Frankrike har dödat ledaren för IS-filialen i Sahara

ISLAM. Frankrike har dödat ledaren för terrorgruppen Islamiska statens filial i Sahara efter att gruppen attackerat franska hjälparbetare, civila, samt amerikanska trupper.

Adnan Abu Walid al-Sahrawi. Skärmdump från video

Frankrikes president Emmanuel Macron säger att ledaren Adnan Abu Walid al-Sahrawi dödades i en fransk militärinsats för några veckor sedan. Enligt Macrons stab gav al-Sahrawi personligen order om att döda sex franska hjälparbetare och deras kollegor från Niger förra året.

Franska myndigheter har inte avslöjat var insatsen ägde rum, men gruppen är främst aktiva i området vid gränsen mellan Mali och Niger, rapporterar Al Jazeera.

Sverige har minst cirka 150 personer i Mali vilket kan ökas med ytterligare 100 personer vid behov. Styrkan består av specialförbandsoperatörer, personal från specialförbandens stödförband samt även personal från konventionella förband. Även Norge bidrar med ett mindre antal soldater till den svenska insatsen, rapporterar Försvarsmakten.

Den svenska styrkan står under franskt befäl och är en del av Frankrikes största insats utomlands.

Svenskt spaningskompani i Mali. Foto Hampus Hagstedt/Försvarsmakten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Frankrike har dödat ledaren för IS-filialen i Sahara

 1. Bra jobbat. Hoppas att de minerade liket så när hans hejdukar kom för att begrava honom så strök de också med.

 2. Nu har talibanerna tagit över Afghanistan, alla dessa ungdomar som sprang runt och sköt och rånade vad skall de syssla med nu? Skall de bör ja jobba, de kanske kan tvingas jobba.

  11
 3. Intressant faktum att Frankrike är mer framgångsrikt än USA i sådana här saker. Är orsaken att Frankrike med sina mindre resurser använder fotfolk (och inte fruktar resultatet av att några man kommer hem i svarta säckare, ofta ”fransmän” från Legionen ) medan USA har svårt att hantera förluster och därför undviker att sätta in fotfolk där det räknas ?

  12
  1
  • Ändå så har USA större förluster
   Hoppas det är sant och att även resten av rövarbandet har skickats till hem till Muhamed

 4. Att fånga en enstaka mus eller möss i huset, som ränner runt, pissar skapar dålig lukt med en enkel musfälla, slagfälla är ingen seger.

  Man måste stänga dem ute och fånga dem mer effektivt.

  En extremt bra fälla för möss, är en stor hink med en vippbräda agnad med en bit korv. En stege vid sidan för att de enkelt skall kunna gå upp.

  Hinken är delvis fylld med vatten och etylenglykol.

  Den fällan kan enkelt fånga tio feta möss på en enda natt.

  Råttgift kan bli extremt dåligt, jag och mitt ex. led av lukten av en död djävul under sovrumsgolvet i ett halvår innan den djävulen blev mumifierad…

  10
  1
  • Eller så skaffar du en katt.
   En husägare eller villaområde har två val, ha katt eller ha möss.
   I området där jag bor – flerfamiljshus i två, tre eller fler våningar – finns det katter. Jag har aldrig sett en mus, kanin eller råtta här.
   Förra sommaren var jag på besök i Bergsjön i Göteborg och stor råtta sprang rakt förbi mig, mitt på dagen. Där finns det inga katter. Som jag påpekade för min vän som bodde där: -Fan, det enda som man ser här på gården mitt på dagen är råttor och ne*rer.

Kommentera