Stäng

Hanif Bali (M) utreds för olämpligt sexuellt beteende

BROTTSLIGHET. En moderat riksdagsledamot utreds av partiledningen för olämpligt sexuellt beteende, enligt uppgifter till Expressen, Aftonbladet och SVT Nyheter.

Twitter

Expressen skriver att ledamoten uppges ha uppmanat en minderårig flicka i Moderata ungdomsförbundet att skicka bilder av sexuell karaktär. Aftonbladet skriver i sin tur att politikern uppges ha kontaktat flera yngre kvinnor på sociala medier på ett olämpligt och sexuellt sätt. I flera av fallen ska flickorna ha varit under 18 när kontakten inleddes.

Händelserna ska inte ha ägt rum i närtid, men det är först nu som partiledningen har börjat agera, enligt uppgifter till SVT.

Gunnar Strömmer, partisekreterare för Moderaterna, säger till Expressen att partiet tar uppgifterna på allvar och nu ska utreda vad som har hänt.

Riksdagsledamoten själv förnekar anklagelserna. – Det är ingenting jag någonsin har hört talas om, säger han till Aftonbladet.

-Pettersson säger att den misstänkte, men ej polisanmälde, är riksdagsledamot Hanif Bali, född 1987, som utreds av det egna partiet för olämpligt sexuellt beteende mot minderåriga. Balis ena offer är 15 år.

Twitter där Bali varit synnerligen aktiv med 165.000 följare har Bali varit tyst sedan den 8 september.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Hanif Bali (M) utreds för olämpligt sexuellt beteende

 1. Tidningen Etc hintar på Twitter att de har världens gräv på gång och att de kommer publicera detta på fredag. Om detta stämmer så hoppas jag att moderaten med icke västerländsk bakgrund lämnar riksdagen och förhoppningsvis också vårt land. Moderaten med icke västerländsk bakgrund har hela tiden byggt sin politiska karriär på bråk och konflikter med andra, även folk inom moderaterna.

  2
  4
 2. Vänstermurvlarna på tvångsfinansierade SVT/SR darrar av lycka över anklagelserna och går amok med massiv rapportering.

 3. Otroligt att folk i offentlig ställning har så förbaskat svårt att hålla tungan (och annat) i rätt mun.

  4
  7
 4. Anderssonskan
  Julian Assange borde kommit när åklagaren begärde det, hade han gjort det så hade han varit en fri man.

  5
  11
 5. Han har dåligt omdöme och då tänker jag främst på att han ofta är oförskämd både mot partikamrater och andra. Om han är skyldig vet jag ej.

  2
  20
 6. Vi får vänta och se, tonårsflickor har tidigare gjort liknande anklagelser. De kan vara ungdomligt oförstånd.

  12
  5
 7. En av dom få vettiga i PK partierna. Klart att man vill sätta dit honom till varje pris. Hoppas anklagelseran inte är sanna eller starkt överdrivna.

  35
  3

Kommentera

%d bloggare gillar detta: