Stäng

Cementa får fortsätta bryta kalk på Gotland

INRIKES. Cementa får fortsätta bryta kalk på Gotland med ett tidsbegränsat tillstånd. Tillståndet går ut den 31 oktober och regeringen har nu beslutat att förlänga det.

Steget Efter

Regeringen har i dag beslutat om en proposition för undantagslag för att Cementa ska kunna fortsätta kalkbrytning på Gotland ytterligare en tid, bekräftar näringsminister Ibrahim Baylan (S) och miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) på en pressträff.

Ett driftstopp skulle drabba flera sektorer och riskera att leda till hundratusentals varsel, säger Baylan på pressträffen. Bolund beskriver det som en ”extraordinär situation” och en ”akut kris”.

Så sent som förra veckan sågade Lagrådet förlagan till propositionen och påpekade att den stred mot grundlagen och kravet på beredning. Kritiken är ingenting som regeringen tar lätt på och förslaget har justerats, enligt ministrarna. – Vi vidhåller att det är en generell lagstiftning som hanterar en akut kris, säger Per Bolund.

Förra veckan sågade lagrådet förlagan till propositionen.

-Pettersson säger att regeringen har satt sig i en situation där de inte hade något val, men det bestämdes 2018 utan konsekvensanalys av beslutet, men det kommer mer…

Om Cementa på bloggen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Cementa får fortsätta bryta kalk på Gotland

 1. Det är mycket med Cementas fabrik och en regering som velar fram och tillbaka.
  Se saken på följande sätt: låt Miljöpartiet hålla på, så folk får klart för sig vad det är för”politiskt parti”, och vad de går för. Förhoppningsvis är Miljöpartiet ute ur bilden efter nästa val.

 2. Det var väntat. S skulle aldrig gå in i ett valår med tusentals nya arbetslösa. Då skulle S att bli någon procent större än L. Men räkna med att det blir totalstopp för kalkbrytning i oktober nästa år oavsett vem som är statsminister då. Jag har fått för mig att realpolitiken i Sverige handlar om att föra landet ett par hundra år tillbaka i tiden. Men det är bra ,av ett enda skäl, alla ekonomiska flyktingar som kommit hit och vill ha det bra kommer att inse att det är lika fattigt och jäkligt här som dom har det hemma. Kanske vi slipper nya migranter och kanske flyttar ett stort antal hem igen (bara en tanke)

 3. MP pratar om att starta upp Cementan på Öland igen för att rädda Sverige
  från undergång som dom själva har orsakat landet,det är till att ändra sig
  med bilan två meter över halsen.

  13
 4. Inget förlängt tillstånd i Slite, om kommunisterna får som de vill. Vilka underbara stödpartier betongsossarna har

  27
 5. Konstig? funktion lagrådet har. Är det inrättat för att köra över? Verkar vara systematiskt. Ett spel för gallerierna?

  29
  1. Eftersom nuvarande regeringsform är en kopia på den sovjetiska är hela upplägget gjort för att Partiet ska kunna få igenom sina lagar oavsett.

   16
   1
 6. Verkligheten har nått de Röd/Gröna efter några år !!
  Kanske har den ene idioten,förklarat för nästa vad detta innebär för nybyggen av bostäder,åt deras Importer ?
  Möjligen har detta beslut kommit till,p.g.a. någon utomstående konsult,som förklarat vad deras tidigare beslut innebar ? ;(

  21
 7. Ett bevis så gott som något att vår s.k. regering är fullkomligt oduglig.
  Klimatpartiet gör vad som faller dem in utan att ledaren sätter dem på plats, ja då uppstår detta virrvarr av felaktiga beslut.

  33
 8. Ja vad fan ska de göra. Att ställa 100 000 tals utan jobb skulle ju kosta massor av röster till valet nästa år- En samling juristnissar skiter väl i om de vållar en arbetslöshet för 100 000 tals jobbare,

  35
 9. Men oj då. Här kommer nationens ”hjältar” till undsättning för att tillfälligt putsa lite på det gigantiska haveri de själva är skyldiga till. Dom glömde ta på sig sina dumstrutar !

  40
  1. Nu ser vi resultatet av att sossarna tillåtit aktivister på våra myndigheter.
   Socialsvängen och Invandringsverket är två andra exempel.
   Invandringspolitiken verkar helt huvudlös .
   Tar in 10000 Afghaner utan koll på vilka de är och vill skicka en 3 åring till ett land han inte har någon anknytning till.
   Allt enligt regeringens värdegrund.

   36
 10. Är det inte märkligt ändå, att trots att lagrådet säger att det strider mot grundlagen, så gör ändå regeringen undantag….fast när det gäller indragande av medborgarskap hos kriminella element, som inte har i Sverige att göra, så är det stört omöjligt att göra några undantag?

  51

Kommentera

%d bloggare gillar detta: