”Kommer se ut som Liseberg till havs”

VINDKRAFT. Flera kommuner längs Bohuskusten är skeptiska till de planerade vindkraftverken ute till havs. I Sotenäs säger kommunstyrelsen direkt nej till etableringen. – Så här vill vi inte ha det i Bohuslän, säger Mats Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande, enligt SVT.

300 vindkraftverk stora som Eiffeltornet planeras till havs i Bohuslän. Bild från SVT.

Det är två företag som vill bygga två vindkraftsparker mellan Skagen och Bohuskusten. I en tidig avsiktförklaring är målet att bygga cirka 300 vindkraftverk som då skulle ligga runt tre mil från land. Totalt skulle det handla om en investering på flera miljarder kronor.

Processen är fortfarande i ett mycket tidigt skede men flera bohuskommuner har fått lämna sina synpunkter på vindkraftsplanerna. Flera politiker pekar på en rad frågor som måste få svar; bland annat bland annat risken för olyckor och skräp, hur båt- och friluftsliv påverkas men också hur själva kulturmiljön längs Bohuskusten kommer att påverkas.

-Pettersson säger att Sverige behöver mycket billig, säker el, och då tror jag inte vindkraft är rätt väg att gå. Det är flera hundra år gammal, omodern teknik…

SMR Kärnkraftsreaktor Bild från Blykalla

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “”Kommer se ut som Liseberg till havs”

 1. De 300 är bara den första tiondelen. Sammantaget har EU-kansliet beordrat Sverige att låta ställa upp 40000 snurror till havs i en första omgång. All infrastruktur som erfordras skall finansieras svenska elkonsumenter/skattebetalare. ALL El skall skickas till Mellan-Europa – antagligen för att Brussel skall slippa se fula vindsnurror i närområdet. Frågan är nu om Sverige samtidigt är skyldig att tillhandahålla den reglerkraft, som som krävs för att backa upp när det är vindstilla? Eller skall vi ransonera vår reglerkraft för att säkra leveranser till Brussel?

  TÄNK ATT IDIOTER ANVÄNDER Science Fictions som manual för omställningen. Har ni läst ex Le Guien m fl? Ren fantasi det också!

  18
 2. Försök genomskåda detta, Pettersson! Alltså det här evinnerliga snacket i pk-media och särskilt hos S/MP/C-politiker om klimathot och energisystem av olika slag samt att till varje pris fortsätta att älta detta ett år framöver till nästa val – just för att hela tiden få folk att fokusera på det och absolut inte tänka på den stora ödesfrågan för detta land, nämligen migrationen och alla dess negativa följder. Så försöker man manipulera väljarna att återigen rösta på katastrofpolitikerna i nästa val!

  18
 3. De får fästas med vajrar och ankare, eftersom ingen cement finns att få. Det blir ett förträffligt arrangemang.
  Leve MP och deras konsekvenstänkande.

  19
 4. Så länge kärnkraften som reglereffekt saknas, så är dessa nya möllor bara kontraproduktiva. Går ej att garantera ett stabilt 50 Hz-nät med så stor andel vindmöllor som bara snurrar ibland.

  28
  1

Kommentera