Stäng

3 reaktioner på “Om Skogsbränder och de så kallade Klimatjournalisternas djupa okunskap

 1. Skogsbränder, i varje fall med topp-brand, är ett tecken på misskötta skogar. I äldsta tider, så markbrändes markerna ca vart 25:e år (Det är därför det fortfarande brinner så mycket skog i Afrika, Sydamerika etc). Då rensades onyttiga giftig växtlighet bort – främst gran – så att nyttig skog som EK/Ek-blandskog och Tallskog skulle växa snabbare, samt gräs skulle bli tillgängligt som bete för boskap och villt. Avverkningar skedde i huvudsak som BLÄDNING, vilket ger skogsbolagen lika god virkestillgång. Att kalhugga är skövling och markförgiftning, skapar översvämningar, släpper ut gifter i haven, skapar uttorkning (sjunkande grundvatten – tillsammans med utdikningar av våtmarker) och nära nog ökenbildning. Sedan får de urbana samhället i stor del skulden. Markägarna förnekas 2-4 ggr intäkterna genom kalhuggningarna.

  LÄS ÄVEN SENASTE UTGÅVAN AV F&Fr (dock är kommentaren i artikeln om CO2 onödig och fel)!

 2. Skogsbränder orsakas mestadels av människors slarv och misstag. Hur många tror ni inte slänger en cigarettfimp som inte är riktigt släckt?
  Ex. vis så var den stora branden i Västmanland orsakades av en markberedare, däremot branden i Kårböle där sägs blixtnedslag som orsak. Fan tro’t!
  Själv var jag tillsammans med några av mina lekkamrater orsaken till en brasa på en sjöäng med gammalt gräs, som om inte folk från vår gård ingripit hade kunnat sprida sig in i skogen. På den tiden larmades brandkåren bara om det brann i ett hus, alla andra bränder släcktes av ortsborna, det var ett obligatorium för alla vuxna män att deltaga vid brandsläckning. Det går inte längre för de flesta på landet jobbar nu i närmaste tätort.

 3. Det är miljödårarna själva som har orsakat ovädret och bränderna, med sin bizarra fanatiska politik. De tänker helt fel! Men vem kan omvända klimatbesatta fundamentalister???

  26

Kommentera

%d bloggare gillar detta: