Stäng

Reformer för 74 lånade miljarder i budgeten

EKONOMI & SKATTER. I dag presenterar finansminister Magdalena Andersson (S) budget­propositionen för 2022. Propositionen innehåller reformer för sammanlagt 74 miljarder kronor. Bland det som redan är känt ur höstbudgeten finns 23 miljarder till välfärden och att en familjevecka införs.

-Pettersson är inte nationalekonom men jag begriper så mycket att detta är en valbudget för att öka chanserna för socialdemokraterna att sitta kvar efter valet 11 september 2022.

Det är inte en budget för Sveriges bästa…

Föräldrar vågar inte släppa ut sina barn på lekplatsen. Då satsar regeringen mer på familjevecka än på rättsväsendet.

Bild från Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Reformer för 74 lånade miljarder i budgeten

 1. Bara dom invandrande pensionärerna kostar ca 2 milijarder varje år naturligtvis så lånar staten upp dom pengarna ( LYXFÄLLAN )……..

  13
 2. Röstfiske med massor av ytterligare miljarder kronor på arabvecka för de som redan fär miljarder skattekronor.

  15
 3. Hela världen inklusive tokskallen Tony Heller beundrar svenskt agerande nu under Corona. Vi är ensamma i hela vida världen om att göra rätt då vår regering både är demokratiskt formad och klok.

  7
  7
 4. Polisen har lyckats minska antalet lösta brott de senaste 10 åren trots några tusen nya civilanställda administrörer och sjukhusen har lyckats förlänga vårdköerna (som vanligt) och belönas i vederbörlig ordning med mer pengar. Sparka ledningen om de inte lyckas åstadkomma resultat, en mycket billigare lösning.

  18
 5. Förmodligen lånade pengar, som ”blir en förlust för samhället lite längre fram”. Men det spelar väl inte ormen Magda någon roll för det blir ju barnbarnens bekymmer…Avsikten med de s.k. reformerna är ju, som vanligt, att smörja såssarnas importerade valboskap så de ”röstar rätt” vid nästa val. Men vem f-n är det som riskerar att låna ut till detta tokland ? Och som en extra pikant uppgift så motsvarar dessa 74 miljarder bara stats-skuldens ökningstakt på 49 dygn.

  29
 6. Tokkärringen står och svamlar om att ladorna är välfyllda,ja det är dom
  men med stora låneskulder,så resonerar en oduglig sk finansminister.

  32

Kommentera

%d bloggare gillar detta: