danska regeringar har helt olika syn på det med brottslighet och utvisning: här gäller det att se mellan fingrarna och blunda för brottsligheten, den humanitära stormakten Sverige skall vara ett brottslingarnas paradis, något som den danska regeringen inte alls verkar vara inne på.

  28
 8. Ajajaj, Nu sket Morgan på sig .
  Kanske han blir tvungen att ljuga ihop något för att slippa agera.

  31
 9. I min ”aftonbön”, är numera tillagt en önskan om att de gamla danska landskapen, Skåne, Halland och Blekinge, återigen blev danska. Det vore en nåd att stilla bedja om!
  Sverige är kört för flera hundra år framåt.

  47
  2
 10. Men det är väl klart att Sverige kommer på efterkälken när det gäller att få ordning på ”den historiska trygghets-satsningen”.

  -För lite fritidsgårdar.
  -För lite kaffe o bullar.
  -För lite meningslösa och svindyra integrationsprojekt.
  -För få moskéer.
  -För få knäböjande poliser.
  -För dåliga skadestånd till våldtäktsmän.
  -För mycket gläfsande från förnedringsoffer.
  -För hög ålder på batikhäxorna.
  -Alldeles för små lyxvillor till familjer med 8 fruar.
  -Det tar på tok för lång tid att förvandla hela landet till en kopia av paradiset Malmö.

  Så kan det gå om man gör satir av det gravallvarliga………Nej, det finns bara en väg att gå och det är att slänga ut dom och aldrig mer ta in några nya. Vägrar dom så återstår faktiskt bara avlivning. Fler poliser hade möjligen hjälpt i ett mycket tidigt stadium, men nu är den lösningen ohjälpligt för sent ute. Och glöm inte att det, enl. grundlagen, är medborgarnas skyldighet att hålla invasions-styrkan från vårat fosterland.

  48
 11. 🇩🇰Heja Danmark… som boendes i Landskrona önskar jag att Skåne återbördas att bli danskt, precis som Bornholm krävde en gång i tiden.

  35
  1
  • Tror dessvärre inte Danmark vill ha Skåne tillbaka. Sverige har förstört Skåne och Skånes städer liknar nu mer städer i Mellanöstern än i Skandinavien.

   18

Kommentera