Hanif Bali tillbakavisar alla anklagelser om olämpliga beteenden

INRIKES.Tidigare idag skrev bloggen om att den moderate riksdagsmannen Hanif Bali var anklagad för olämpligt sexuellt beteende. I ett inlägg på Facebook tillbakavisar han anklagelserna.

”Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet.”, skriver Bali.

Hanif Bali. Bild från Facebook

Från Hanif Balis Facebook

”Jag vill först och främst säga att jag tillbakavisar de påståenden som riktas mot mig om opassande beteende mot en yngre parti/MUF-medlem. Många har genom åren tyckt att jag är en kontroversiell person med förföljelse, skadegörelse och mordhot som följd. Men detta har varit det värsta jag blivit utsatt för. Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig. Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet.

Som förtroendevald ska man ha kontakt med sina väljare och medlemmar. Det är något jag satt stolthet i och så jag bedrivit min politik. I min roll får jag väldigt många som hör av sig till mig och jag försöker vara trevlig, privat engagerad och tillmötesgående. Ibland går det bra, som när jag fick förtroendet att hålla en insamling till pojkarna som överfölls i Solna. Men det går också inte alltid bra.

För ungefär två år sedan kontaktades jag av en MUF-medlem som sökte mycket kontakt med mig. Vi diskuterade till en början politik men där avslutades konversationen. Flera månader efter återupptas kontaktsökandet och personen börjar även söka hjälp om studier och även mer privata angelägenheter. Hon var väldigt intensivt kontaktsökande och ville ha stöd och hjälp. Jag försökte hjälpa så gott jag kunde.

När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell. Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt. Personens kontakter upphörde en tid när jag vänligt men bestämt förklarade att hon inte kan fortsätta höra av sig då jag är betydligt äldre än henne, har flickvän och inte är intresserad av något annat.

När hon fortsatte höra av sig valde jag att ytterligare en gång be henne om att sluta kontakta mig, denna gång på ett bryskare sätt. Hon bad då om ursäkt, lovade att det inte skulle ske igen varpå jag spärrade hennes nummer och blockerade henne på sociala medier.

I december 2020 fram tills idag börjar meningsmotståndare på internet trakassera mig med de lögner och förtalsgrundande anklagelser som cirkulerat i media mot mig, jag ser att dessa inlägg gillas av personen i fråga. Flera dagar innan anklagelserna riktas mot mig i partiet börjar dessa fientligt inställda konton anspela och ”räkna ner” till den dag då de planerat att ta detta till partiet.

Jag har detta dokumenterat – de visste alltså långt innan vilken dag som anklagelserna skulle riktas. Det är ett väl valt tillfälle då partiets interna nomineringsprocess drar igång. De påståenden som nu riktas mot mig påverkar förmodligen mina möjligheter att kandidera för en till mandatperiod. Detta trots att jag är oskyldig till det som påstås.

Partiets hantering av ärendet tycker jag har varit professionell, jag tycker att det är rätt att man har rutiner som gör trösklarna låga för medlemmar att kunna initiera dessa ärenden – där samtliga parter ges möjlighet att berätta sin upplevelse. Jag tycker att jag har fått den chansen. Men något konkret bevis för vad jag anklagats för har inte framkommit. Däremot har den mediala hetsjakten och viskleken varit hänsynslös.

Jag hoppas verkligen att det går bra för ungdomen i fråga, jag känner att det är oerhört cyniskt att utnyttja en ung person för att klämma dit en meningsmotståndare med lögner och förtal.

För egen del har allt detta tärt oerhört mycket på min familj. Journalister har oavbrutet försökt kontakta min fästmö, ringt på hemma där två små 5-åringar gömmer sig bakom neddragna gardiner och undrat varför de inte längre fritt kan leka i sin lekstuga.

En räddning för mig privat är att jag sedan början, långt innan detta drog igång varit transparent om personen och händelseförloppet med vänner och fästmö.

Jag har som alla moderater skrivit på en kandidatförsäkran, den kommer jag såklart att hedra. Men det betyder inte att jag tänker avgå på grund av grundlösa påståenden. Vi lever inte i ett klanvälde där andra än rättsväsendet fastställer ens skuld eller kan befria en från anklagelser. I stället för att denna visklek fortsätter så uppmanar jag till en rättslig prövning där jag får möjlighet att rentvå mig”.

Hanif Bali

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Hanif Bali tillbakavisar alla anklagelser om olämpliga beteenden

 1. För den lögnaktiga journalistkåren passar detta som hand i handske när det är en till vänstern meningsmotståndare. Nu har Bali fått beröm för sin insamling till offret för
  Tortyrvåldtäkten, där samhället belönar brottslingen med en miljon, medan offret fått kaffepengar. Då rycker den vänster vridna journalistkåren ut och ska mildra den positiva
  bilden av Bali genom att föra ut förmodligen rent skitsnack. Vänstern och journalistkåren är lika usla !

  21
 2. Klassiskt förtalsmål där Bali antagligen kommer att vinna över alla motparter i tingsrätten. Återstår att se om åklagaren är politiskt motiverad till att ta upp fallet ala Busch eller om de kommer att ignorera det då målsägaren är en högerpolitiker.
  Om inte får väl Bali driva det själv.

  27
 3. ja något tveksam är man särskilt efter mi to dravlet ? men M har ju haft en del idioter Renfält är väl en vm var det han satte på så flippa drog. det sksl naturligtvi bl intressant att höra dravlet i pressen .drevet går ju så det kommer antagligen till valet

  12
  1
 4. Fast…man vet ALDRIG säkert med denna slags människor! Det har visat sig ofta att de idkar dubbelspel. Det hör liksom till. Sympatisk yta, men ett genomfalskt inre. Så vem vet! Även om han har varit rätt bra i sin radikalitet gentemot vänstern. Men de har sin Taqqiya invävd i sina kroppar, som en del av sin natur. Därför går det heller ALDRIG att genomskåda. De är som en dr. Jekyl/Mr. Hyde, helt enkelt. En dubbelnatur.

  3
  22
 5. Med tanke på egna erfarenheter av vänstern, är åtminstone inte jag överraskad. Att smeta brottsmisstanke på sina motståndare är en gammal beprövad metod. Har upplevt dessa ”low lifes”, begå brott enbart för att plantera bevis mot motståndare.

  26
 6. Då skall vi se!
  Vänstern vet att Hanif är en svår motståndare, då han väl känner alla vänstertrix och även islamska trix och inte minst är skicklig verbalt.
  Frågan är om det är någon gruppering inom M, som organiserar påhoppet? Researchgruppen tillsammans med EXPO har genom åren varit skicklig i att orkestrera drev i syfte att få en individ att avgå alternativt bli utesluten. Vid flera tillfällen har dylika drev uppenbarligen effektuerats av EXPO (närstående) närmast på uppdrag av interna motståndare inom ”egna” partiet!

  Hanif har nu gett en offentlig förklaring. Då återstår det att anmäla Hanif (eller ta tillbaka anklagelserna). Det finns väl fortfarande möjligheten för Hanif att anmäla flickan (och de personer som stöttar upp henne) för förtal, men detta kostar stora pengar).

  Viktigt är nu att Hanif INTE ändrar något, INTE avgår, INTE upphör att kandidera även om partiet kommer att pressa honom. Kristerson vet att Hanif är en potentiell efterträdare, som behöver oskadliggöras. Något direkt stöd från partiledningen kan Hanif inte vänta sig, snarare tvärtom.

  Jag tror på Hanif´s förklaring. Den är rimlig. Lycka till Hanif!

  41
 7. Valspelet har börjat, alla medel är tillåtna verkar det som.
  Gissar att det kommer bli högern som blir värst drabbade.

  37

Kommentera