Stäng

2,5 extra miljarder ska gå till brottsbekämpning nästa år

EKONOMI & SKATTER. Regeringen vill satsa 2,5 miljarder kronor extra på brottsbekämpningen nästa år. Om även 2023 räknas in handlar det om en satsning på sju miljarder kronor, meddelar inrikesminister Mikael Damberg (S) på en pressträff.

Pengarna ska framför allt gå till att bekämpa gängkriminaliteten och mäns våld mot kvinnor.

Sverige ska vara ett tryggt land för alla, säger Damberg.

Även polisen ska få större anslag under de kommande åren. En del av tillskottet ska också gå till Kriminalvården, Åklagarmyndigheten, Sveriges domstolar och Nationellt forensiskt centrum.

Budgeten i sin helhet läggs fram den 20 september. Totalt innehåller den satsningar för 74 miljarder kronor.

-Pettersson säger att det är bra att det satsas men behövs det satsas med lånade pengar när ekonomin påstås gå som tåget? Varför inte spara på vissa utgifter och satsa dem på polisen, samt samt minska invandring från dysfunktionella områden och göra utvisning vid grova brott obligatorisk.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “2,5 extra miljarder ska gå till brottsbekämpning nästa år

 1. Men vänta nu, skulle dom inte bli lönsamma längre fram? Hur kan dom vara lönsamma om dom kostar 2 500 000 000kr mer?

 2. Same procedure as last year? Same procedure every year, Steffe!

  När jag läser om satsningar så kommer alltid Grevinnan och betjänten upp i minnet.

  Aldrig vad skall göras utan alltid hur mycket det ska satsas och senaste tiden har allt varit historiskt – dåligt.

 3. näjmen titta där, eftersom polisledningen lyckats bra med att hålla nere resultaten så kom det extra pengar igen. Inkompetens belönas som vanligt.Om polisledningen förväntar sig bli sparkade om resultaten uteblir, så kommer andelen uppklarade brott öka.

 4. Det brukar ju låta så här när idéerna eller viljan saknas. ”Vi skjuter till”, ”En historisk satsning”, etc. Men det spelar ju ingen roll hur stora belopp som förskingras från skattebetalarna när det inte finns något huvud bakom. Som att ösa ekan med en tesked, samtidigt som den är så gisten att man kan kasta in hatten. Angrip inte symptomen. Lös grundproblemen i stället. Stäng gränserna på riktigt och samtidigt avlägsna alla kriminella. Att behandla magsår genom att käka små plåster är bara ett spel för gallerierna.

  10
 5. Bortkastade pengar så länge som ”importen” av kriminella ligger på höga nivåer plus att snart står en ny generation nyimporterade redo att marknadsföra sig.

  UTAN MIGRATIONSSTOPP + ÅTERVANDRING OCH UTVISNING AV DEN SOM SAKNAR SKYDDSSKÄL BLIR DETTA ETT SLAG I LUFTEN.

  12

Kommentera

%d bloggare gillar detta: