Norges ”SD” backar

NORGE. Det blir regeringsskifte i Norge, de rödgröna får egen majoritet. Norges ”SD” Fremskrittspartiet i Norge gör sitt sämsta val på nästan 30 år. Enligt statsvetaren Signe Bock Segaard är en stor anledning till partiets stora tapp att deras hjärtefråga inte varit relevant under årets valrörelse. – Norge har inga större problem med integrationen och inte upplevt samma våldsvåg som exempelvis Sverige, säger Signe Bock Segaard.

Stortinget Oslo, Wikipedia

Att Fremskrittspartiet går bakåt är tråkigt, men desto mer glädjande är att Miljöpartiet de gröna åker ur Stortinget. De klarade inte 4-procent spärren.

Sveriges Riksdag har en del att lära av Norge, speciellt när det gäller avgångsvederlag. En norsk Stortingsledamot som slutar på grund av valresultatet eller av annan anledning får en (1) månadslön automatiskt, därefter kan ledamoten ansöka om ytterligare två (2) månadslöner. Alltså max tre (3) månadslöner innan de skall försörja sig själva. Jämför det med svenska riksdagsledamöter som har en oerhört generös inkomstgaranti, se bland andra Veronica Palm (S).

Stortinget löner och avgångsvederlag

Riksdagen löner och avgångsvederlag

NRK om valet 2021

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Norges ”SD” backar

 1. Analysen är inte korrekt. Däremot är Norsk MSM och Public Service skickligare i att dölja gettonas grova våld i landet. Samtidigt är en avsevärt mindre andel av invandringen lika dysfunktionell som den svenska.

  10
  • Det tror jag inte. Det är stor skillnad på norska och danska socialdemokrater jämfört med svenska.

   I Danmark styr Socialdemokraterna och lägger förslag på förslag om att begränsa invandringen och utvisa kriminella invandrare m.m.

   12
   • ja tycker det är konstigt att dom inte gått mer stryk .denna idioten Brevik borde i princip neutraliserat högen väldigt lång tid framåt .. men det har varit di och då med det så valboskapen är antagligen lika trög där som här

 2. Undrar om norges sossar ska starta massinvandring nu? Fast kanske inte, det verkar vara annat virke i övriga nordiska länders sossar. Jag tror inte på ett liknande valresultat i Sverige om ett år. Fast en nåd att stilla bedja om vore ju att miljöextremisterna åker ut.

  16
 3. AP i Norge har ju fått stor hjälp av att Utöja attentatet varit uppe och aktuellt, det är många godhjärtade som röstat.
  Det var ju bra att AP inte behövde få stöd av De gröna för då hade det möjligen blivit som i Sverige, klimatflum.

  14

Kommentera