Stäng

Bibeln är Guds ord!

INSÄNDARE. Svenska kyrkan är fel ute i äktenskapsfrågan. Äktenskapet är till för man och kvinna, ett heligt förbund instiftat av Gud själv. Svenska kyrkan har gjort bort sig fullständigt när den säger ja till samkönade äktenskap. Äktenskapet är till för man och kvinna, ett heligt förbund instiftat av Gud själv.

Politikerna måste bort från Svenska kyrkan så att prästerna kan predika det glada budskapet om Jesus Kristus. Ansvaret för detta faller tungt på Svenska kyrkans biskopar och präster som sviker sin uppgift. Bibeln är Guds ord!

Ulrik Petersson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 reaktioner på “Bibeln är Guds ord!

 1. Det var därför jag gick ur kyrkan, jag har inget emot bögar, har flera vänner som är sådana. Men kyrkan MÅSTE var för man och kvinna. Om inte förskjuter ni allt. Ett barn har rätt till sin mamma och pappa. Idag är samhället sjukt.

 2. Gud är en motvikt till socialismen! Kyrkan idag är oGudaktig! Den har sålt sig till vänsterrismen. Därför är det VIKTIGT med Gud! Och att rösta i kyrkovalet! Vilket jag uppmanar er till. Att rösta mot det socialistiska, så vi rätar upp kyrkan igen. Tänk igenom så att ni röstar på nått gott traditionellt alternativ! För kyrkan är en moralisk och andlig maktfaktor idag. Den påverkar! Och får vi en mer traditionell sant Gudaktig kyrka, så får vi ett bättre samhälle i stort.

  By the way: ”Och Gud skapade människan till sin avbild, till MAN och KVINNA skapade han dem.” 1 Mos. 1:27.

  1. Precis. Om man känner att man vill ett politiskt parti är bästa valet rekommenderar jag Sverigedemokraterna. Om det ska vara en kristen grupp som vill få bort politiken från Svenska Kyrkan helt och hållet då rekommenderar jag Frimodig Kyrka.

 3. Jag är kristen men inte religiös. Min Bibel skulle bestå av budorden och evangelierna. Det dystopiska Gamla testamentet som egentligen är Tanakh skulle utgå. Liksom Paulus brev till korinterna och en hel del annat. Evangelierna predikar tolerans och förståelse och det är inte helt omöjligt att samkönade äktenskap skulle tolereras.

  Det är den ena sidan men nu är det så att bögmaffian i årtionden har levt ett minst sagt vidlyftigt liv, fram till HIV i alla fall, och hånat oss andra för Volvo, vovve, villa och viv. Nu ska de plötsligt gifta sig och leva förortsliv med alla dessa attribut och då säger jag; – Så fan heller. Ni får stå ert kast och hålla tillgodo med registrerat partnerskap som rent juridiskt är likvärdigt med äktenskap. Kyrkbröllop kan ni glömma.

  Ja, jag vet att det är småaktigt men nog är nog och har man sagt A så får man stå för det.

  5
  2
  1. Min mammas konfirmationspräst resonerade typ som du så de fick bara Nya Testamentet. Men då har man totalt missuppfattat Bibeln och vad den står för eftersom det finns en röd tråd från början till slut som när du läser den ganska snabbt snappar upp. Speciellt om du är någorlunda normalbegåvad och påläst inom andra ämnen.
   En 14-årig konfirmand skulle inte upptäcka det men en vuxen med erfarenheter gör det.

 4. Det är synd att inte Gud finns, då skulle vi förmodar jag haft en trevligare värld att leva i utan en massa domedagsprofeter och annat bös som är skadligt för samhället.

 5. Skribenten skriver: ”Äktenskapet är till för man och kvinna”, men det står inte i Bibeln. Dessutom förstår jag inte varför religiösa människor ofta är så besatta med vad andra gör i sina sovrum.

  1
  4
  1. Muslimer är väldigt besatta av sex, hela deras religion är baserad på vem muslimen får sätta på och när.
   Kristendomen inte så alls.
   Och om du inte har hittat referensen i Bibeln till äktenskapet så får du läsa om den igen.

   1. Och förta dig nöjet att läsa Bibeln eller rättare sagt, du klarar dig genom att läsa igenom, Nya Testamentet?
    Glöm det.

    Ge en man en fisk och du mättar honom för en dag, lär honom att fiska och han kan äta resten av sitt liv.

 6. Kan inte säga så mycket mer om artikeln bortsett från att den stämmer.
  Anser själv att kyrkan inte ska viga par som skiljer sig från vad Bibeln förespråkar.
  De HBTQ som inte vill gifta sig borgerligt kan alltid starta en ny religion eller gifta sig i ett pastafari tempel.

 7. Hela den Stockholmsdominerade kyrkoledning med Ärkebiskop och Biskopar är en skandal, dom går enbart vänstern till mötes, sossarnas tro och solidaritet är ytterligare
  ett bevis på att man stryker vänstern medhårs så att muslimerna får mer och mer att säga till om. Därför är det enbart löjligt när kyrkan ojar sig för att kyrkan kommer att politiseras om fler partier blir starka i kyrkovalet? Den är ju redan dominerad av vänstern och det
  är det dom är rädda för att andra partier ska visa på att kyrkan sitter i knäet på vänstern och Muslimerna , och detta har inte kyrkans medlemmar valt!

 8. Text är en sak, men bakgrunden!

  Vad är ”gud”?
  Vem är sekreteraren, som skrivit ner det
  ”gud” har sagt?
  När och var är det ”sagt”?
  På vilket språk?

  SVT och SR ska väl vara sakliga!?

  Religion är tro.
  Att tro är att inte veta.
  D.v.s. de återger en fantasi som fakta!

  => Dags att anmäla SVT och SR för att de
  Inte uppfyller kraven på saklighert och fakta !

  8
  5
 9. Det är helt otroligt att folk fortfarande tror på Gud. Mänsklighetens största bluff, som pågått i 2000 år.

  10
  7
  1. 150 år av bibelforskning har försökt motbevisa Bibeln men det enda det gjort är att fått Bibeln klassad som en av de bästa och mest välbevarade dokumenten från antiken. Hela den moderna dokument- och textforskningen skapades för och genom den kritiska bibelforskningen.

   Så forskningen håller inte med dig.
   Sedan är det upp till dig att tro vad du vill.

   Men som motsats kan vi ta islam och koranen. Där har samma forskning som gjorts om och av Bibeln och kristendomen inte ens pågått i 30 år och det finns idag, historiskt och vetenskapligt inget kvar av islam. Vilket är att förvänta sig om allt var påhittat av människor.

   4
   2
   1. Bibeln är en jäkligt bra sagobok. Life of Brian är en jäkligt bra film där storyn är hämtad från nya testamentet.

    2
    6
   2. Faktum är att Life of Bryan handlar om socialism och dess sekter, inte om kristendomen. Den är däremot förlagd till antikens Jerusalem och tiden för Jesus sista predikningar då Monty Pyton var mer eller mindre tvungna att dölja det faktum att de drev hej vilt med socialismen med tanke på när filmen gjordes.
    Det hade du vetat om du kunde något.

    Och om dina filmkunskaper inte sträcker sig längre än så kanske du inte ska recensera en bok som funnits längre än det.

   3. Niklas R skriver: 15 SEPTEMBER, 2021 KL. 10:46

    Det är din tro. Jag tror mer på Brian. Att vår herre inte fick nämnas i den engelska titeln säger det mesta.

    Jag har läst bibeln från början till slut. Jag tyckte det var en jäkligt bra sagobok. Vad tyckte du?

   4. Det låter intressant. Du ger så specifika årtal så jag förstår att du är insatt i ämnet. Skulle du kunna hjälpa mig upp på banan och kanske rekommendera en text, bok eller författare som granskat de heliga skrifterna ur ett historiskt och vetenskapligt perspektiv. Jämförelsen mellan kristendomen och islam intresserar mig. Varför den ena håller och den andra inte.

   5. @Des
    Vad det gäller böcker angående Bibeln och bibelforskning finns det mängder av men det är inte något som jag personligen är jätteintresserad av. Jag finner det mest intressant när de påträffar arkeologiska fynd och liknande som bekräftar Nya Testamentet – som t.ex. när de för några år sedan fann Kaifas grav i Jerusalem, Kaifas var den judiska översteprästen som förhörde Jesus. De kunde då konstatera att han med största sannolikhet var präst och att han levde vid den tidpunkten. Men det är inte det viktiga för min del.

    Om jag ska tro på någon då väljer jag att tro på den som dött och återuppstått. Den logiska slutsatsen om man läser Nya Testamentet är att det har hänt så som det är berättat.
    Detta med utgångspunkten att lärjungarna hade ingen som helst anledning att försöka ljuga eller bedra för det de sett.
    Att jag eller en muslim idag är beredd att dö för sin tro betyder inget – vi tror.
    Men att lärjungarna var beredda att dö och dog för sin tro är ett väldigt övertygande argument av två anledningar – 1 ingen är beredd på att dö för en lögn. Hade de inte träffat den återuppståndne Jesus skulle de aldrig blivit kristna och stått fast vid sin berättelse även under tortyr och död.
    Vilket för mig till punkt 2. de var judar, de hade redan en religion och hade det som de såg och upplevt inte hänt fanns det ingen anledning för dem att lämna judendomen. De kunde då gjort som alla andra som följde falska profeter på den tiden gått hem och glömt allt.
    De flesta idag verkar tro att apostlarna levde ett liv i sus och dus med rikedom och nöjen som resultat av sin tro. Vilket är så långt ifrån verkligheten du kan komma. Ett liv i den tidiga kyrkan var allt annat än glamoröst, lätt eller trevligt snarare motsatsen faktiskt, som Paulus berättade.

    Mitt intresse däremot är islam och den historiska bakgrunden till den religionen. Där kan du hitta mycket om den senaste tidens forskning inom de olika områdena hos Dr. Jay Smith på bland annat youtube-kanalen pfander films. Smith sammanställer den senaste forskningen kring islam och presenterar den för tittarna. Det är allt ifrån personen Mohammed till mynten från denna tid till hällristningar, språket och skriften som används i koranen med mera. Finns mycket där att titta på. Samt olika teorier om vad Mecka ursprungligen låg någonstans – personligen tycker jag Petra passar bäst men vissa förespråkar Jerusalem som ursprunget.

 10. Håller med till 100%. Jag har gått ur kyrkan, men kan tänka mig att gå med igen om ärkebiskopen gör avbön ifrån sina politiska handlingar, som ex ringa i kyrkklockorna för att störa Jimmy Åkessons tal.

  22
  1. Eftersom kyrkan är medlemsstyrd så förväntar du dig att andra medlemmar först ska rösta bort socialisterna sedan ska du gå med när du kan gå med nu och rösta bort socialisterna själv.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: