Stäng

De sex palestinska rymlingarna infångade

UTRIKES. De sex arabiska terroristerna som rymde från högsäkerhetsfängelset i Gilboa i norra Israel för 14 dagar sedan har nu samtliga infångats.

De två, Ayham Nayef Kamamji och Munadel Yacoub Infeiat är medlemmar av den militanta gruppen Islamiska Jihad, greps innan gryningen på söndagsmorgonen i den palestinska staden Jenin på den ockuperade Västbanken, rapporterar den israeliska polisen.

De fyra andra fångades parvis för en vecka sedan nära den arabiska staden Nasaret i norra Israel. Alla sex har antingen dömts eller misstänks ha planerat eller genomfört dödliga attacker mot israeler.

***

TIDIGARE 2021-09-06. Sex palestinska fångar har rymt

UTRIKES. Sex palestinska fångar har flytt från ett högsäkerhetsfängelse i Gilboa i norra Israel – genom en tunnel som hade grävts under ett handfat. En av rymlingarna misstänks vara Zakaria al-Zubeidi, tidigare ledare för al-Aqsas martyrbrigader i Jenin på Västbanken.

De sex palestinska säkerhetsfångarna som flydde från Gilboafängelset måndagen den 6 september 2021 (skärmdump: Prisoners ’Media Office)

Sex palestinska säkerhetsfångar flydde från Gilboa-fängelset genom en grävd 20-meters tunnel på måndagsmorgonen, i vad en israelisk fängelsetjänsteman enligt uppgift kallade ”en katastrof som aldrig tidigare setts av Israels kriminalvårdstjänst.”

De sex palestinierna var fem islamiska jihadmedlemmar och en tidigare överbefälhavare i Fatahs beväpnade flygel, Al-Aqsa Martyrs Brigade. Fyra var dömda till livstid.

Alla kommer från områden runt staden Jenin på Västbanken. Flera dömdes för kapitalbrott och avtjänade livstidsstraff.

En stor polisjakt har inletts, skriver Haaretz. Myndigheterna uppges ha farhågor om att de sex männen har planer på att utföra attacker, eller ska försöka fly från Israel.

Den palestinska väpnade gruppen Islamiska jihad kallar flykten ”heroisk och imponerande”, enligt tidningen.

Jerusalem Post

-Pettersson är lite imponerad över rymningen. Gammal beprövad teknik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “De sex palestinska rymlingarna infångade

 1. Utgångshålet ser ut att vara 35×65 och den del av tunneln som visas verkar ha en diameter av mindre än 65 cm.
  Det är möjligen en vilseledande åtgärd för att inte avslöja att de hade hjälp av vakter för att ta sig ut, för hur skall feta araber kunna åla i så små utrymmen. Nog för de är hala men jag är som Tomas tvivlaren mycket skeptisk.

  13
 2. Så får familjerna åter terroristersättning från den palestinska myndigheten, det är för övrigt myndighetens största utgiftspost.

  14
  1. Ja,och Absurdistan är en av dem som gärna skänker våra skattemedel,till dessa Islamska terroristfamiljer….
   Man importerar inte enbart skitet hit,utan stödjer dem även på plats !!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: