De första rymdturisterna har återvänt

RYMDEN. De rymdturister som varit uppe i en raket från företaget Space X i tre dygn är nere på jorden igen. I natt landade deras kapsel säkert i Atlanten utanför Floridas kust. – Det var en jäkla resa. Och vi har bara börjat, sa miljardären Jared Isaacman vid landningen, enligt The Verge.

Det är första gången som en rymdfärd genomförs utan en fullutbildad astronaut som leder resan.

Space X Dragonkapseln landar Bild: Kennedy Space center

TIDIGARE 2021-09-16. De första charterturisterna är i rymden

RYMDEN. Straxt efter klockan 02 i natt inleddes historiens första fullskaliga ”rymdcharter” när Space X Dragonkapsel lyfte från Kennedy Space Center i Florida, USA. Ombord finns fyra civila personer men inga utbildade astronauter. De fyra ska vara iväg i tre dagar och befinna sig så långt bort som 575 kilometer, vilket är längre bort än Internationella rymdstationen (ISS).

Space X Crew Dragon Bild från Nasa

Det ger mig gåshud bara att tala om det, sa Space X-chefen Benji Reed inför uppskjutningen.

Wall Street Journal konstaterar att färden innebär att den kommersiella rymdindustrin bryter helt ny mark.

Miljardären Jared Isaacman, 38, har betalat en okänd summa pengar för färden och befinner sig själv ombord. Resan har målet att samla in 200 miljoner dollar till bland annat cancerforskning.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “De första rymdturisterna har återvänt

  1. Hade pedofilen Muhammed levt idag så hade vi kunnat skicka upp honom att cirkulera över våra huvuden. Tur men ej ŕetur till rymden. Muslimer hör inte hemma på samma planet som oss.

    14

Kommentera